Overeenkomstsjablonen - Tijd

Updated 13/1/21 by Leigh Hutchens

In de sectie Tijd kunt u verschillende regels instellen met betrekking tot ponsen en tijdrapportage. De sectie is onderverdeeld in vier subsecties - Regels voor tijdponsen, Overuren en niet-sociale tijd, en Punch- en Webpunch-afwijkingen, en Break-rekenregels.

Regels voor tijdstempels

Stel de regels voor tijdstempel in dit gedeelte in:

• Typen tijdrapportage : selecteer In / uit ponsen maar geen pauzes, In / uit ponsen en pauzes, Afwijkingsrapportage of Ponsen zonder planning.
  • Auto attest voor afwezigheid : Als dit selectievakje is aangevinkt, worden alle goedgekeurde verlofperiodes tegelijk goedgekeurd en opgenomen in het salarisbestand. In ons geval hebben we ervoor gekozen om het vakje aan te vinken, omdat we niet hoeven goed te keuren het verlof al apart goedgekeurd.
  • Automatische punch-out na (h) : deze functie is handig om ervoor te zorgen dat niemand per ongeluk in Quinyx wordt ingeslagen. Door deze optie in te stellen op 12 uur, wordt elke persoon die vergeten is uit te drukken automatisch geslagen 12 uur na de punch-in tijd.
  • Daybreak : dit veld regelt de pauze voor de berekening van nominale werkuren, overuren en extra uren over een bepaalde periode.
  • Reden voor verlof negeren in Webpunch : dit selectievakje moet worden aangevinkt als de persoon het aanmaken van verlof in Webpunch wil omzeilen wanneer hij laat inschakelt of vroeg uitschakelt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in het geval van flextime.
  • Sta punch op taken toe : vink dit vakje aan als de persoon tijd wil geven aan taken die gepland zijn voor de dienst. Hierdoor wordt een extra dialoogvenster in Webpunch weergegeven waarmee de medewerker de taak kan kiezen waarvoor hij in / uit wil punchen.
  • Splitst de bestaande klokactie bij het toevoegen van een taak : als de instelling is ingesteld op true, worden bestaande stoten in het verleden gesplitst als een taak wordt toegevoegd aan hun dienst. Dit geldt voor alle rapportagemodi. De stoot wordt alleen gesplitst als deze volledig overlapt met de nieuwe taak, dwz dezelfde stoot moet zich onder de starttijd en eindtijd van de taak bevinden om een opsplitsing te laten plaatsvinden. Merk op dat de punch niet automatisch wordt aangepast als u, nadat u de taak hebt toegevoegd en opgeslagen, bijvoorbeeld de eindtijd van de taak bewerkt en deze opnieuw opslaat. Als de instelling is ingesteld op false, is geen van bovenstaande van toepassing.
  • Salarissen generen op taak: Salaris aanmaken voor taken: U kunt salaris instellen voor taken. Dit is een specifieke instelling. Lees hier meer.
  • Salarisbestand : het juiste salarissysteem wordt gespecificeerd in het overeenkomstsjabloon.

Breek rekenregels

In deze sectie kunt u regels voor het berekenen van pauze configureren.

• Gebruik standaard rekenregels voor onderverdelingen : selecteer of u wel of niet standaard rekenregels voor onderverdelingen wilt gebruiken. Lees er meer over rekenregels voor onderbreking .

Als u geen gebruik wilt maken van de standaard regels voor het berekenen van pauzes, kunt u uw eigen regels toevoegen door op Toevoegen te klikken:

• Dienstduur : stel het aantal uren en minuten van de dienst in.
  • Pauze : stel de lengte van de pauze in minuten in.
  • Alleen van toepassing op specifieke weekdagen : u kunt een specifieke dag van de week of alle dagen selecteren.
  • Pauzes weergeven : kies ervoor om de pauzes weer te geven.
  • Locatie van pauzes : u kunt selecteren wanneer u de pauze wilt houden tijdens de dienst. De opties zijn begin, midden, einde en erna.
  • Aantal pauzes : totaal aantal pauzes tijdens de dienst.

Overwerk en niet-sociale tijd

Stel in het gedeelte Overwerk en niet-sociale tijd de parameters voor overwerk en niet-sociale tijd in:

Na een tijdje
  • Flextijd / Tijdsbank : Als dit vakje is aangevinkt, wordt er geen overwerk berekend.
  • QT / AT-bank : als er overuren en extra tijd moeten worden gegenereerd, selecteer dan of de standaardmodus is dat ze worden betaald of dat er in plaats daarvan vrije tijd wordt bespaard.
  • Sta gebruiker toe om overuren te negeren in Webpunch : dit vakje moet worden aangevinkt als de persoon overuren in Webpunch moet kunnen negeren om overuren te vermijden. De punch-tijd wordt dan afgerond naar het begin / einde van de dienst.
Overwerkmethoden

Selecteer overwerkmethoden:

• Tijdoverschrijding schema per dag
  • Gewerkte uren per dag
  • Tijd die het nominale aantal uren overschrijdt tijdens de roosterperiode
  • Gewerkte uren per week
  • Extra tijd
  • Minus tijd
Onsociale tijd
  • Betaalde / bespaarde vrije tijd : selecteer of u in plaats daarvan vrije tijd wilt besparen.
  • Late roosterwijziging : schakel dit selectievakje in als compensatie voor niet-sociale tijd moet worden betaald wegens late wijzigingen in het rooster.
  • Type niet-sociale tijd : voer het type UT in dat moet zijn wanneer een late roosterwijziging wordt gemaakt, ervan uitgaande dat het bovengenoemde selectievakje is aangevinkt.

Punch & Webpunch-afwijkingen

U kunt ponsparameters instellen in de secties Punch en Webpunch-afwijkingen en Webpunch 3 Webpunch:

Klik op Toevoegen om uw eigen stempelafwijkingen toe te voegen.

Stempelafwijkingen
  • Ronde pauzes : deze functionaliteit is ingeschakeld met de tijdrapportagemethode Ponstijden en pauzes. U kunt ook zelf het vakje "Ronde pauzes" aanvinken.
  • Afwijkingsregels : voeg type punch-afwijking, minuten, punch-in of out, afrondingsmethode en verschuivingsrelatie toe.
Webpunch 3 afwijkingen

Bepaalt wat er moet gebeuren wanneer werknemers een reden voor verlof selecteren tijdens het punch-out in Webpunch 3:

• Ja, maak goedgekeurd verlof aan
  • Nee, verlofaanvraag aanmaken