Werken met vragen in QClock

Updated by Victor Jespersen

Beantwoord vragen

Wanneer u attestvragen heeft geconfigureerd en deze heeft gekoppeld aan overeenkomstsjablonen, moeten werknemers de geconfigureerde vragen beantwoorden bij het uitklokken. U kunt meer lezen over de configuratie hier.

Wanneer de werknemer uitklokt, verschijnt er een pop-up met de eerste vraag.

Selecteer een antwoord en de volgende geconfigureerde vraag zal verschijnen. Gebruik de pijlknoppen om terug te gaan naar de vorige vragen.

Zodra alle vragen zijn beantwoord, wordt de knop indienen gemarkeerd. Druk erop om de vragenlijst te voltooien en uit te klokken.

Houd er rekening mee dat de stempeltijd wordt vastgelegd nadat de attestvragen zijn beantwoord.

Beantwoorde vragen controleren

Wanneer de werknemers vragen hebben beantwoord, is het mogelijk voor de manager om de antwoorden te bekijken en het resultaat te zien in de roosterview en de tijdskaart.

Roosterview

Als het antwoord van de werknemer is ingesteld om een "waarschuwing" te activeren, ziet u dit als een waarschuwing wanneer u op de klokactie klikt in de roosterview.

Het is ook mogelijk om de roosterview te filteren om alleen antwoorden te tonen die een waarschuwing hebben geactiveerd. Open het filterpaneel en ga naar de sectie klokacties. Selecteer de filteroptie in het vervolgkeuzemenu "waarschuwingen".

Tijdkaart

Wanneer u een tijdkaart opent die attestvragen en antwoorden bevat, ziet u een nieuwe sectie genaamd "Attestvragen"

Klik om de sectie uit te vouwen en u ziet alle vragen en het antwoord van de werknemer.

Als er een salaristype is toegevoegd op basis van het antwoord van de werknemer, ziet u dat in de weergave van de attestvraag en in het overzicht van salaristypen (met de tekst gegenereerd door de attestvraag).

Als een antwoord is ingesteld om een vlag te activeren, wordt dit gemarkeerd met een rode rand in de weergave van de attestvraag. U heeft de mogelijkheid om het vakje naast de vlag aan te vinken om aan te geven dat u deze heeft gezien en de nodige acties heeft ondernomen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om dit vakje aan te vinken om de klokactie goed te keuren. Voor meer details over deze vereiste, zie de sectie hieronder.

Vlag vereist beoordeling voor goedkeuring

Onder Accountinstellingen > Overeenkomsten > Tijdinstellingen, hebben we een nieuwe instelling toegevoegd genaamd "Vlaggen vereisen beoordeling voor goedkeuring van klokactie."

Als die instelling is geactiveerd, moet u het vakje op de tijdkaart aanvinken voor elk antwoord dat is gemarkeerd voordat u de klokactie kunt goedkeuren (het selectievakje voor managergoedkeuring op de klokactie zal worden uitgeschakeld totdat alle vlaggen zijn beoordeeld.

Lees meer over QClock hier.