Version 0106

Uppdaterad av Maria Lindberg

Släppdatum 21 april 2021

I april 2021 kommer vi officiellt sluta bygga stöd för Microsoft Internet Explorer 11 och istället säkerställa stöd för dess efterföljare Microsoft Edge. Detta innebär att vi inte längre kommer att garantera att Quinyx fungerar som det ska i Internet Explorer 11, och vi kommer inte längre att utföra några pre-release-tester av Quinyx i Internet Explorer.

Ny funktionalitet

Frånvaroinställningar

I den här utgåvan introducerar vi den första delen av frånvaroinställningar. Du kommer nu att kunna se en lista över befintliga frånvaroorsaker och hantera frånvarotyp.

Lista över orsaker till frånvaro

Du hittar listan över befintliga frånvaroorsaker genom att gå till kontoinställningar och klicka på "Frånvaroinställningar" under den nya rubriken "Frånvarohantering":

Du kan söka i listan genom att skriva ditt sökord i sökfältet högst upp på sidan.

I den här utgåvan har vi bara inkluderat listan över frånvaroorsaker. I de kommande utgåvorna lägger vi till möjligheten att lägga till, redigera och radera frånvaroorsaker.
Frånvarotyp

Frånvarotyper kan nu läggas till, uppdateras och raderas. Du hittar dina befintliga frånvarotyper genom att gå till kontoinställningar. Klicka på "Frånvaroinställningar" och klicka sedan på "Hantera frånvarotyper" längst upp till höger på sidan:

Lägg till frånvarotyp

Klicka på plustecknet i det övre högra hörnet så visas en ny dialogruta:

• Ge din frånvarotyp ett namn.
  • Välj om det ska betraktas som sjukdom, semester eller permission (inte obligatoriskt).
  • Välj om det ska vara lönebaserat (inte obligatoriskt).
  • Välj om det ska räknas som arbetade timmar (inte obligatoriskt).

Spara när du är klar och din nya frånvarotyp visas i listan.

Redigera frånvarotyper

Klicka på pennikonen bredvid frånvarotypen som du vill redigera. En ny dialogruta visas:

Redigera informationen du vill ändra och spara när du är klar för att spara dina ändringar.

Ta bort frånvarotyp

Klicka på papperskorgen ikonen bredvid den frånvarotyp som du vill ta bort. Ett bekräftelsemeddelande visas:

Klicka på ta bort om du vill fortsätta med att radera frånvarotypen. Frånvarotypen raderas sedan och dialogrutan stängs.

Om frånvarotypen är associerad med en frånvaroorsak är det inte möjligt att ta bort den. Koppla bort frånvarotypen från frånvaroorsaken för att fortsätta med borttagningen

Veckonummer i datumväljare

Efter populär efterfrågan har vi nu lagt till veckonummer i alla datumväljare i hela applikationen:

Observera att det inte finns någon inställning för att ta bort veckonummer från datumväljarna.

Schema och basschema

Förbättringar av verktygsfältet

Vi uppdaterar bilderna på ikonerna i verktygsfältet i schemat och ändrar positionen på några av knapparna. Läs mer om detta nedan:

Statistik

Klicka på den nya statistikikonen för att visa statistik. För att ta bort den, klicka igen på samma ikon:

Lägg till-knapp

Vi har flyttat "Lägg till" -knappen från verktygsfältets vänstra sida till verktygsfältets högra sida för att överensstämma med resten av applikationen, där alla andra åtgärder redan finns:

Timräkning på skift i grundschemavyn

Som vi informerade om i version 0105- versionen lägger vi nu till timräkning på skift i grundschemat.

Du kommer att kunna se hur många timmar ett skift är i grundscehmat på det aktuella skiftet:

Observera att de avancerade inställningarna på skiftet "Räkna som schemalagda timmar" tas med i beräkningen.

I en kommande release lägger vi också till stöd för timmar på uppgifter i grundschemavyn.

Vertikala linjer per timme i den dagliga vyn i Schema och Basschema

Efter populär efterfrågan lägger vi till en vertikal linje för varje hel timme i dagsvyn i Schema och i Grundschema. Tidigare uppträdde linjen varannan timme:

Tillgängliga anställda

Vi lägger till ytterligare information i listan över anställda tillgängliga för lediga skift, och vi har ändrat visuella bilder av statuserna där alla statuser visas som ett "märke" under den anställdens namn:

Observera att om en anställd inte är tillgänglig är "raden" gråtonad. Se nedan:

Åtgärdsmeny per anställd

För att inte ha dubblerad funktionalitet har vi tagit bort åtgärderna under "prickarna" bredvid medarbetaren. Åtgärderna finns nu bara i anställdes detaljer. Klicka på de tre punkterna till höger om medarbetaren i schemavyn och välj en av åtgärderna i detaljpanelen för medarbetaren:

Time Tracker visar saldo vid slutet av året i ledighetsansökningar

Med den här utgåvan har vi gjort en förbättring av Time Trackers som specifikt visas i detaljpanelen för frånvaroansökan. Förbättringen gäller endast för Time Trackers som är inställda för att visa saldo vid slutet av året / perioden. All godkänd frånvaro kommer nu att inkluderas i det visade saldot, dvs. visa saldot från och med idag (och inte i framtiden som tidigare).

