Prognosöversikt

Uppdaterad 15/1/21 av Leigh Hutchens

För att kunna se fliken Prognos måste du ha Prognosmodulen aktiverad för din organisation och ha läst eller redigerat tillstånd för 'Prognosöversikt' för din roll.

Fliken Prognos ger en översikt över dina historiska och förutsagda data i både grafiskt och tabellformat. Du kommer att kunna se standardvariabler, beräknade variabler och indata så länge de har konfigurerats för att visas i prognosöversikten. Du kan göra detta under Kontoinställningar> Statistik> Variabla inställningar. Din roll måste ha behörighet för att komma åt kontoinställningar för att ändra dessa inställningar.

Du kan också välja att jämföra data mellan enheter med jämförelseläget.

Översiktsläge

Översiktsläge är standardvyn för prognosöversikten. Denna vy ger en vy över den grupp du är inloggad i, datumintervallet du väljer att visa och låter dig se standardvariabler, beräknade variabler och inmatningsdata i deras visningsgrupper.

Översiktsläget laddas som standard när du klickar på fliken Prognos, men kan också återställas efter att ha bytt till jämförelseläge genom att klicka på Justera vy och sedan välja Översikt i rullgardinslistan Visa .

Visar data

Du kan visa data i prognosöversikten på enhets- eller sektionsnivå.

Du kan se variablerna som har konfigurerats för att visas i prognosöversikten längst upp på sidan samt datumintervallet du tittar på för närvarande. Använd pilarna för att hoppa framåt eller bakåt till nästa period.

I det här exemplet ser vi timmar (standardvariabel), försäljning (inmatningsdata) och löneprocent (beräknad variabel).

Den valda variabeln identifieras med en fet linje under den. I bilden ovan kan vi se att standardvariabeln Hours har valts. Nedanför variabellistan ser du diagrammet för vald variabel. Om du håller musen över grafen visas detaljer om kurvorna och deras data. Listan till vänster i diagrammet visar alla tillgängliga datapunkter som kan visas.

Genom att klicka på Justera vy längst till höger kan du välja ytterligare datapunkter att visa.

• Visningsalternativ - dessa alternativ påverkar både grafen och tabellen nedan
  • Ytterligare kolumner - dessa alternativ påverkar inte diagrammet, men lägg till en ytterligare kolumn i tabellen.
Om du har valt att visa datapunkterna förra året kommer Quinyx att visa jämförelsen mellan samma dag förra året, inte samma datum förra året. exempel: den första måndagen i december jämförs med den första måndagen i december förra året oavsett vilket datum den måndagen var.

Om du tittar på indata (i vårt exempel, Försäljning) är alternativen som visas här relaterade till alla prognoskonfigurationer som du har skapat under Kontoinställningar> Statistik> Prognoskonfigurationer.

Nedan kan du se ett exempel där två prognoskonfigurationer har skapats för en enda ingångsdata ( försäljning ), så att användaren kan se alternativen relaterade till båda.

I den här sidopanelen kan du också justera det datumintervall du vill se och hur data ska sammanställas - efter dag, vecka eller månad. Om du ändrar dessa alternativ uppdateras både graf- och tabellvyerna.

I själva tabellen kan vi klicka på pilen bredvid varje dataggregationspunkt (dag, vecka, månad) för att expandera och gå ner ytterligare. För närvarande är den lägsta tillgängliga upplösningen som visas varje timme. Klicka på pilen igen för att rulla tillbaka data.

Om du har valt att visa fler kolumner än det finns utrymme på skärmen att visa kan du bläddra med pilen längst till höger.

På samma sätt som att visa prognosrelaterade data i statistik, kommer alla förutsägelser som har redigerats manuellt att visas med en rad under den. Om du håller musen över denna datapunkt visas den ursprungliga förutsägelsen och det aktuella (redigerade) värdet.

Exporterar data

Det är möjligt att exportera en CSV-fil av de data som för närvarande visas på skärmen genom att klicka på den gröna Export-knappen längst upp till höger.

Redigera data

Du kan bara manuellt redigera förutsagda data för ett framtida datum. Du kan inte redigera historiska, faktiska eller budgetdata manuellt, detta måste göras via API: et.

När du klickar på en prognostiserad datapunkt för ett framtida datum öppnas panelen Redigera. Denna panel är indelad i tre sektioner.

Val att redigera

Här kan du välja vilken variabel och datumintervall du vill redigera data för. dvs Vad vill du redigera?

Om Hela dagen är avmarkerad kan du välja specifika tider under dagen du vill redigera data för.

Ersätta med

Nu när du har valt vad du vill redigera kan du använda det här avsnittet för att skapa det nya värdet.

I listrutan ser du några fördefinierade alternativ, inklusive möjligheten att ersätta data med:

• Ett nytt, manuellt inmatat värde.
  • En procentuell modifierare t.ex. + 10% eller -10% av det befintliga värdet .
  • Faktisk data från ett historiskt datumintervall, inklusive en procentuell modifierare om du vill.
  • Budgetdata från ett angivet datumintervall, inklusive en procentuell modifierare om du vill.
  • Data från en annan prognoskonfiguration, inklusive en procentuell modifierare om du vill.

Om du klickar på Spara tillämpas din redigering.

Upprepning

Om du har valt en enda dag har du möjlighet att upprepa din redigering varannan vecka till ett angivet slutdatum.

Du kan också välja vilka specifika dagar du vill att denna redigering ska ske.

Klicka på Spara för att tillämpa din redigering.

Du kan bara konfigurera en repetition för det datumintervall du har valt att visa på fliken Prognos.
Klicka här för mer information om Prognos.

Jämförelseläge

Genom att använda jämförelseläge kan du jämföra en enda variabel över upp till 10 olika enheter.

För att gå in i jämförelseläge, klicka på Justera vy och välj sedan Jämförelse i rullgardinsmenyn Visa .

När du har bytt till jämförelseläge ser du ytterligare alternativ visas i listan nedan.

• Välj vilken variabel som ska jämföras - du kommer att kunna välja en enda variabel att jämföra över alla enheter
  • Enheter - du kommer att kunna välja upp till 10 enheter.
  • Startdatum och slutdatum
  • Visa aggregerade värden per dag, vecka eller månad, liknande de aggregeringsalternativ som du kan använda i översiktsläge.

När du väl har gjort ditt val kommer du att kunna se dina valda enheter i både graf- och tabellvyn. Du kan stänga av / på en viss enhet från den grafiska vyn genom att klicka på dess namn i diagrammet.

Du kan fortfarande redigera en viss enhets inmatningsdata i jämförelseläge.