Version 0191

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Releasedatum 24 juli 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0191

Ny funktionalitet

• Vi är glada att meddela att vi släpper möjligheten att skriva ut ditt grundschema!
  • Med denna version har vi lagt till en ytterligare aggregeringsmetod som kallas timsumma. Denna metod syftar till att beräkna och visualisera de totala dagliga eller månatliga timmarna som krävs.

Ny funktionalitet som kräver ytterligare konfiguration

• Ingen för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har gjort ett antal förbättringar av Auto-schema och Auto-tilldelningskörningstabellerna för att förbättra användbarheten och synligheten av dessa sidor.
  • Vi har gjort några transparensförbättringar för sökningar i granskningsloggen som inte returnerade några resultat.
  • För att öka medvetenheten om schemautskriftsfunktionaliteten har vi lagt till ytterligare meddelanden när den äldre rapporten Schema tas ut.
  • Med denna version har vi gjort några förbättringar av den smarta listan angående de schemalagda timmarna som en anställd har inom en vald period, och ger information om den anställde har en roll i avdelningen för vilket skiftet skapas.
  • Vi släpper ytterligare förbättringar till dra-och-släpp-funktionen. Detta kommer att tillåta dig att uppdatera start- eller sluttiden för skiftet genom att välja det och sedan dra det åt vänster eller höger inne i Quinyx dagliga vy.
  • Med denna uppdatering har vi aktiverat klickbara länkar under Skiftförfrågningar inne i Kommande händelser-widgeten i Översikten.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna uppdatering. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0191

Ny funktionalitet

• Med denna uppdatering är det nu möjligt att se mappplaceringen för sökta filer.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna uppdatering. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och den nya dokumentationen här.

Quinyx webbapp Version 0191

Releasedatum 24 juli 2024

Ny funktionalitet

Grundschema utskrift

Efter att ha släppt möjligheten att skriva ut schemat i version 0186, är vi nu glada att meddela att vi släpper möjligheten att skriva ut ditt/dina grundschema(n). Syftet med att skriva ut schemat kan vara många, men vårt mål är främst att möjliggöra kommunikation av grundschema till anställda i pappersformat, vanligtvis så att anställda kan granska det föreslagna grundschema innan det rullas ut, i enlighet med vissa fackliga avtal.

Hur du gör

För att skriva ut schemat, navigera till Schema och klicka på ellipsen (tre prickar) i det övre högra hörnet av vyn, klicka sedan på Skriv ut schema [BETA] (texten kommer snart att ändras till "Skriv ut grundschema [BETA]").

Om du föredrar det kan du också klicka på CTRL och P knapparna på tangentbordet om du använder en PC. För Mac, klicka på Command och P.

Genom att utföra ovanstående tangentbordskortkommando kommer din webbläsares utskriftsdialog att visas, där du kan använda de olika alternativ som dialogen erbjuder, inklusive om du vill skriva ut i pappersformat eller spara det som PDF:

Utskriften - oavsett om du sparar den som en PDF eller skriver ut den på papper - kommer att skilja sig något från det grafiska användargränssnittet för att säkerställa att informationen är läsbar. En anledning till detta är att viss information endast är tillgänglig vid hovring i Quinyx. En annan anledning är att utskriften är - som nämnts ovan - avsedd för anställda att se sitt arbetsschema, medan användarna av chefsportalen är chefer snarare än anställda enligt definitionen.

Som helhet återspeglar utskriften dina grundschemaval, såsom de som gjorts i Visningsalternativ och filter, som ett sätt att låta dig inkludera endast den mest relevanta informationen för den anställde i utskriften.

Följande listar grafiska element som skiljer sig i utskriften jämfört med när du visar grundschemat i Quinyx:

