Frontline Portal - Basisvereisten voor clientcomputers

Updated by Leigh Hutchens

Basisvereisten

In de onderstaande tabel worden de basisvereisten en aanbevelingen samengevat voor toegang tot het Frontline Portal.

Hardware

Computer

• PC/Mac: We raden 1 GB beschikbaar fysiek RAM-geheugen aan nadat het besturingssysteem is geladen, samen met alle veelgebruikte applicaties (web of native voor het besturingssysteem). Met zorgvuldige controle is het mogelijk om Concrete uit te voeren op hardware met lage specificaties met slechts 4 GB fysiek RAM-geheugen; het kan echter verstandig zijn om 8 GB te specificeren
  • Mobiel: We raden aan om apparaten te gebruiken die niet ouder zijn dan 4 jaar en minimaal 1 GB vrije fysieke geheugen hebben (nadat alle andere systeem- en applicatiesoftware is geladen)

Scherm

• Resolutie (minimum): De minimale vereiste resolutie is 1024 x 768 pixels
  • Resolutie (aanbevolen): We raden een werkresolutie aan van minimaal 1280 x 1024 pixels

Software

Besturingssysteem

• PC: Microsoft Windows (door Microsoft ondersteunde versies)
  • Apple: Mac OS X (door Apple ondersteunde versies)
  • Mobiel: iOS (laatste 3 belangrijke versies) voor iPhone en iPad / Android (alle momenteel onderhouden versies)

Webbrowser internet

• Internet Explorer: Deze browser wordt niet langer ondersteund
  • Microsoft Edge: Laatste 5 belangrijke versies
  • Safari: Laatste 3 belangrijke versies
  • Google Chrome: Laatste 5 belangrijke versies
  • Firefox: Laatste 3 belangrijke versies
Ondersteuning van de bovenstaande browserversies is afhankelijk van de ondersteuning door de browserontwikkelaar.
Andere moderne browsers zullen zeer waarschijnlijk Concrete services zonder problemen uitvoeren, maar ze maken geen deel uit van ons formele testproces.

Netwerkconnectiviteit

Beheerders

• Upstream: We raden een minimum van 8MB/sec aan
  • Downstream: We raden een minimum van 8MB/sec aan

Eindgebruikers

• Upstream: We raden een minimum van 8MB/sec aan
  • Downstream: We raden een minimum van 8MB/sec aan

Bulk download zip-service

Mac-gebruikers

• Gebruikersdownloads zijn beperkt tot maximaal 40 GB. Vanwege een beperking van Max OS 10.8 (en hoger) moeten gebruikers die downloads groter dan 2 GB willen 'uitpakken', een hulpprogramma van een derde partij zoals iZip of BetterZip gebruiken.

Whitelisting

De volgende URL's, poorten en e-mailbezorgservices worden gebruikt door Quinyx Frontline Portal en moeten mogelijk worden toegevoegd aan de whitelist door uw IT-team. Houd er rekening mee dat hoewel al deze services worden geleverd via https en wss op poort 443, u mogelijk http op poort 80 wilt inschakelen als de standaardpoort van de browsers van uw gebruikers.

Geregistreerde URL's om toe te voegen aan de whitelist

• retailcloud.net - Hoofddomein gebruikt voor de applicaties van het Frontline Portal

Een aantal van deze domeinen vereisen ook dat subdomeinen worden toegestaan. Dus bijvoorbeeld, retailcloud.net moet ook verkeer toestaan naar een van zijn subdomeinen.

• concretelogin.com - een apart domein gebruikt voor gebruikersauthenticatie
  • concrete.auth0.com - een back-updomein gebruikt voor gebruikersauthenticatie
  • cdn.auth0.com - CDN-service gebruikt door Auth0
  • googletagmanager.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • google-analytics.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • scontent.cdninstagram.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • firebaseio.com - maakt in-app realtime communicatie mogelijk
  • gstatic.com - statische bronnen
  • hotjar.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • concrete-one-assets.s3.amazonaws.com
  • googleapis.com
  • google-analytics.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • googletagmanager.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • firebaseio.com - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • stats.g.doubleclick.net - gebruikt voor analyse om het product te verbeteren
  • domo.com - gebruikt om ons product, ondersteunings- en engineeringteams te helpen bij het monitoren van problemen van eindgebruikers

Geregistreerde URL's om toe te voegen aan de whitelist waarin wildcards niet zijn toegestaan volgens het IT-beleid

[brandprefix].retailcloud.net (Dit wordt een aangepast subdomein voor uw toegang)

• [brandprefix].concretelogin.com
  • one.retailcloud.net
  • one-edge.retailcloud.net
  • one-preview.retailcloud.net
  • api-gateway.retailcloud.net
  • one-api.retailcloud.net
  • download.retailcloud.net
  • download-cloud.retailcloud.net
  • download-dc.retailcloud.net
  • file-uploader.retailcloud.net
  • upload-cloud.retailcloud.net
  • upload-dc.retailcloud.net
  • zipdownload.retailcloud.net
  • thumb-service.retailcloud.net
  • thumbnail-cloud.retailcloud.net
  • thumbnail-dc.retailcloud.net
  • branding.retailcloud.net
  • fonts.googleapis.comiid.googleapis.com (toegevoegd op 7 april 2022)

o189874.ingest.sentry.io (gebruikt om ons product, ondersteunings- en engineeringteams te helpen bij het monitoren van problemen van eindgebruikers)

Geregistreerde URL's om toe te voegen aan de whitelist waarin wildcards niet zijn toegestaan volgens het IT-beleid

• www.googleapis.com
  • securetoken.googleapis.com
  • stats.g.doubleclick.net (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)
  • www.gstatic.com (statische assets)
  • s-usc1c-nss-204.firebaseio.com (maakt in-app realtime communicatie mogelijk)
  • concrete.auth0.com
  • concrete-one-assets.s3.amazonaws.comcdn.auth0.com
  • scontent.cdninstagram.comstatic.hotjar.com (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)script.hotjar.com (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)
  • vars.hotjar.com (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)
  • in.hotjar.com (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)
  • ws3.hotjar.com (gebruikt voor analytics om het product te verbeteren)
  • public.domo.com (gebruikt voor het weergeven van rapporten)
  • prod-x-api-uploads.s3-eu-west-1.amazonaws.com
  • uat-x-api-uploads.s3-eu-west-1.amazonaws.com

Geregistreerde URL's om toe te voegen aan de whitelist waarin wildcards niet zijn toegestaan volgens het IT-beleid

• www.fs.retailcloud.net
  • api.fs.retailcloud.net
  • dialog.fs.retailcloud.net
  • cdn.fs.retailcloud.net
  • process.fs.retailcloud.net
  • assets.fs.retailcloud.net
  • static.fs.retailcloud.net
  • upload.fs.retailcloud.net
  • cloud.fs.retailcloud.ne

Geregistreerde URL's om toe te voegen aan de whitelist waarin wildcards niet zijn toegestaan volgens het IT-beleid

• upload-us-east-1.filestackapi.com
  • upload-us-west-2.filestackapi.com
  • upload-eu-west-1.filestackapi.com
  • upload-ap-northeast-1.filestackapi.com
  • upload-ap-southeast-2.filestackapi.com

E-mailservice voor bezorging

E-mailservice voor bezorging

*.amazonses.com

(het is ook mogelijk om bepaalde e-mailadressen toe te voegen aan de whitelist)