Avtalsmallar - Tid

Uppdaterad 13/10/20 av Leigh Hutchens

I avsnittet Tid kan du ställa in olika regler för stämpling och tidsrapportering. Avsnittet är uppdelat i fyra underavsnitt - Regler för stämpling, övertid och OB, och Stämplings- och Webpunch-avvikelser och Rastberäkningsregler.

Regler för stämpling

Ange reglerna för stämpling i detta avsnitt:

• Typer av tidsrapportering : Välj mellan, stämpla tider men inte raster, stämpla tider och raster, Avvikelserapportering eller stämpla utan schema.
  • Auto. attest på frånvaro : Om den här kryssrutan är markerad kommer alla frånvaroansökningar som godkänns av chef att automatiskt bli attesterade och därmed färdiga för lönekörning.
  • Automatisk utstämpling efter (timmar) : Används för att säkerställa att anställda blir utstämplade. Tiden som man anger räknas från den tid den anställde stämplade in.
  • Dygnsbryt : Detta fält styr brytpunkten för beräkning av nominell arbetstid, övertid och ytterligare timmar över en period.
  • Ignorera frånvaro i Webpunch3 : Den här kryssrutan ska vara markerad om personen ska kunna undvika att skapa en ledighet i Webpunch när han stämplar in sent eller stämplar ut tidigt. Detta kan vara användbart vid exempelvis flextid.
  • Tillåt stämpling på uppgifter : Markera den här rutan om den anställde ska kunna stämpla tid på uppgifter som planeras för skiftet. För detta val visas ytterligare en dialogruta i Webpunch som gör det möjligt för medarbetaren att välja den uppgift som de vill stämpla in / ut för.
  • Lönefil : Rätt lönefil som ska skapas vid lönekörning anges i avtalsmallen.

Rastberäkningsregler

I det här avsnittet kan du konfigurera rastberäkningsregler.

• Använd standardregler för pausberäkning : Välj om du vill använda standardreglerna från enhetsinställningarna för pausberäkning eller inte. Läs mer om rastberäkningsregler.

Om du inte vill använda standardreglerna för rastberäkning kan du lägga till dina egna, klicka bara på Lägg till:

• Skiftlängd : Ställ in antalet timmar och minuter för skiftet.
  • Rast (minuter) : Ställ in rastens längd i minuter.
  • Applicera enbart för specifik veckodag / s : Du kan välja en viss dag i veckan eller alla dagar.
  • Visa raster : Välj att visa rasterna för skiftet.
  • Förläggning av raster : Du kan välja när rasten ska infalla under skiftet. Alternativen är början, mitten, slutet och efter.
  • Antal raster : Totalt antal raster under skiftet.

Övertid och OB

I avsnittet Övertid och OB anger du parametrarna för övertid och OB:

Övertid
  • Flextid / tidsbank : Om den här rutan är markerad beräknas ingen övertid.
  • Övertid/mertid : Om övertid och mertid ska genereras, välj om standard är att tiden ska betalas ut eller sparas som komptid.
  • Användaren kan ignorera övertid i Webpunch : Den här rutan ska kryssas för om personen ska kunna ignorera övertid i Webpunch för att undvika att generera övertid. Stämplingen avrundas i så fall till början / slutet av skiftet.
Övertidsmetoder

Välj övertidsmetoder:

• Tid utöver schemat per dag
  • Arbetade timmar per dag
  • Utöver nominell tid på beräkningsperioden
  • Arbetade timmar per vecka
  • Mertid
  • Minustid
OB
  • Betald / sparad ledighet i stället : Välj om du vill spara ledig tid istället för att få tiden utbetald.
  • Sen schemaändring: Markera den här kryssrutan om OB ersättning ska betalas vid sena schema ändringar.
  • OB-typ : Ange vilken typ av OB som ska genereras när en sen schemaändring görs, förutsatt att ovanstående kryssruta är markerad.

Stämplings & Webpunch 3 avvikelser

Du kan ställa in parametrar i avvikelserna Punch och Webpunch och Webpunch 3 Webpunch:

Klicka på Lägg till för att lägga till dina egna avvikelser.

Stämplingsavvikelser
  • Avrunda raster : Denna funktion är aktiverad med tidsrapporteringsmetoden Stansningstider och pauser. Du kan också markera rutan "Rundavbrott" själv.
  • Avvikelsesregler : Lägg till typ , minuter, stämpling, avrundningsmetod och skiftförhållande för regeln.
Webpunch 3 avvikelser

Bestämmer vad som ska hända när anställda väljer en frånvaroorsak när de stämplar ut från Webpunch 3:

• Ja, skapa godkänd ledighet: Betyder att frånvaron som rapporteras in direkt godkänns.
  • Nej, skapa ledighetsansökan: Betyder att frånvaron som rapporteras bli en ansökan som måste godkännas av chef.