1. Visningsläge: Om du visar mer än en vecka i Quinyx när du skriver ut, kommer utskriften att skriva ut en vecka per ark. I fall där informationen i grundschema inte passar - vertikalt - på ett ark, kommer utskriften att skriva ut alla ark för den första veckan av grundschemat innan den gör samma för de återstående veckorna av vald kalendermånad.
    På grund av tekniska begränsningar, om du skriver ut den dagliga vyn, kommer den att skriva ut på ett sätt som återspeglar hur en anpassad vy visas i Quinyx när ett enda kalenderdatum har valts.
  2. Raster: Dessa indikeras med en kaffekopp på skiftet, följt av raststart och sluttider för skifttyper där inställningen Visa rast i mobilappen är aktiverad. För skifttyper där inställningen är inaktiverad visas rastens längd istället för raststart- och sluttiderna.
  3. Skiftkommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om det innebär en radbrytning.
  4. Skifttypens namn: I fall där skifttypens namn är för långt för att passa på en rad, kommer dessa att:
    1. Om den aktuella skifttypen använder en förkortning, kommer förkortningen att visas för att spara vertikal höjd i utskriften.
    2. Om den aktuella skifttypen inte har någon förkortning, kommer den att visas med radbrytningar.
  5. Statistik: Dessa återspeglas för närvarande inte i utskriften för att vara konsekvent med vilken information som är tillgänglig för anställda som använder Quinyx' mobilapp.
  6. Otillgänglighet: På grund av tekniska begränsningar återspeglar utskriften för närvarande inte information om otillgänglighet. Vi strävar efter att aktivera detta på medellång sikt, med hänsyn till konfigurationen av grundschemafiltret.
  7. Olika interaktiva element - såsom kuvertknappen för Qmail, ingångspunkten till Visningsalternativ, ingångspunkten till filter, ingångspunkten till statistik, den "vinkande handen" som indikerar skiftbokningar, och så vidare - återspeglas inte i utskriften i ett försök att endast inkludera information som är värdefull för de anställda.

Utskrift av en anställds grundschema

Som beskrivet ovan är det ganska vanligt att behöva skriva ut en enskild anställds rad i ett grundschema, utskriften kommer att innehålla så många veckor som möjligt på samma pappersark för din bekvämlighet:

Aktuella defekter

Vi arbetar för närvarande med att åtgärda följande brister med utskriften av grundschema, vilket innebär att du inte behöver rapportera dessa som defekter till oss:

• Skiftkommentarer bryts inte korrekt i utskriften av grundschema.
  • Ett kalender-veckonummer visas i utskriften av grundschemat istället för grundschemats veckonummer.
Denna funktion är för närvarande i öppet BETA-läge: detta innebär att du är mycket välkommen att ge oss feedback angående problem eller brister du upplever när du använder denna funktion.
Observera att läsbarheten och kvaliteten på utskriften kan variera beroende på din skrivare.
Ny daglig aggregeringsmetod för Optimal bemanning - Timsumma

Optimal bemanning har hittills endast stöttat genomsnittlig aggregering. Detta innebär att på tim-, dag- eller veckonivå har Quinyx aggregerat all underliggande bemanningsdata genom att helt enkelt ta genomsnittet (t.ex. Om du behöver 2 personer från kl. 8-16, skulle den dagliga bemanningen vara 2). Denna aggregeringsmetod syftar till att beräkna och visualisera det genomsnittliga antalet bemanning som krävs under dagen.

Vi har nu lagt till en ytterligare aggregeringsmetod som kallas timsumma. Denna aggregeringsmetod syftar till att beräkna och visualisera de totala dagliga eller månatliga timmar som krävs. Det totala aggregerade värdet uppnås genom att först beräkna genomsnittskravet på en timnivå (om dina data har en lägre granularitet än timme, t.ex. 15 minuter) och sedan summera de individuella timkraven (t.ex. om jag behöver 2 personer från 8-16 då skulle det genomsnittliga timantalet vara 2 och de dagliga timmarna skulle vara 16 timmar).

Hur vet jag vilken aggregeringsmetod jag ska använda?

• Om du vill veta hur många timmar du behöver schemalägga inom en dag, som du senare kommer att fördela på anställda och skift, bör du använda timsumma.
  • Om du vill veta hur många anställda du behöver ha schemalagda i genomsnitt inom din plats under hela dagen, bör du använda genomsnittlig aggregering.

Hur inkluderas 0:or?

• För genomsnittlig aggregering utesluts 0:or när de beräknar de timvisa/dagliga/månadsvisa genomsnitten. Det innebär att när du har ett krav på 2 anställda under öppettiderna och 0 utanför öppettiderna, kommer det dagliga genomsnittet att vara 2. Om du tillfälligt har noll behov av anställda under öppettiderna, kommer det också att uteslutas från genomsnittet. Var medveten om att detta är en förändring från hur genomsnittlig aggregering har beräknats hittills.

