Version 0131

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Utgivningsdatum 6 april 2022

Ny funktionalitet

Tillgänglighet

Med den här utgåvan lägger vi till fler funktioner för vår nya tillgänglighetsfunktion. Du kommer nu att kunna lägga till, redigera och ta bort tillgänglighet i vår webbapplikation.

Lägg till tillgänglighet

För att lägga till ny tillgänglighet för en anställd klickar du bara på + -ikonen i det övre högra hörnet och väljer Tillgänglighet :

En sidopanel öppnas och du kan ställa in tillgänglighet för en anställd:

Klicka på Spara när du är klar, så sparas tillgängligheten för den valda medarbetaren.

Redigera tillgänglighet

För att redigera en befintlig tillgänglighet (tillagd av en chef eller en anställd), klicka bara på tillgänglighetsobjektet i Schemavyn och välj penn-ikonen för att börja redigera tillgängligheten:

Klicka på Spara när du är klar med ändringarna så kommer tillgänglighetsobjektet att uppdateras.

Ta bort tillgänglighet

Om du vill ta bort ett tillgänglighetsobjekt från en anställd behöver du bara klicka på tillgängligheten och klicka på papperskorgen:

Ett bekräftelsemeddelande visas och du kan bekräfta att du vill ta bort tillgängligheten.

För att du ska kunna lägga till, redigera och ta bort tillgänglighet behöver du skrivbehörighet på tillgänglighetsbehörigheten.

Nytt alternativ för Time Tracker värdejusterare med stämplade timmar

Det finns nu ett alternativ i Time Trackers för periodisering av stämplade timmar för att låta de stämplade timmarna räknas x antal månader efter den anställdes anställningsdatum som ett alternativ till det befintliga alternativet att välja antal månader efter avtalets startdatum.

Marknader och vertikaler som arbetar med många avtalsändringar kan nu ha en "kvalifikationsperiod" som är baserad på den anställdes startdatum istället för avtalets startdatum.

Snabbkopiering för skifttyper

När du konfigurerar skifttyper kan du nu enkelt kopiera en befintlig skifttyp för att snabbt göra en identisk klon av konfigurationen:

Observera att detta också kommer att kopiera alla ärvda underkonfigurationer till den specifika skifttypen, inklusive alla konfigurerade löneartsregler och uppgifter .
Personer > Anställd har > Objekt i aktuellt visa schemafilteralternativ

Från och med den här versionen kan du med hjälp av schemafiltren välja att inte visa anställda som inte har några schemaobjekt - t.ex. skift, uppgifter, stämplingar, frånvaro, begäran om frånvaro, intresseanmälningar eller otillgänglighet - i den aktuella vyn.

Du kan göra detta genom att använda alternativet som heter Objekt i aktuell vy. I schemafilter, gå till Personer > Anställd har.

Observera att när du väljer det här alternativet visas endast anställda som har minst ett objekt i den aktuella vyn. Förutom den här ändringen har beteendet för fältet Anställd har inte ändrats, och det tar fortfarande hänsyn till personer och/eller växeln i de avancerade filterinställningarna.

Den här funktionen löser ett underliggande problem som många av er har gett oss feedback om, nämligen:

"När jag filtrerar på saker, särskilt i sektioner eller enheter med många anställda, finns det vanligtvis en anställd som har en schemapost i vyn, följt av flera utan några schemaposter, följt i tur och ordning av en eller två anställda som har ett objekt. Jag skulle vilja ha möjligheten att bara se anställda som har ett verkligt objekt i dessa fall, vilket skulle ge en mycket snävare vy”

Som exempel kan du se hur de många anställda som inte är filtrerade på skifttyp i den första bilden nedan inte längre visas på grund av att du har valt alternativet Objekt i aktuell vy i fältet Anställd har i den andra bilden.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Quinyx minns - på kontonivå

Fram till den här versionen har Quinyx kommit ihåg nedanstående schemavisningsalternativ, filterval och statistik per grupp, så när du flyttade över grupper var du tvungen att använda dina filterval igen om du ville att samma filter skulle användas i varje grupp du navigerade till .

Från och med den här versionen kommer dessa att komma ihåg över hela kontot, vilket innebär att du kan navigera över Quinyx-grupper, och dessa val kommer att kommas ihåg. Tabellen nedan visar vad som nu kommer att kommas ihåg på kontonivå:

Artikel

Möjliga alternativ

Visningsläge

Dag, vecka, månad, anpassad

Datum (spann)

