Version 0105

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 7 april 2021

I april 2021 kommer vi officiellt sluta bygga stöd för Microsoft Internet Explorer 11 och istället säkerställa stöd för dess efterföljare Microsoft Edge. Detta innebär att vi inte längre kommer att garantera att Quinyx fungerar som det ska i Internet Explorer 11, och vi kommer inte längre att utföra några pre-release-tester av Quinyx i Internet Explorer.

Ny funktionalitet

Kommande logik för ledighetsansökningar och skiftbokningsmeddelanden

I version 0101 och version 0104 informerade vi om kommande ny logik för hur meddelanden skickas vid ledighetsansökan och skiftbokning.

Vi vill informera dig om att dessa funktioner kommer att släppas som planerat den 7 april . Läs mer om den kommande logiken här:

Logik för notifiering vid frånvaroansökan

Logik för notifiering vid frånvaroansökan och scenarier

Logik för notifiering vid skiftbokning

Skiftbokningsmeddelandeexempel och scenarier

Analys

Dagschema rapport

I den här utgåvan har vi lagt till möjligheten att extrahera dagschemarapporten i upp till en månad samtidigt. Nu kan du också sortera rapporten på skifttid.

Välj ett från och till datum för att generera dagsschema för alla dagar under vald period:

När du öppnar rapporten har du nu en flik per dag i kalkylbladet.

Schema

Rapporterar till filter

Vi har lagt till ytterligare ett filterfält som heter ”Rapporter till” i schemavyn. Här kan du filtrera på anställda som har en person definierat under "rapporterar till" (Personer> Personuppgifter> Avancerade detaljer) genom att välja chef för medarbetaren i rullgardinsmenyn.

Observera att filterfältet "Anställd" och "Personalkategori" för närvarande inte kan användas i kombination med "Rapporterar till" -filtret:

Timräkning på skift i schemavyn

Från och med den här utgåvan lägger vi till stöd för timräkning på skift, uppgifter och stämplingar i schemavyn. Du kommer att kunna se hur många timmar ett skift, en uppgift eller en stämpling är i schemavyn för det aktuella objektet:

Avtalsinställningen "Beräkna raster som arbetstid" och avancerade inställningar för skiftet "Räknas som schemalagda timmar" och "Räkna som arbetade timmar" tas i beaktning i beräkningen.

Observera att detta är ett första steg av många där vi tittar på sätt att förbättra det visuella av det som visas på schemat, till exempel anpassa information för att göra det mer översiktligt. Med andra ord kommer vi att göra fler förbättringar inom detta område i framtiden!

Vi lägger också till timräkning i grundschemat i en kommande release.

Lönearter

Vi lägger till möjligheten att lägga till och redigera lönearter.

Lägg till löneart

Gå till listan över lönearter genom att gå till kontoinställningar och klicka på "Lönearter" i menyn till vänster. Du ser listan över befintliga lönearter (läs mer om det här ). För att lägga till en ny löneart, klicka på den gröna knappen "Lägg till löneart" i det övre högra hörnet:

En sidopanel öppnas där du kan konfigurera dina nya lönearter. Det finns en kort beskrivning vid varje fält:

När du är klar med att konfigurera din nya löneart klickar du på spara och lönearten sparas och visas i listan över lönearter.

Redigera lönearter

Gå till listan över lönearter genom att gå till kontoinställningar och klicka på "Lönearter" i menyn till vänster. Nu ser du listan över befintliga lönearter (läs mer om det här ). För att redigera en befintlig löneart, klicka på pennikonen till höger om lönearten:

En sidopanel öppnas där du kan redigera lönearten:

När du är klar med redigering av lönearten klickar du på spara så sparas dina ändringar.

För att kunna lägga till och redigera lönearter behöver du skrivåtkomst till kontoinställningarna. Om du bara har läsåtkomst, kommer du att kunna klicka på pennan, men du kommer bara se data, du kommer inte att kunna redigera den.

Optimering

Det är nu möjligt att utföra en anpassad beräkning med hjälp av Beräknade variabler . När du skapar en anpassad variabel ser du "Anpassad inmatning" i rullgardinsmenyn för sekundär inmatning.

Vi har också lagt till alternativet "Multiplicera med".