Förbättring vid kopiering av skift
  • Innan, när ett skift kopierades i schemat, följde inte alla manuella löneartsregler med. Vi har förbättrat detta. Den manuella löneartsregeln kopieras oavsett om skiftet kopieras till samma mottagare, en annan mottagare eller till ingen mottagare. Denna förbättring gäller för individuellt kopierade skift, men detta kommer mycket snart att förbättras även för batchkopiering av skift.
  • Innan, när ett skift kopierades i schemat, skulle inte valet av avtal för det skiftet ”följa med”. Detta har nu förbättrats. Observera att om det ursprungliga skiftet inte är giltigt det datum till vilket avtalet har kopierats, kommer logiken för val av avtal att tillämpas och Quinyx väljer ett avtal för det kopierade skiftet baserat på det. Denna förbättring gäller också endast om skiftet kopieras till samma medarbetare. Observera att detta har fungerat hela tiden i grundschemat:
  • Som en del av ovanstående förbättringar har vi också säkerställt att om du manuellt ändrar kostnadsställe på ett skift där kostnadsstället ursprungligen ärvdes från skifttyp och sedan kopierar det skiftet till en annan dag för samma anställd, kommer det kopierade skiftet att har samma kostnadsställe som skiftet det kopierades från:

Optimering

Det är nu möjligt att ändra ordningen på kolumnerna i tabellen Prognosöversikt. För att göra detta, klicka på "Justera vy" och klicka på upp / ned-pilarna bredvid varje variabelnamn för att ändra ordningen i vilken de visas i tabellen:

Spara rapportfilter

Vi lägger till möjligheten att spara rapportfiltrering i lönedetaljer, schemaläggningskostnader och tidskostnadsrapporter.

Spara filter

I sidopanelen för ovan nämnda rapporter ser du nu knappen "Spara filter":

• När du har gjort dina filtreringsalternativ i de olika rullgardinsmenyerna klickar du på knappen Spara filter.
  • En ny popup öppnas där du kan namnge ditt filter.
  • Klicka på OK för att spara filtret.

Filtret sparas nu och läggs till längst upp på sidopanelen. Nästa gång du vill använda ditt filter klickar du bara på namnet och alla filteralternativ som du har sparat i det filtret kommer att ställas in:

Ta bort filter

För att ta bort ett tidigare sparat filter klickar du bara på papperskorgsikonen bredvid filternamnet och bekräftar att du vill ta bort filtret:

Rensa filter

Vi har också lagt till ett tydligt filteralternativ i sidopanelen. Du kan använda detta för att rensa alla rullgardinsmenyerna från de valda värdena om du vill börja om med dina val:

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Prognos
  • När vi visar en prognostiserad variabel (indata) på instrumentpanelen visar vi nu det redigerade värdet, inte det ursprungliga prognostiserade värdet.
Regler för stödberättigande och ersättning

Det är nu möjligt att ställa in antal arbetsdagar för att dela upp arbetstiden med. När detta är konfigurerat bör denna inställning åsidosätta den nuvarande logiken med avseende på antal arbetsdagar. När denna inställning inte är definierad bör den nuvarande logiken gälla.

Konfiguration av detta görs via wsdlUpdateSalaryCompensations

Analys
  • Vi visar nu anställdas anställningsnummer bredvid namnet i alla medarbetarlistor i Analy.
  • Vi har lagt till "Anställds status" -filtrering i Time Tracker-rapporten.
Schema
  • Tidigare, i Statistik, var siffrorna i kolumnen längst till vänster en avrundad summa av de redan avrundade värdena i de återstående kolumnerna. Nu är siffrorna i kolumnen längst till vänster en rundad summa av icke-rundade data för var och en av de återstående kolumnerna. Detta ger mer korrekt statistik för dig som användare.
  • Tidigare har kostnadsberäkningen som visas i variabeln "Förväntad lönekostnad" inte tagit hänsyn till övertidskostnader som genererats på grund av att arbetade timmar överstiger schemalagda timmar tidigare från nuvarande datum. Detta har nu åtgärdats.

