Tagcategorieën

Updated by Leigh Hutchens

Elke tag moet worden geassocieerd met een tagcategorie, en u kunt zoveel tagcategorieën aanmaken als nodig is.

Een tagcategorie dient voornamelijk om te definiëren:

• Type tagcategorie: Hiermee wordt het type informatie gespecificeerd dat de tag kan bevatten:
    • Kostenplaats, Project en Account: Deze tagcategorieën kunnen een tagwaarde dragen.
    • Uitgebreid: Deze categorie kan aanvullende eigenschappen bevatten, zoals gedetailleerd in de Tags overzicht.
  • Kleur: Geeft een visuele aanwijzing welke tagcategorie aan een dienst is gekoppeld.
  • Externe identificatie (Externe ID): Wordt gebruikt voor integraties om de tagcategorie uniek te identificeren.

Definiëren van tagcategorieën

1. Op de pagina Accountinstellingen, kies Tagcategorieën, en klik vervolgens op Toevoegen.

1. In het Toevoegen van tagcategorie paneel:
  • Voeg de naam van de tagcategorie toe.
  • Kies het type uit de alternatieven - Kostenplaats, Project, Account en "Uitgebreid".
  • Selecteer een kleur of voeg een HEX-kleurcode toe voorafgegaan door #
  • Voeg de externe ID van de tagcategorie toe.

U kunt ook tags configureren via de Tags REST API. Aangezien het aanmaken van tags meestal een eenmalige activiteit is, raden we aan om ze aan te maken via de Quinyx web-app.