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Från och med den här utgåvan kommer Quinyx att ta hänsyn till inställningpå kundkortsnivå vid inställning av beräkning av lön på uppgifter vid otilldelade skift. Om inställningen "Skapa lön vid uppgift" är markerad på kundkortet, kommer Quinyx ta hänsyn till kostnaden, som ställts in för en uppgifts skifttyp, för icke tilldelade skift som har uppgifter, som visas i statistiken (schemalagd kostnad och förväntad kostnad).
  • Vi har gjort en förändring av statistiken för att stödja beräkning av förväntad kostnad för otilldelade skift, inklusive stöd för lön vid uppgift och korrekt kostnad per timme. Före dessa ändringar visade Quinyx i statistik genomsnittlig kostnad per timme i dagsvy. Nu med dessa ändringar ser du beräknad kostnad per timme.
  • Med den senaste utgåvan kom en förbättring av ändringar av avtalets giltighetsperiod. Från och med den här utgåvan kommer samma logik också att gälla för metoden för utrullade timmar. Detta innebär till exempel att om det avtal som tillämpas av Quinyx när ett basschema rullas ut senare sätts till ogiltigt för den aktuella perioden, kommer det schemalagda jobbet som körs inom två timmar efter ändringen av avtalets giltighetsperiod överföra mätdata för utrullade timmar från det nu ogiltiga avtalet till ersättningsavtalet.
  • Vi har förbättrat prestandafrågorna för anställdas KPI: er (per anställds avatar). Dessa prestandaförbättringar är relaterade till laddning av nominella timmar när du väljer att visa totalsummor i metriskt visningsläge.
  • Innan i medarbetarstatistik visades data för vald / schemaperiod vid midnatt den första dagen i den valda perioden. Nu visas medarbetarnas måttdata för vald / schemaperiod vid den tid som definierats i Avtal> Avancerade inställningskategorier> Tid> Regler för tidssämpling> Dygnsbryt för den valda perioden.
  • Vi har uppdaterat vyn för Prognosöversikt så att den alltid visar två decimaler.
  • Användarinställningar för dataggregation och vilka variabler som visas sparas nu när man går bort från prognosöversikten.
  • Diagramdatapunkter visas nu på en dagsnivå när mer än en dag har valts.
  • Vi har lagt till en multiplicera med operator för beräknade variabler.

Bug fixar

• Löste en schemafråga som orsakade att utrullade timmar som visas i medarbetarstatistik inte matchade utrullade timmar i grundschemat.
  • Löste ett problem med datumväljaren som förhindrade att vissa datum kunde väljas.
  • Löste ett problem med Time Tracker-rapport som inte visade enhetsfältet när en rapport genererades om en chef bara hade en roll på en avdelning.
  • Löste ett problem med tidkortet som orsakade att lönearter som kräver godkännande inte sparades efter att ha lämnat och återgått till det aktuella datumet på tidkortet.
  • Löste ett problem för avtalsmallar som förhindrade att värdet för minsta skiftlängd kunde sparas om det innehöll en decimal.
  • Löste ett problem som gjorde det möjligt för en chef att godkänna en ansökan om ledighet när det fanns en godkänd stämpling samtidigt.

Nya artiklar i HelpDocs

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

wsdlReverseTransactions

Det är nu möjligt att använda inmatning unLockSchedulePeriod som en boolean. Standardvärde om det inte skickas i begäran = Falskt

wsdlUpdateAbsence

Det är nu möjligt via API: n att välja 2 = keep shift när du använder wsdlUpdateAbsence för att skapa / uppdatera löv genom API: et

HTTPS-information

På Quinyx har vi flyttat till HTTPS för alla våra kunder utom en enda slutpunkt för bakåtkompatibilitet. Denna slutpunkt är för WSDL-integrationer och endast tillgänglig på adressen apiftp.quinyx.com. För att säkerställa att dina kunddata är säkra och säkra kommer den här HTTP-slutpunkten att utfasas. Den dokumenterade URL: en för Quinyx WSDL är: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Det är därför den 1 maj 2021 avaktiverar vi port 80 i produktionsmiljön och endast tillåter 443 (HTTPS) vid följande slutpunkter:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Hur påverkar detta dig?

Om du fortfarande pekar på den här slutpunkten på port 80 måste du ändra dessa integrationer till port 443, dvs. HTTPS. Du kan redan göra detta och testa att allt fungerar som förväntat.

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021. De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Neo Forecast. Läs mer om Neo Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

• 6.2 wsdlGetForecasts
  • 6.3 wsdlUpdateForecasts
  • 6.5 wsdlGetMonthlyView
  • 6.6 wsdlUpdateForecastV2
  • 6.8 wsdlUpdateForecastsV3
  • 6.4 wsdlGetSalesData
  • 6.9 wsdlGetSalesDataV2
  • 6.7 wsdlGetOptimalStaffing
Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att genomdriva en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.