Bug fixar

• Löste ett problem som ledde till att delade medarbetare inkluderades i rapporten Time Tracker.
  • Löste en lönedetaljerad rapportfråga som inkluderade oattesterad tid i rapporten.
  • Löste ett problem som gjorde att skiftfärger inte visades i rapporter.
  • Löste ett problem som tog bort ett slag vid ett skift om en deltids frånvaro lades till och det resulterande felmeddelandet godkändes.
  • Löste ett frånvaroproblem på deltid som, när man lade till en deltidsfrånvaro på skift som sträcker sig över midnatt, inte tog bort raster även om de tillhörde den andra delen av skiftet.
  • Löste ett e-signeringsproblem som fick texten till Mobile punch flow-modul att klättra när en lång e-postadress lades till.
  • Löste ett problem som orsakade att kostnadsberäkningar försvann i den dagliga vyn när ett slag sträckte sig över daggry / midnatt.
  • Löste ett problem som hindrade chefer från att se statistik i schemaläggningsvyn.
  • Löste ett statistikproblem som visade fel summering för schemalagda timmar.
  • Löste ett statistikproblem som visade ett felmeddelande när schemalagd lönekostnad inkl. / Exkl. frånvaro valdes.
  • Löste ett problem som hindrade anställdas mätvärden från att visas.
  • Löste ett problem som orsakade en stansning på sektionsnivå och inte bara på medarbetarens enhetsnivå och tillät inte en chef att redigera den stansen.
  • Löste ett prognosproblem som visade fel visningsgruppsnamn när du snabbt byter displaygrupper.
  • Löste ett schemafråga som tillät en anställd utan en aktiv roll i ett avsnitt att tilldelas ett skift.
  • Löste en frågeställningsfråga som, när den intygade vertikalt i en kolumn, orsakade att dagen före det datum som intyget också intygades.
  • Löste ett problem som gjorde anställda synliga i ett avsnitt när de inte hade någon roll i det avsnittet.
  • Löste ett Time Tracker-problem som visade delade anställda i Time Tracker-rapporten i stället för att endast anställda har den valda enheten som en hemenhet.
  • Löste en Time Tracker-fråga där en enskild löntyp var ansluten till flera Time trackers.
  • Löste ett problem som gav felmeddelandet "Det finns ej godkända stansar under denna ledighetsperiod kommer att raderas" när en frånvaro läggs till.
  • Löste ett problem som gav felmeddelandet ”Ingen arbetstid har registrerats efter föregående frånvaro” när en frånvaro läggs till.
  • Löste ett frånvaroproblem som förhindrade en chef med en roll i ett avsnitt från att godkänna en frånvaro om den anställde inte hade en sektion i medarbetarkortet.
  • Löste ett problem med löntyper som inte genererats enligt regler för skifttyp där maximal inställning för löntyp definierades.
  • Löste ett problem som orsakade felmeddelandet ”Internt serverfel” när ett skift lades till den timme där sommartid börjar eller slutar.

Nya HelpDocs-artiklar

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

wsdlUpdateTimeTrackers

Nytt alternativ för operationsfält : 3 = Lägg till eller subtrahera beloppet i 'värde' till lagstadgat saldo. Relevant endast för tidsspårare med holländsk logik (Avdragsordning: Först att löpa ut (nederländska)).

Nytt alternativ för operationsfält : 4 = Ställ in beloppet i 'värde' till Lagstadgat saldo. Relevant endast för tidsspårare med holländsk logik (Avdragsordning: Först att löpa ut (nederländska)).

wsdlGetFirstToExpireTimeTrackersBalance

Ny slutpunkt för att kunna extrahera lagstadgade / icke-lagstadgade saldon från Time Trackers med holländsk logik (Avdragsordning: Först att löpa ut (nederländska)).

wsdlGetPayrollV2

Ny valfri ingång: includeStCode möjliggör svar för att innehålla stCode samt löntypskod (salType)

<includeStCode xsi: type = "xsd: boolean"> true </includeStCode>

wsdlUpdateSalaryCompensations

Tillåter nu att definiera fixedNrOfWorkedDays och percentageOfSummedSalaries

wsdlGetSalaryCompensations

Nu returnerar fixedNrOfWorkedDays och percentageOfSummedSalaries

wsdlUpdateAnställda

Att kunna "rensa" rapportering till och inte bryta nuvarande integrationsinställning <reportingTo> -1 </ rapporteringTo i begäran tar bort de anställda som rapporterar till chefen.

HTTPS-information

På Quinyx har vi flyttat till HTTPS för alla våra kunder utom en enda slutpunkt för bakåtkompatibilitet. Denna slutpunkt är för WSDL-integrationer och endast tillgänglig på adressen apiftp.quinyx.com. För att säkerställa att dina kunddata är säkra och säkra kommer den här HTTP-slutpunkten att upphöra att gälla. Den dokumenterade URL: en för Quinyx WSDL är: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Det är därför den 1 maj 2021 inaktiverar vi port 80 i produktionsmiljön och endast tillåter 443 (HTTPS) vid följande slutpunkter:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Hur påverkar detta dig?

Om du fortfarande pekar på den här slutpunkten på port 80 måste du ändra dessa integrationer till port 443, dvs. HTTPS. Du kan redan göra detta och testa att allt fungerar som förväntat.

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021. De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Neo Forecast. Läs mer om Neo Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6,6 wsdlUpdateForecastV2

6,8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6,9 wsdlGetSalesDataV2

6,7 wsdlGetOptimalStaffing

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarkod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.