Planning afdruk (Open BETA)

Updated by Daniel Sjögren

In het Quinyx Manager portaal heeft u de mogelijkheid om uw planningen af te drukken. Het doel van het afdrukken van de planning kan divers zijn, maar het hoofddoel is in de eerste plaats om de planning op papier aan werknemers te kunnen communiceren, typisch maar niet uitsluitend omdat werknemers, om verschillende redenen, soms hun persoonlijke digitale apparaten niet kunnen of willen gebruiken om hun planning te bekijken.

Hoe

Om de planning af te drukken:

1. Ga naar Planning en klik op de ellips in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Klik op Planning afdrukken [BETA]. Als u dat liever heeft, kunt u ook op de toetsen CTRL + P op uw toetsenbord klikken als u een PC gebruikt, en COMMAND + P als u een Mac gebruikt.

Door de bovenstaande toetsenbordsneltoets uit te voeren, wordt het afdrukvenster van uw browser geopend, waar u gebruik kunt maken van de verschillende opties die dit venster biedt, inclusief of u een papieren versie van de voorvertoning wilt afdrukken of liever opslaan als PDF:

Of u het als een PDF opslaat of op papier afdrukt - de afdruk zal iets afwijken van de grafische gebruikersinterface om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar is. Een reden hiervoor is bijvoorbeeld dat sommige informatie alleen beschikbaar is bij het zweven in Quinyx. Een andere reden is dat de afdruk - zoals hierboven vermeld - bedoeld is voor werknemers om hun werkrooster te bekijken, terwijl de gebruikers van het manager portaal per definitie managers zijn in plaats van werknemers.

De afdruk weerspiegelt uw Planning selecties, zoals die gemaakt zijn in weergaveopties en filters, als een manier om u in staat te stellen alleen de meest relevante informatie voor u en uw team op te nemen in de afdruk.

De volgende lijsten grafische elementen die verschillend zijn in de afdruk in vergelijking met wanneer u de Planning bekijkt in Quinyx:

• Weergavemodus: als u een kalendermaand weergeeft in Quinyx bij het afdrukken, zal de afdruk één kalenderweek per vel zijn. In gevallen waar de informatie in de Planning - verticaal - niet op één vel past, zal de afdruk alle vellen afdrukken voor de eerste kalenderweek van die maand voordat het hetzelfde doet voor de overige kalenderweken van die kalendermaand.
Let op dat u kunt bepalen welke informatie wordt weergegeven in de afdruk - en daardoor mogelijk "verticale" hoogte kunt besparen door gebruik te maken van de Planning filters. Als u een aangepaste weergave afdrukt, geldt dezelfde logica. Vanwege technische beperkingen zal bij het afdrukken van de dagelijkse weergave deze afdruk reflecteren hoe een aangepaste weergave wordt weergegeven wanneer één enkele kalenderdatum is geselecteerd.
Door de rij niet-toegewezen diensten in het schema in te klappen voor het afdrukken, kun je verticale hoogte besparen (en bomen sparen)!
  • Pauzes: Deze worden aangegeven met een koffiekopje op de dienst, gevolgd door de start- en eindtijden van de pauze voor diensttypes waar de instelling "Pauze tonen in mobiele app" is ingeschakeld. Voor diensttypes waar deze instelling is uitgeschakeld, wordt de duur van de pauze weergegeven in plaats van de start- en eindtijden.
  • Opmerkingen bij diensten: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als deze een regelovergang bevat.
  • Opmerkingen bij beschikbaarheid: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als deze één of meerdere regelovergangen bevat.
  • Naam diensttype: In het paneel Toevoegen/bewerken diensttype in Accountinstellingen > Diensttypes en in Groepsinstellingen > Diensttypes is er een veld met de naam "Afkorting" dat maximaal 10 tekens ondersteunt. Als de naam van het type dienst te lang is om in de afdruk te passen en het betreffende type dienst een afkorting heeft, wordt de afkorting gebruikt.
    In gevallen waar de naam van het diensttype te lang is om op één regel te passen, worden deze weergegeven met behulp van regeleindes.
  • Afwezigheden: De afdruk van het rooster bevat geen informatie over de naam van het afwezigheidstype. Alle afwezigheden worden weergegeven als "Afwezig".
  • Statistieken: Deze worden momenteel niet weerspiegeld in de afdruk om consistent te zijn met de informatie die beschikbaar is voor werknemers die de mobiele app van Quinyx gebruiken.
  • Werknemersgegevens: De afdruk van de planning geeft de werknemersgegevens niet weer.
  • Onbeschikbaarheid: Vanwege technische beperkingen wordt de onbeschikbaarheidsinformatie momenteel niet weerspiegeld in de afdruk. Dit is iets wat we op middellange termijn willen mogelijk maken - afhankelijk van de configuratie van het planningfilter.
  • Verschillende interactieve elementen: Dingen zoals de envelopknop voor Qmail, toegangspunt tot weergaveopties, toegangspunt tot filters, toegangspunt tot statistieken, de "zwaaiende hand" die shiftreserveringen aangeeft enzovoort - worden niet weerspiegeld in de afdruk in een poging om alleen informatie op te nemen die waardevol is voor de werknemers.
Deze functie bevindt zich momenteel in de open BETA-modus, wat betekent dat u van harte welkom bent om Geef ons feedback. te sturen over problemen of tekortkomingen die u ervaart bij het gebruik van deze functie.
Houd er rekening mee dat de leesbaarheid en kwaliteit van de afdruk kunnen variëren, afhankelijk van uw printer.