Valt datum som återspeglar det ovan nämnda valda visningsläget

Sortering

Starttid

Anställds namn A-Ö

Anställds namn ZA

Diff. av schemalagda/nominella timmar i beräkningsperiod

Beräkningsperiod för medarbetares nyckeltal

Vald period

Schemaperiod

Beräkningsperiod

Nyckeltal

Schemalagda timmar/Nominella timmar

Arbetade timmar/Nominella timmar

Förväntade timmar/Nominella timmar

Arbetade timmar/Utrullade timmar

Metriskt visningsläge

Summor

Enligt överenskommelse

Kalenderveckor

Visa

Visa inte

Filterkategori

Personer

Skift

Uppgifter

Stämplingar

Frånvaro

Frånvaroansökan

Intresseanmälningar

Otillgänglighet

Val av filterfält

Alla val i något av fälten i någon av ovanstående kategorier

Oavsett om statistik visas eller inte, vilka variabler som väljs och vilket visningsläge för statistik som är valt (summa/tabell/diagram), sparas den fortfarande på gruppnivå. Att förbättra detta är en av våra högsta prioriteringar för version 0132.

Observera att om du filtrerar på till exempel en anställd i grupp A och sedan flyttar till grupp B där den anställde inte har en roll och därför inte kan visas i schemat, kommer den specifika medarbetaren inte att visas som ett filterval i grupp B. För närvarande kommer det valet fortfarande att räknas i antalet du ser på filtertrattikonen i grupp B:s schema. Vi planerar att förbättra detta snart. Om du navigerar tillbaka till grupp A kommer den anställde att visas som ett filterfältsval, precis som du lämnade det. Det kommer också att visas om du navigerar till någon annan grupp där den anställde har en roll.

Sparade vyer sparades redan på kontonivå före version 0130 , så om du använder en i en grupp och du navigerar till en annan, tillämpas samma sparade vy där också.

Buggfixar

• Löste ett problem som hindrade att välja ett frånvaroschema vid godkännande av en ledighetsansökan.
  • Löste ett problem med visning av schemastatistik som gjorde att det totala antalet timmar visades i mitten av tabellvyn när en dag saknade en timme på grund av sommartid.
  • Löste ett problem med Schemalagt Antal anställda där antalet anställda visades för varje schemalagd timme mycket högre än vad som egentligen borde ha varit
  • Löste ett problem med kostnadsställen och projekt som hade fel arv från delskift, när funktionen "dela stämpling på uppgift" var aktiverad.
  • Löste ett problem med Rapportera till inte uppdateras när du använder wsdlUpdateEmployees .
  • Löste ett problem som gjorde att minustid inte genererades den sista dagen i beräkningsperioden när det var frånvaro den dagen.
  • Löste ett problem som gjorde att uteslutna lönearter inte uteslöt avrundningsberäkning.
  • Löste ett problem med rapporten Stämplade timmar som räknade alla timmar som produktiva stämplade timmar även om skiftet hade en uppgift som var inställd på att inte räknas som produktiva timmar.
  • Löste ett problem med Detaljerad schemarapport som visar en felaktig sammanfattning av OB i kombination med dagregler på en helgdag.
  • Löste ett problem relaterat till inkonsekventa rörelser vid redigering av en stämplings start-/sluttid.
  • Löste ett problem relaterat till valet av övertidsutfall när en saknad stämping lades till.
  • Löste ett problem som gjorde att användare med läsbehörighet kunde se fullständig tagginformation.
  • Löste ett problem som gjorde att ett frånvaroschema inte skapade ett skift den första dagen av en frånvaro trots att frånvaroschemat har ställts in för att skapa ett skift på den specifika veckodagen.
  • Löste en bugg delvis genom att dölja checkrutan för lönearter på helgdagar skapade av virtuella skift. Detta kommer att utredas ytterligare som en förbättring.

Nya HelpDocs-artiklar

REST API/webbtjänster uppdateringar

När du använder call api.quinyx.com/v2/forecasts/static-rules , kommer resultaten nu att pagineras. Varje sida kommer att returnera 20 resultat som standard, men användare kan ändra antalet returnerade per sida. Den första uppsättningen resultat som returneras kommer från sida ett. Rubriker kan användas för att navigera genom olika sidor. Se swagger för mer information.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

Slutpunkter fasas ut och tas bort

Inga slutpunkter för närvarande utfasade och planerade för borttagning.

Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API:er samtidigt som vi utökar vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de följande åren kommer eventuella gränser att byggas in i API:et. Se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer .

Ge oss din feedback!

Vi skulle vilja att du recenserar vår produkt på G2, den ledande webbplatsen för mjukvarugranskning där tusentals användare skriver recensioner om plattformar och verktyg de använder på jobbet.

När användare som du skriver recensioner om Quinyx hjälper det potentiella kunder och användare att förstå värdet vår produkt ger. Tack vare recensioner vi har fått hittills utses vi till G2:s bästa HR-programvara 2022 .

Vi skulle uppskatta ditt omdöme. Det tar bara cirka 5 minuter. Och... för att tacka dig för din tid kommer du att få ett Visa- eller Amazon eGift-kort värt $25 (eller motsvarande lokal valuta).

För att starta granskningsprocessen, välj bara från alternativen nedan: