Planning afdruk (Open BETA)

Updated by Leigh Hutchens

In het Quinyx Manager portaal kunt u planningen afdrukken. Deze functie biedt werknemers voornamelijk een papieren kopie van hun planningen, vooral als ze deze niet kunnen of liever niet willen bekijken op hun persoonlijke digitale apparaten.

Om de planning af te drukken:

1. Ga naar Planning en klik op de ellips in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Klik op Planning afdrukken [BETA]. Als u dat liever heeft, kunt u ook op de toetsen CTRL + P op uw toetsenbord klikken als u een PC gebruikt en COMMAND + P als u een Mac gebruikt.

Door de bovenstaande toetsenbordsneltoets uit te voeren, wordt het afdrukvenster van uw browser geopend, waar u gebruik kunt maken van de verschillende opties die dit venster biedt, waaronder of u een papieren formaat van de voorvertoning wilt afdrukken of liever opslaat als PDF.

De afdruk zal enigszins verschillen van de grafische gebruikersinterface om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar is, of u deze nu opslaat als PDF of afdrukt op papier. Dit komt doordat sommige informatie alleen beschikbaar is bij het zweven in Quinyx. Zoals hierboven vermeld, stelt de afdruk werknemers in staat om hun werkrooster te bekijken. In tegenstelling tot werknemers zijn gebruikers van het managerportaal per definitie managers en geen werknemers.

De afdruk weerspiegelt uw Planning selecties, zoals die gemaakt zijn in weergaveopties en filters, als een manier om u in staat te stellen alleen de meest relevante informatie voor u en uw team op te nemen in de afdruk.

Hieronder staan grafische elementen die verschillend zijn in de afdruk in vergelijking met wanneer u de Planning bekijkt in Quinyx:

• Weergavemodus: Als u een kalendermaand weergeeft in Quinyx bij het afdrukken, zal de afdruk één kalenderweek per vel zijn. In gevallen waar de informatie in de Planning verticaal niet op één vel past, zal de afdruk alle vellen afdrukken voor de eerste kalenderweek van die maand voordat hetzelfde wordt gedaan voor de overige kalenderweken van die kalendermaand.
U kunt controleren welke informatie wordt weergegeven in de afdruk en mogelijk "ruimte besparen" in verticale hoogte door gebruik te maken van de Planning filters. Als u een aangepaste weergave afdrukt, geldt dezelfde logica. Vanwege technische beperkingen zal bij het afdrukken van de dagelijkse weergave deze afdruk reflecteren hoe een aangepaste weergave wordt weergegeven wanneer één enkele kalenderdatum is geselecteerd.
Door de niet-toegewezen dienstenrij in de planning in te klappen voordat u afdrukt, kunt u verticale hoogte besparen (en bomen redden)!
  • Pauzes: Deze worden aangegeven met een koffiekop op de dienst, gevolgd door de pauze start- en eindtijden voor diensttypes waar "Pauzes weergeven in de mobiele app" is ingeschakeld. Voor diensttypes waar deze instelling is uitgeschakeld, wordt in plaats van de pauze start- en eindtijden de pauzeduur weergegeven.
  • Dienst opmerkingen: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als dit een regeleinde inhoudt. Houd er rekening mee dat lange woorden niet worden afgebroken en daardoor in de kolom van de volgende dag kunnen doorlopen.
  • Beschikbaarheid opmerkingen: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als dit één of meerdere regelovergangen omvat.
  • Diensttype naam: In het Toevoegen/Bewerken diensttype paneel in Accountinstellingen > Diensttypes en in Groepsinstellingen > Diensttypes, is er een veld genaamd "Afkorting" dat maximaal 10 tekens ondersteunt. Wanneer de diensttype naam te lang is om in de afdruk te passen en de betreffende diensttype een afkorting heeft, zal de afkorting in plaats daarvan worden gebruikt.

In gevallen waar de diensttype naam te lang is om op dezelfde regel te passen en er geen afkorting bestaat, worden deze weergegeven met regelovergangen.

• Absenties: De planning print-out bevat geen informatie over het type absentie. Alle absentiegelegenheden worden weergegeven als "Absentie".
  • Statistieken: Deze worden momenteel niet weergegeven in de print-out om consistent te zijn met de informatie die beschikbaar is voor werknemers die de mobiele app van Quinyx gebruiken.
  • Werknemersstatistieken: Sommige managers hebben bezorgdheid geuit over werknemersstatistieken die informatie bevatten die werknemers liever privé houden voor hun collega's, daarom weerspiegelt de planning print-out geen werknemersstatistieken.
  • Onbeschikbaarheid: Vanwege technische beperkingen weerspiegelt de print-out momenteel geen informatie over onbeschikbaarheid. Dit is iets wat we willen mogelijk maken - afhankelijk van de configuratie van de roosterfilter - op middellange termijn.
  • Diverse interactieve elementen: Dingen zoals de envelopknop voor Qmail, het toegangspunt tot Weergaveopties, het toegangspunt tot filters, het toegangspunt tot statistieken, de "winkende hand" die dienstreserveringen aangeeft, enzovoort, worden niet weergegeven in de print-out in een poging alleen informatie op te nemen die waardevol is voor de werknemers.
Deze functie bevindt zich momenteel in de open BETA-modus, wat betekent dat u van harte welkom bent om Geef ons feedback. te sturen over problemen of tekortkomingen die u ervaart bij het gebruik van deze functie.
Houd er rekening mee dat de leesbaarheid en kwaliteit van de afdruk kunnen variëren, afhankelijk van uw printer.