• För timsumma inkluderas alltid 0:or i de timvisa genomsnitten, vilket innebär att noll-bemanningen som tillfälligt behövs inom öppettiderna inkluderas, medan 0:or utanför öppettiderna inte påverkar den timvisa summan eftersom genomsnittet av 0 är 0.

Var medveten om:

• För nyss skapade optimala bemanningsvariabler kommer timsumman som standard att vara vald.
  • För redan skapade optimala bemanningsvariabler är genomsnittsaggregeringen fortfarande vald. Om du vill använda timsumman för att visa de totala nödvändiga timmarna måste du manuellt ändra det för varje optimal bemanningsvariabel.
  • Den valda aggregeringstypen kommer att gälla för alla bemanningsvariabler i visningsgruppen för arbete. Detta inkluderar:
    • Optimal bemanning
    • Schemalagd bemanning
    • Automatiskt schemalagd bemanning
    • Faktisk optimal bemanning
Läs mer om dessa bemanningsvariabler här.
  • För optimala bemanningsvariabler i andra visningsgrupper förutom arbetsvisningsgruppen kommer samma aggregeringstyp att användas för att beräkna tim-/dag-/månadsvis optimal bemanning.
  • För schemalagda bemanningsvariabler i andra visningsgrupper kommer det inte att finnas någon förändring i hur den schemalagda bemanningen aggregeras på tim-/dag-/månadsnivå - detta kan komma att förbättras i framtiden.
  • Om du har olika aggregeringstyper för olika optimala bemanningsvariabler, kommer Quinyx att summera de tim-, dag- eller månadsvisa aggregeringarna när den beräknar totalen för alla variabler.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Förbättringar av körtabeller för Auto-schema och Auto-tilldelning

Vi har gjort ett antal förbättringar av körtabellerna för Auto-schema och Auto-tilldelning för att förbättra användbarheten och synligheten på dessa sidor. Läs mer om Auto-schema och Auto-tilldelning körtabeller här. Vi kommer att lista varje förbättring nedan.

Visualisera algoritm körningar på regions- eller kundnivå

Vi har aktiverat visualiseringen av algoritmkörningar på nivåer högre än enhetsnivån. På så sätt kan du se alla algoritmkörningar som gjorts inom en enda region i regionsvyn, och alla algoritm körningar i kundvyn. Vi har också lagt till en annan kolumn i tabellen som kallas Grupp för att visualisera för vilken grupp algoritmen kördes för.

Detta hjälper till med felsökning när du kör flera algoritmer samtidigt, och en av dem misslyckas. Istället för att behöva klicka igenom varje enhet, vet du vilken enhet algoritmkörningen misslyckades för, och du kan se det i regions- eller kundvyn.

Namnändringar

Vi har ändrat namnet på kolumnen Tidsram till Schemaperiod och Tilldelningsperiod för Auto-schema och Auto-tilldelning för att återspegla åtgärden som utförs av varje algoritm inom den valda perioden.

Justera vy

Du kan nu justera vyn av tabellen genom att filtrera, vilket gör att du snabbare kan hitta specifika körningar du letar efter. Du kan filtrera baserat på följande kriterier:

• Skapad från/till: låter dig filtrera på datumet när algoritmkörningen utlöstes (t.ex. idag).
  • Schemalagd/tilldelad från/till: låter dig filtrera på tidsperioden för vilken schemat skapades/tilldelades (t.ex. en månad framåt).
  • Status: låter dig filtrera på statusen (fel, pågående, slutförd) för körningen (t.ex. endast körningar som resulterade i fel).
  • Grupp: detta låter dig filtrera på gruppen för vilken algoritmen kördes (t.ex. Enhet A).
Vi visualiserar endast algoritmiska körningar från de senaste 30 dagarna.
Förbättrad transparens för saknade sökresultat i granskningsloggen

Fram tills denna version, om du sökte efter granskningslogg data som inte returnerade några resultat, brukade detta göra några av er förvirrade eftersom det inte fanns någon indikation på att systemet inte innehöll några data som matchade sökningen:

Vi har nu åtgärdat detta genom att visa följande felmeddelande i sådana fall:

Tack till er som har gett oss feedback om detta ämne.

