Verschuivingen

Updated 28/1/21 by Leigh Hutchens

Er zijn twee manieren om ploegen toe te voegen:

Voeg een "Quick Shift" toe

Klik op een rij in de schemaweergave en voeg een dienst toe. Selecteer een ploegentype en je bent klaar! Als u meer details wilt toevoegen, selecteert u "Meer opties".

Verplichte velden zijn aangegeven met een asterisk *.

Snelle aanpassing

Om het bewerken van ploegen sneller en gemakkelijker te maken, hebben we nu "snel bewerken" toegevoegd aan het rooster en het basisschema.

Klik op een dienst en het snelle bewerkingspaneel wordt geopend.

Vanaf hier kunt u:

• De verschuiving verwijderen: klik op de prullenbak.
  • De ploeg opnieuw toewijzen aan een andere werknemer: Selecteer een andere werknemer in de vervolgkeuzelijst.
  • Wijzig ploegentype: Selecteer een ander ploegentype in de vervolgkeuzelijst.
  • Verplaats de dienst naar een andere dag: Selecteer een nieuwe datum in de datumkiezer.
  • Begin- en eindtijd wijzigen: Bewerk de begin- en eindtijd.

Als u andere wijzigingen wilt aanbrengen, zoals het veranderen van kostenplaats of pauzetijd, klikt u gewoon op "Meer opties" en het detailvenster wordt aan de rechterkant geopend.

Voeg een "normale" dienst toe

Voeg een ploeg toe door "Toevoegen" te selecteren, gevolgd door "Shift" in de linkerbovenhoek.

Wanneer u een rooster maakt, kunt u voor elke dienst het volgende toevoegen of bewerken:

• Werknemer
  • Type verschuiving
    • Let op dat als je schakelen tussen shift typen, zoals u het creëren van een nieuwe verschuiving, de verschuiving tijden alsmede eventuele breuken zal altijd overeen met die van het laatst geselecteerde shift type. Als u echter tussen ploegentypes wisselt terwijl u een bestaande ploeg bewerkt , worden de ploegentijden en eventuele pauzes niet bijgewerkt om die van het laatst geselecteerde ploegentype weer te geven.
  • Datum en tijd
  • Pauze (s)
    • Er is ondersteuning voor het toevoegen van meerdere pauzes aan dezelfde ploeg. Als je geen pauzeregels hebt ingesteld, zal het toevoegen van een pauze resulteren in een pauze van 30 minuten die standaard wordt toegevoegd aan het midden van je dienst. Voor een dienst van 9: 00-11: 00 uur wordt de pauze geplaatst op 9: 45-10: 15, maar u kunt dit naar wens aanpassen. Als uw dienst korter zou zijn dan 30 minuten, is het standaardgedrag dat de pauze wordt gemaakt zolang de dienst deze bevat.
    • De recyclingsknop naast de kop "Pauzes" vervangt alle bestaande pauzes van de dienst door wat is geconfigureerd in berekeningen op gedeelde, lokale , overeenkomstsjablonen of overeenkomstenniveau- onderbrekingen. U kunt ook handmatig extra pauzes toevoegen na het toepassen van uw rekenregels voor pauzes. Houd er rekening mee dat break-rekenregels op sjabloonniveau momenteel alleen in Classic kunnen worden ingesteld. Lees meer over break rekenregels hier .
  • Taak (en)
    • Taken zijn in wezen hetzelfde als een ploeg, in de zin dat ze zijn opgebouwd uit ploegentypes. Voor een taak moet u het ploegentype en de begin- en eindtijd definiëren. U voegt een taak rechtstreeks toe aan een dienst. U kunt alleen een taak toevoegen binnen de ploegendienst.
Een taak over een pauze inplannen betekent alleen dat de medewerker zowel voor als na zijn / haar pauze aan de betreffende taak werkt; Om ervoor te zorgen dat de werknemer geen pauze heeft, moet u de pauze helemaal uit de dienst halen.
  • Shift-informatie
    • Sectie
    • Kostenplaats
    • Project
    • Overeenkomst
      • Het overeenkomstveld wordt aan het formulier toegevoegd zodra je een medewerker hebt toegewezen aan de betreffende ploeg.
  • Omschrijving
    • De ploegcommentaar zal op de ploeg zichtbaar zijn in zowel de dagelijkse als wekelijkse weergave.
  • Salaris type regels
    • Regels voor salaristype worden hier beschreven.
Merk op dat zodra u een bestaande ploeg naar een nieuwe werknemer kopieert, de kostenplaats van de gekopieerde ploeg de standaard kostenplaats voor de personeelskaart wordt. U kunt de kostenplaats op de nieuw gekopieerde ploeg wijzigen door de ploeg te bewerken

Geavanceerde instellingen

Geavanceerde instellingen worden overgenomen van het ploegentype van je ploeg, maar je kunt deze op ploegniveau overschrijven helemaal onderaan het dialoogvenster "Wijzig ploeg", onder de sectie "Geavanceerde instellingen".

