Frequently Asked Questions over de distributie van het Frontline Portal

Updated by Leigh Hutchens

V: Is de distributie hetzelfde voor alle modules (verhalen, taken, formulieren, etc.)?

A: Ja! Met een paar noodzakelijke uitzonderingen:

• Doelgroepen bij taken kunnen niet als dynamisch worden ingesteld.
  • Doelgroepen met individuele personen kunnen niet als dynamisch worden ingesteld.
V: Waarom kan ik geen dynamische doelgroep instellen voor een taak?

A: Uit ons onderzoek bleek dat de meeste gebruikers geen taken wilden ontvangen die vóór hun toevoeging waren verzonden naar nieuwe winkels/gebruikers. Om de gebruikerservaring eenvoudig te houden, hebben we deze optie beperkt.

V: Zijn de nieuwe distributietools uitgerold?

A: Nu live: - distributies importeren vanuit .xls

• 12 juli - Bijgewerkte gebruikersinterface; Beheer opgeslagen doelgroepen buiten een bron. Lees meer hier.
  • In volgende releases: Gemeenschappelijke distributiestroom voor alle bronnen, verbeterde aanpak voor privé-distributie, distributie op basis van rol, dynamische distributie.
V: Kan ik een doelgroep (voor de release gemaakt) dynamisch maken?

A: Om dit te doen, moet u de doelgroep verwijderen en deze opnieuw toevoegen met behulp van de nieuwe functies.

V: Als ik doelgroep selecteer op basis van roltype (bijv. alle winkelmanagers in district 1) en privé uitschakel, wie heeft er dan toegang naast de ontvangers?

A: Alle gebruikers (ongeacht hun rol) in groepen boven de ontvangers zullen de bron (inclusief taken) zien. Andere rollen in de groep van de ontvanger zullen de bron NIET zien.

V: Wordt elke doelgroep die je maakt een opgeslagen doelgroep?

A: Nee, dat is niet het geval. Als je een nieuwe doelgroep maakt bij het aanmaken van een bron, heb je de optie om deze op te slaan als een opgeslagen doelgroep of deze alleen te gebruiken voor het verspreiden van die bron.

V: Hoe worden opgeslagen doelgroepen standaard geordend?

A: Nieuwste eerst.

V: Hoe worden roltypes geordend?

A: Roltypes worden alfabetisch geordend (A-Z).

V: Wie heeft toegang tot opgeslagen doelgroepen?

A: Gebruikers met volledige rechten en indieners (maar niet gebruikers met alleen-lezen rechten) hebben toegang tot opgeslagen doelgroepen. Gebruikers zien opgeslagen doelgroepen die zijn gemaakt door henzelf en andere gebruikers in hun groep. Een opgeslagen doelgroep kan alleen worden bewerkt door de gebruiker die deze heeft gemaakt.

V: Waarom zijn er nu meer stappen nodig om een doelgroep te maken?

A: In sommige gevallen zijn de stappen korter (bijvoorbeeld verzenden naar alle winkels), maar in bepaalde gevallen zijn er een paar extra stappen nodig om ervoor te zorgen dat je de gewenste doelgroep opneemt. Met de introductie van enkele nieuwe functies (Opgeslagen doelgroepen en Dynamische updates) verwachten we echter dat je minder vaak nieuwe doelgroepen vanaf het begin zult maken.

V: Waarom moet ik aangeven dat een bron privé is wanneer ik deze voor het eerst maak?

A: Het kan zijn dat u niet wilt dat uw collega's (gebruikers in uw groep) de bron zien waar u aan werkt. Door de bron als privé in te stellen, zorgt u ervoor dat uw collega's deze niet kunnen zien terwijl deze nog in concept is.

V: Welk soort bestanden kan ik importeren om mijn doelgroep op te bouwen?

A: Bestanden moeten in .xls-formaat zijn.

V: Hoe worden taken verdeeld?

A: Taakverdeling werkt als volgt:

• Een taak die naar alle winkelmanagers wordt gestuurd, is zichtbaar voor alle winkelgebruikers.
  • Een taak die naar alle winkelmanagers wordt gestuurd, kan alleen worden voltooid/doorgestuurd door de winkelmanager.
  • Om ervoor te zorgen dat de taak niet zichtbaar is voor alle winkelgebruikers, moet de taak als privé worden verzonden.

Het distribueren naar een bepaald roltype verandert de bestaande toezichtregels niet. Als de winkelgebruikers zich in dezelfde groep in de hiërarchie bevinden als de winkelmanagers, hebben ze zichtbaarheid van de taak. Als de auteur van de taak wil dat alleen de winkelmanagers zichtbaarheid hebben, moet de taak als privé worden ingesteld. Distributie selecteert het publiek, privacy controleert het toezicht.

V: Is het mogelijk om taken toe te wijzen aan iemand binnen dezelfde groep?

A: Frontline Portal is niet ontworpen om taken toe te wijzen binnen dezelfde groep. Dit is met een reden. Terwijl de functionaliteit van Stories specifiek is ontworpen om informatie te delen die anderen kunnen bekijken, hebben Taken daarentegen te maken met naleving en het associëren ervan met specifieke gebruikers binnen dezelfde groep kan verwarring veroorzaken in het systeem.

Lees meer over distributie hier.