Version 0185

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 2 maj, 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0185

Ny funktionalitet

• Denna version introducerar en spårning av granskningsloggsobjekt till våra granskningsloggar, vilket ger en kronologisk översikt över alla händelser relaterade till ett specifikt objekt i Quinyx, vilket förbättrar din förmåga att lösa tvister och hantera arbetskraftsplanering och närvaroproblem.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

• När du konfigurerar Avancerade inställningar > Inställningar för mobilkonto > Extern webbplats, har vi ändrat logiken så att extern webbplats inte längre är obligatorisk.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• I den här versionen införs färgkodning för olika åtgärder i granskningsloggens objektspår, och samma färgkodade användargränssnitt utvidgas till sökresultattabellen för de aktuella granskningsloggarna.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0185

Ny funktionalitet

• Vi är glada att kunna meddela den senaste nya funktionaliteten i vår All-in-One-initiativ: Samarbetsgrupper.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och den nya dokumentationen här.

Quinyx webbapp Version 0185

Releasedatum 2 maj, 2024

Ny funktionalitet

Objektspårning för granskningsloggar

Från och med den här versionen introducerar vi konceptet med objektspår i våra nuvarande granskningsloggar. Som du säkert har märkt har de nuvarande granskningsloggarna gjort det möjligt för dig att söka efter loggade objekt och sedan presentera sökresultaten för dig. Det har dock varit en utmaning att få fram hela den kronologiska historiken för ett visst objekt i dessa loggar. Syftet med objektspåret är att ge dig en kronologisk översikt över allt som har hänt med ett visst objekt i Quinyx, i ett försök att ge dig det sammanhang du behöver när du löser tvister eller frågor som rör personalplanering och närvaro.

Du kan komma åt spåret för ett givet objekt i den högra kolumnen i dina loggsökresultat.

I exemplet nedan, när du klickar på ikonen för en av raderna i sökresultaten visas spåret för det objektet.

Du kommer att märka att spåret för skift samlar data för:

• Skift
  • Skiftbokningar
  • Skiftbyten
  • Skiftavbokningar
  • Skifttilldelning på annan enhet

I det ovanstående exemplet visas hela spåret skapandet av skiftet längst ner, följt av begäran om skifttilldelning på en annan enhet och uppdateringen av skiftet när begäran godkändes.

I exemplet ovan visar den fullständiga spårningen åtgärden för att skapa ett skift längst ned, följt av begäran av skifttilldelningen på en en bortaenhet och skiftuppdateringen när begäran godkändes.

Några anteckningar om denna nya funktionalitet:

1. I toppen av panelen hittar du information som hjälper dig att identifiera vilket objekt du tittar på. Denna information speglar informationen i kolumnen för objekt i sökresultatstabellen för ett givet skift.
  2. När panelen för objektspårning visas, kommer den senaste åtgärden att visas först, följt av den näst senaste, och så vidare. Quinyx kommer att visa data för de senaste 90 dagarna från dagens datum; om hela historiken för ett visst skift sträcker sig längre än den perioden, kommer en knapp "Ladda 3 månader till" att visas. Genom att klicka på knappen laddas data för tre ytterligare månader tillbaka i tiden. Om det finns mer data att hämta kommer knappen att visas igen när den ytterligare datan har laddats. Syftet med detta beteende är att förhindra betydande prestandaproblem.

1. Eftersom all skiftrelaterad data loggades i de nuvarande granskningssloggarna endast från och med 2023-12-27 och framåt, kommer en ansvarsfriskrivning att visas när du granskar spåret av ett skift vars skapande ägde rum före det datumet, som en påminnelse om att det kan vara så att spåret inte visar all relevant data för att ge dig en fullständig översikt över det aktuella skiftet.
  1. Eftersom loggningen av skiftdata i de nuvarande granskningsloggarna började den 2023-06-07, kommer en ansvarsfriskrivning att visas i fall där du granskar spåret av ett skift vars skapande ägde rum före det datumet eftersom data före det datumet endast kan nås av Quinyx supportteam.
  1. I ett försök att förbättra läsbarheten av spåret för objektet har det nu färgkodning för att hjälpa dig att skilja mellan olika typer av åtgärder. De olika åtgärderna är färgkodade enligt följande.

1. En särskild anteckning om skift vars objektspår innehåller åtgärder för skifttilldelning på bortaenheter: om du inte har behörighet att få åtkomst till skiftloggar för den (borta)enhet på vilken det aktuella skiftet schemalades, kommer du att få följande felmeddelande när du försöker få åtkomst till det aktuella spåret: "Du har inte relevanta behörigheter i de relevanta grupperna för att se historiken för detta objekt. Kontakta din Quinyx-kontakt för mer information."
Vi är glada att meddela att, på grund av frekventa återkopplingar om detta ämne, kommer du att kunna komma åt denna spår direkt från skiften i schemat i en kommande version!

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Vi introducerar en ny sektion i våra release notes som kallas "Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar." Denna sektion är utformad för att hålla kunderna väl informerade om nya funktioner som kan kräva justeringar av befintliga inställningar eller ytterligare konfigurationer. Det är viktigt att notera att denna sektion inte alltid kommer att innehålla innehåll, men den kommer att användas vid behov för att säkerställa tydlighet och beredskap för eventuella nödvändiga ändringar.

