Het configureren van Attestvragen in Qclock

Updated by Daniel Sjögren

Vragen stellen in QClock

QClock bevat een nieuwe functie waarmee u werknemers vragen kunt stellen wanneer ze uitklokken. De antwoorden op de vragen kunnen vervolgens salarisresultaten en waarschuwingen genereren in de planning.

Vragen maken

De eerste stap is het maken van uw vragen en antwoorden. U kunt dit doen door naar Accountinstellingen > QClock > Attestvragen te navigeren. Klik vervolgens op de knop Vraag toevoegen in de rechterbovenhoek.

• Geef de vragen een naam - dit maakt het gemakkelijker om ze te zoeken in de lijst met vragen.
  • Selecteer in welke taal u de vraag wilt stellen.
  • Schrijf de daadwerkelijke vragen die u wilt stellen.
  • Klik op volgende wanneer u klaar bent.

Het is tijd om het antwoord(en) te maken voor de vraag die u zojuist heeft gemaakt.

• Typ het antwoord op de vraag - dit is vrije tekst.
  • Selecteer welke actie het antwoord moet activeren - Salaris toevoegen, Salaris verwijderen, of Geen actie (lees hier meer over verderop).
  • Selecteer of het antwoord een vervolgvraag moet activeren. U kunt een eerder gemaakte vraag selecteren waar de werknemer naar wordt gevraagd als ze dit antwoord selecteren.
  • Selecteer of er een vlag/waarschuwing moet worden toegevoegd in de planning/tijdweergave voor dit antwoord.
  • Druk op Opslaan, en u ziet een samenvatting van het antwoord dat u zojuist heeft gemaakt. Gebruik het + teken om een ander antwoord toe te voegen, en druk vervolgens opnieuw op Opslaan wanneer u klaar bent.
Acties

Er zijn drie verschillende soorten acties die u kunt activeren voor een antwoord:

• Geen actie: Er zal niets gebeuren. U zult het antwoord alleen kunnen zien in de tijdkaart.
  • Salaris toevoegen: Wanneer deze actie is geselecteerd wordt een vooraf gedefinieerd salaristype en bedrag toegevoegd aan de tijdkaart van de werknemer. U definieert het salaristype en bedrag wanneer u de vragen verbindt met een overeenkomstsjabloon.
  • Salaris verwijderen: Wanneer deze actie is geselecteerd wordt het volledige bedrag van een vooraf gedefinieerd salaristype verwijderd uit de tijdkaart van de werknemer. U definieert welk salaristype moet worden verwijderd wanneer u de vraag verbindt met een overeenkomstsjabloon.

Verbind vragen met overeenkomstsjablonen

Wanneer u klaar bent met het maken van al uw vragen, is het tijd om ze te verbinden met overeenkomstsjablonen. Wanneer dat is gedaan, zullen alle werknemers die de geselecteerde overeenkomstsjablonen gebruiken de vragen gesteld krijgen wanneer ze uitklokken.

Navigeer naar Accountinstellingen > QClock > Vragenlijst. Klik op Vragenlijst toevoegen in de rechterbovenhoek.

• Selecteer het overeenkomstsjabloon waaraan u vragen wilt koppelen en druk op Volgende.
  • Selecteer een vraag die u aan dit overeenkomstsjabloon wilt koppelen.
  • Als een van de antwoorden was ingesteld om salaris te genereren, moet u nu het salaristype en de hoeveelheid selecteren die moet worden gegenereerd. Als het antwoord was ingesteld om salaris te verwijderen, moet u selecteren welk salaristype moet worden verwijderd.
  • Druk op Opslaan, en u ziet een samenvatting van de vragen die u heeft toegevoegd. Gebruik het + teken om meer vragen toe te voegen en druk opnieuw op Opslaan wanneer u klaar bent.

Als u later meer vragen aan een overeenkomstsjabloon wilt toevoegen, navigeert u gewoon naar de Vragenlijstpagina en klikt u op het overeenkomstsjabloon in de lijst. U ziet alle toegevoegde vragen en kunt het + teken gebruiken om meer vragen toe te voegen.

Lees meer over QClock hier.