De volgende geavanceerde instellingen kunnen op ploegniveau worden geconfigureerd:

• Productieve uren
    • Deze vervolgkeuzelijst heeft drie opties:
      • "Ja, altijd" - de diensturen tellen mee voor "Productieve uren", ongeacht de huidige selectie van de instelling "Tellen als geplande uren".
      • "Ja, voor geplande tijd" - de diensturen tellen alleen mee voor "Productieve uren" als de huidige selectie van de instelling "Tellen als geplande uren" waar / aangevinkt is.
      • Nee - de uren van de ploeg tellen niet mee voor "Productieve uren", ongeacht de huidige selectie van de instelling "Tellen als geplande uren".
  • Tel als geplande uren
    • Bepaalt of de diensturen meetellen voor "Geplande uren". Let op de afhankelijkheid van deze instelling en die van "Productieve uren".
  • Tel als gewerkte uren
    • Bepaalt of de punch die aan deze dienst is gekoppeld, meetelt voor "Gewerkte uren".
  • Vrije dag
    • Controleren of een dienst een vrije dag is, geeft aan dat de cessionaris van deze dienst niet mag werken tussen de begin- en eindtijd van de dienst. Meestal wordt deze instelling aangevinkt in combinatie met het uitvinken van "Tellen als geplande uren" en "Tellen als gewerkte uren".
Als u wijzigingen aanbrengt op ploegeniveau en vervolgens een nieuw ploegentype voor uw ploeg selecteert, zullen de geavanceerde instellingen van dat nieuw geselecteerde ploegentype de instellingen vervangen die u op ploegniveau heeft ingesteld.

Corrigerende acties

Wanneer een ploeg is verbonden met ten minste één punch, verschijnt er aanvullende functionaliteit in het paneel met ploegendetails:

Gespleten punch

Met deze functionaliteit worden alle segmenten van de pons die buiten de aangesloten ploeg liggen, opgedeeld in hun eigen ponsen. Nadat de splitsing is gemaakt, worden alle split-punches verbonden met de oorspronkelijke ploeg, maar ze kunnen desgewenst worden gekoppeld aan een andere ploeg en aan andere overeenkomsten, kostenplaatsen en projecten.

Een typisch voorbeeld van gebruik is als een medewerker meerdere afspraken heeft, één die flextijd toestaat en één die overuren toestaat. Met deze functie koppelt een leidinggevende (of medewerker) de verschillende segmenten aan de juiste overeenkomst, afhankelijk van of de medewerker in flex heeft gewerkt of voor bestelde overuren heeft gewerkt.

Correcte pauzes

Dit kan handig zijn als de medewerker de pauze verkeerd heeft in- of uitgeklapt, of niet helemaal heeft geponst voor een pauze. Als managers "Corrigeer pauzes" selecteren, zal het laatste item dat bij de dienst hoort, vooruit of achteruit gaan, zodat de totale tijd van de pauze overeenkomt met de totale geplande tijd van de pauze. Als er geen pauze is bij het ponsen, zal de functie "Correcte pauze" pauze (s) voor u creëren.

Wanneer de gebruiker de "juiste onderbreking" -functionaliteit toepast, is de volgende logica van toepassing:

• Eén geplande pauze, geen geperforeerde pauze = een pauze wordt toegevoegd op dezelfde tijd en duur als de geplande pauze en splitst de punch
  • Eén geplande pauze, één geponste pauze die korter is dan de geplande pauze = de starttijd van de tweede pauze wordt verplaatst zodat de totale pauzetijd hetzelfde is als de geplande pauze.
  • Eén geplande pauze, één geponste pauze die langer is dan de geplande pauze = de starttijd van de tweede pauze wordt verplaatst zodat de totale pauzetijd hetzelfde is als de geplande pauze.
  • Twee geplande pauzes (of meer), twee geperforeerde pauzes (of meer) waarbij het totaal van de geplande pauzes langer is dan het totaal van de geperforeerde pauzes = het begin van de laatste pauze wordt verplaatst zodat de totale pauzetijd hetzelfde is als de geplande pauzetijd.
  • Twee geplande pauzes (of meer), twee geperforeerde pauzes (of meer) waarbij het totaal van de geplande pauzes korter is dan het totaal van de geperforeerde pauzes = het begin van de laatste pauze wordt verplaatst zodat de totale pauzetijd hetzelfde is als de geplande pauzetijd. (merk op dat geperforeerde pauzes volledig kunnen worden verwijderd).

Wijs werknemer toe aan een ploegendienst

Wanneer u een werknemer aan een ploeg toewijst, krijgt u een lijst met potentiële werknemers om in te plannen in een lijst.

Hoe:

1. Maak een nieuwe ploeg aan of bewerk een bestaande ploeg
  2. Selecteer een ploegentype
  3. Selecteer de datum en tijd van de dienst
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst voor werknemers om een werknemer te kiezen die tijdens de dienst wordt ingepland
  5. Medewerkerslijst verschijnt, medewerkers worden gesorteerd op relevantie.