Extern webbplats som icke-obligatorisk

När du konfigurerar Avancerade inställningar > Inställningar för mobilkonto > Extern webbplats har vi ändrat logiken så att extern webbplats inte längre är obligatorisk, vilket gör det enklare att hantera dina befintliga konfigurationer för extern webbplatser.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Justering av gränssnittet för sökresultat i granskningsloggen

Som ett resultat av att vi införde färgkodning för olika åtgärder i granskningsloggspåret i den här versionen (se ovan), inför vi också samma användargränssnitt i sökresultattabellen för de aktuella granskningsloggarna.

Optimering: Aktivera spridning av värden inom definierade öppettider

I denna version har vi arbetat med att möjliggöra justering av dagliga värden som ska spridas inom definierade öppettider. Innan denna version, om du endast valde en dag för att göra justeringar av dagliga värden eller för något tidsintervall, fördelades det värde du angav jämnt över alla timmar inom dagen om du endast valde en dag. Vi upptäckte att detta har varit något förvirrande för våra användare som vill se efterfrågevärden fördelade inom deras öppettider. Därför har vi i denna version arbetat med en lösning där användare nu har möjlighet att välja om de vill att värdet ska fördelas inom deras öppettider eller fördelas när som helst.

I den första bilden nedan du se alternativet 'När som helst'. Detta innebär att det angivna värdet antingen kommer att delas upp eller tillämpas på alla lägre intervall oavsett dina öppettider.

Här kan du se alternativet 'Inom öppettider'. Detta innebär att det angivna värdet antingen kommer att delas upp eller tillämpas på alla lägre intervall inom de öppettider du visualiserar.

Vänligen observera att om du inte har fyllt i dina öppettider i Gruppinställningar kommer denna funktion inte att fungera.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att rullgardinsmenyn "Dag" felaktigt visade den ursprungligen valda dagen när chefer omfördelade skift i grundschemat, även om skiftet korrekt lades till på den valda dagen.
  • Löste ett problem där tidsvisningsinställningarna i Quinyx inte konsekvent återspeglade de valda språkinställningarna, vilket ledde till att skillnader såsom frånvaro, tillgänglighet och stämplingstider visades i 12-timmarsformat medan skifttider visades i 24-timmarsformat.
  • Löste ett problem som hindrade användare från att ta bort skift i Schemavyn om den valda perioden hade delvis låsta frånvarotillfällen som gjorts med frånvaroscheman.

Ny Quinyx HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar

Frontline Portal Version 0185

Releasedatum 2 maj, 2024

Ny funktionalitet

Samarbetsgrupper (ett AIO-initiativ)

Med denna version är vi glada att släppa det senaste inom våra All-in-One-initiativ: Samarbetsgrupper.

Samarbetsgrupper är en ny funktionalitet som är utformad för att möjliggöra konfiguration av All-In-One (AIO) kunder med större och mer komplexa organisationsstrukturer i Frontline Portal än vad vi tillåter i Quinyx idag. Genom att bygga vidare på deras etablerade organisationskonfiguration kan kunder designa mer flexibla organisationer som kan överstiga fyra nivåer av hierarkier och vara länkade tematiskt och geografiskt.

Du kan konfigurera samarbetsgrupper i Quinyx under Kontoinställningar > Avancerade inställningar > Frontline Portalinställningar.

Observera att för slutanvändaren påverkar detta inte direkt hur du distribuerar ditt innehåll. Samarbetsgrupper är bara ett bättre sätt för AIO-kunder att skapa, konfigurera och hantera sina organisationer på backend.

För mer information om hur man bäst arbetar med samarbetsgrupper, hittar du mer detaljer här, eller i avsnittet Nytt Frontline Portal Helpdocs-innehåll nedan.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Löste ett problem som hindrade användare från att ändra dynamisk publikomkopplare efter att ha rensat hela publiken efter distribution, vilket påverkade användare i Prod/Pre-Prod-miljön, och rättade även till ett relaterat UI-fel där omkopplaren felaktigt visades som PÅ när den var inställd på AV.
  • Löste ett problem som hindrade användare från att ändra den dynamiska målgrupps-växeln efter att ha rensat målgruppen helt efter distributionen, vilket påverkade användare i Prod/Pre-Prod-miljön, samt ett relaterat UI-fel åtgärdades också där växeln felaktigt visades som PÅ när den var inställd på AV.
  • Löste ett problem som gjorde att butiker syntes i rullgardinsmenyn för målgrupper för delade mappar när butiken inte ingick i den distribuerade målgruppen.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Som en del av vårt långsiktiga försök att gå bort från SOAP API:er till REST API:er släpper vi följande frånvarorelaterade REST API:er från och med denna version:
  • Vår preliminära plan är att släppa ytterligare frånvarorelaterade API:er - POST Part-time absence, PUT Absence, Delete absence - under de kommande månaderna.
  • Olika frånvarorelaterade SOAP API:er kommer att fasas ut med tiden som ett resultat av ovan nämnda REST API:er. Inom en snar framtid kommer vi att kommunicera en avvecklingstidslinje till berörda parter.
Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.