Ytterligare kommunikation angående schemautskriften

Vi är glada att märka att många av er använder den öppna BETA-versionen av schemautskrift! Men vi har också identifierat att många av er fortsätter att använda vår äldre schemarapport i Analys. I ett försök att ytterligare öka medvetenheten och användningen av den nya utskriften har vi nu lagt till följande anrop i panelen där den äldre schemarapporten skapas:

Smarta listförbättringar

Med denna version lägger vi till två ytterligare informationselement i vår lista över anställda som presenteras när du tilldelar/omtilldelar skift och försöker hitta en lämplig anställd för det skiftet.

Det första tillägget handlar om de schemalagda timmarna som den anställde har inom den valda perioden. Denna information kommer att hjälpa dig att snabbt förstå om den valda anställde är rätt person att tilldelas skiftet baserat på redan schemalagda timmar för den dagen, veckan eller månaden. Samma information kommer att vara tillgänglig inuti Notifkationspanelen när du hanterar olika förfrågningar.

Exempel:

Den andra tillägget handlar om att ge information om den anställde har en roll i avdelningen för vilken skiftet skapas. Detta är viktigt för chefer som schemalägger sina anställda på enhetsnivå där de inte har en bra översikt över vilken avdelning den anställda har en roll i. Detta kommer nu att visualiseras med den nya symbolen "Saknad roll på avdelningen" och en gråmarkerad linje eftersom den anställde faktiskt inte är tillgänglig att schemaläggas. Aktiv roll i detta fall kontrolleras för datumet för skiftet som du vill tilldela.

Exempel:

Dessa förbättringar är endast tillgängliga när du arbetar med att tilldela/omtilldela skift i Schemavyn. Grundschema kommer inte ha samma information eftersom grundschema är en mall där vi inte har tillgängliga datum baserat på vilka vi kan tillhandahålla information för om aktiva roller och/eller schemalagda timmar för en period.
Dra och släpp - uppdatera skiftets tid

Vi är glada att meddela att med denna version släpper vi en ytterligare förbättring av vår Dra-och-släpp-funktionalitet.

Denna förbättring kommer att möjliggöra för dig att uppdatera start- eller sluttiden för skiftet genom att välja det och sedan dra det åt vänster eller höger inne i Quinyx dagliga vy. På så sätt kommer du snabbt och med färre klick kunna uppdatera skiftets tid utan att behöva öppna skiftpanelen och manuellt justera tiden.

Exempel:

Översiktsförbättringar

Med denna version avslutar vi arbetet med mindre förbättringar av översikten.

Denna sista förbättring kommer att möjliggöra klickbara länkar under Skiftförfrågningar inne i Kommande händelser-widgeten. Genom att klicka på denna länk kommer du att omdirigeras till den lämpliga sektionen i Notifikationspanelen inne i Schemavyn där du kommer att kunna vidta åtgärder för den förfrågan.

Detta kommer att ge dig en översikt över väntande förfrågningar, men också möjliggöra snabb lösning av dem genom denna nya koppling med Schemavyn.

Ett exempel på den nya funktionaliteten:

Buggfixar

• Löste ett problem som förhindrade att Qmail-meddelanden skickades till anställda när de tilldelades ett nytt skift.
  • Löste ett problem som orsakade oregelbundenhet i visningen av tidsstämplingar för språk som använder 12-timmarsformat.
  • Löste ett problem där frånvaroschemaskift inte skulle skapas om frånvaroansökningar hade godkänts via SOAP.
  • Löste ett problem där frånvarolönearter orsakade av sen instämpling inte genererades.

Nytt Quinyx HelpDocs-innehåll

Frontline Portal Version 0191

Releasedatum 24 juli 2024

Ny funktionalitet

Visa mappplats för sökt fil

Fram tills denna version fanns det inget sätt att avgöra en fils plats inom Fil-hubben när man sökte efter en fil.

När du öppnar en fil från sökresultaten kan du nu se (och navigera till) filens mapplacering med hjälp av den nya brödsmulan:

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Löste ett problem som gjorde att användare inte kunde spara uppgiftsmallar.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
  • Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er när vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarsstatus 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsök-mekanism för att hantera gränsen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.