Wat betekent 'Gesorteerd op relevantie':

1. Medewerkers die volgens afspraak beschikbaar of niet beschikbaar zijn en een kennisgeving van belangen hebben (als er geen kennisgeving van belangen wordt gebruikt, is dit deel niet van toepassing)
    1. Huis eenheid
    2. Afwezigheidseenheid
  2. Medewerkers die beschikbaar zijn (volgens hoofdovereenkomst, geen afwezigheid of ploegendienst)
    1. Huis eenheid
    2. Afwezigheidseenheid
  3. Werknemers die niet beschikbaar zijn (volgens hoofdovereenkomst, verzuim of dienst hebben):
    1. Huis eenheid
    2. Afwezigheidseenheid

In de sorteerlogica houden we ook rekening met hoeveel vaardigheden er passen tussen het ploegentype en de werknemer.

Als medewerkers aan exact dezelfde criteria voldoen, worden ze alfabetisch oplopend gesorteerd.

Visuele indicaties

• Vaardigheden:
    • blauwe tekst: afstemmingsvaardigheden tussen werknemer en ploegentype
    • rode tekst: ontbrekende vaardigheden tussen werknemer en ploegentype
  • Grijze stip op de profielfoto van de medewerker:
    • onbeschikbaarheid volgens afspraak
    • afwezigheid, of
    • werknemer heeft dezelfde tijd een dienst
  • Groene stip op de profielfoto van de medewerker:
    • Kennisgeving van belangen
Om zoveel mogelijk informatie in de lijst te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u datum, tijd en ploegentype selecteert voordat u een werknemer selecteert.
De visuele informatie in de gesorteerde lijst is gebaseerd op de volledige dag. Voorbeeld: als de werknemer het eerste deel van de dag afwezig is, krijgt hij / zij een visuele indicatie (grijze stip) met de tekst Afwezigheid bestaat en wordt deze onderaan de lijst gesorteerd, zelfs als de dienst die op het punt staat toegewezen te worden het tweede deel van de dag.

Welke medewerkers kan ik inplannen?

Gegeven dat u de juiste machtigingen heeft ingesteld, kunt u alle werknemers inplannen die lid zijn van een bepaalde groep en een geldige rol, een geldige overeenkomst en een bepaalde startdatum van het dienstverband hebben. U moet ook lid zijn van dezelfde groep.

Batchbewerking van ploegen

Batchverwijdering van ploegen - werknemerrij

U kunt een hele werknemersrij verwijderen in Planning. Klik gewoon op het weglatingsteken naast de naam van de werknemer in Rooster gevolgd door "Ploegen verwijderen":

De volgende pop-up zal verschijnen:

In de bovenstaande pop-up kun je selecteren of je ook de punches in de betreffende rij wilt verwijderen.

Als u "Afwijkingsrapportage" hebt ingesteld als type tijdrapportage voor de betreffende medewerker, worden stoten automatisch verwijderd.

Batchverwijdering van ploegen - volledig schema

Het is mogelijk om alle momenteel zichtbare ploegen te verwijderen, wat betekent dat er rekening wordt gehouden met eventuele filterselecties die je hebt gemaakt. Dit betekent dat je er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om alle ploegen voor een bepaalde eenheid en maand die uit een bepaald basisrooster komen te verwijderen!

Begin door te navigeren naar de maand van uw keuze en een filter toe te passen - we hebben ervoor gekozen om alle ploegen die afkomstig zijn van het basisschema met de naam "Basisschema" voor onze Drottninggatan-eenheid in september te verwijderen:

Klik vervolgens op het beletselteken in de rechterbovenhoek, gevolgd door "Verwijder ploegen", zoals hieronder weergegeven. Houd er rekening mee dat het besturingselement "Attest all" dat vroeger naast het menu "Display" stond, nu naar dit menu is verplaatst:

Nadat u op "Ploegen verwijderen" hebt geklikt, zal de volgende pop-up verschijnen, met het aantal ploegen dat moet worden verwijderd en u de mogelijkheid geeft om ook de bijbehorende ponsen te verwijderen:

In ons voorbeeld heeft onze selectie van ploegen geen overeenkomstige stoten, dus we zullen dat vakje niet aanvinken.

Houd er rekening mee dat als u "Afwijkingsrapportage" hebt ingesteld als type tijdrapportage over de betreffende medewerker, stoten automatisch worden verwijderd.

Het resultaat is hieronder te zien - alle ploegen die overeenkomen met het filter dat we hadden toegepast , zijn verwijderd met alleen nog afwezigheden en kennisgevingen voor de maand september op onze Drottninggatan-eenheid:

Als je bij het uitvoeren van bovenstaande stappen helemaal geen filters toepast, worden alle ploegen in de periode die je bekijkt verwijderd.