Evenementmanagement

Updated 3 weeks ago by Daniel Sjögren

Gebeurtenissen zijn alle gebeurtenissen die ofwel zouden resulteren in een verhoging of een verlaging van uw prognosewaarden, en dus ook uw optimale personeelsbezettingswaarden. In Quinyx ben je in staat om evenementen te definiëren en ervoor te zorgen dat je voorspellingen realistischer zijn, ook tijdens deze speciale gebeurtenissen, terwijl je er op zijn beurt voor zorgt dat je plant volgens de juiste vereiste personeelsbezetting.

Evenementcategorieën

Gebeurteniscategorieën worden gebruikt om het type evenementen te definiëren en te beperken dat managers voor hun districten, eenheden en secties mogen creëren. Het is een manier om ervoor te zorgen dat hetzelfde type evenementen in de hele organisatie kan worden gebruikt. Gebeurtenissen kunnen niet worden toegevoegd met een andere gebeurteniscategorie dan degene die zijn geconfigureerd.

Gebeurteniscategorieën kunnen worden gedefinieerd in Accountinstellingen > Optimalisatie-instellingen > Gebeurteniscategorieën .

Evenementcategorieën toevoegen

Door Toevoegen te selecteren, kunt u nieuwe evenementcategorieën toevoegen. Er is een beperking op het aantal tekens. Alle evenementcategorieën die worden toegevoegd, worden automatisch toegevoegd aan de tabel Evenementcategorieën en het is mogelijk om nieuwe evenementen te selecteren die op de evenementenpagina zijn toegevoegd.

Evenementcategorieën bewerken

U kunt de naam van elk van de gebeurteniscategorieën bewerken. Elke gemaakte aanpassing is van toepassing op alle evenementen waarvoor die evenementcategorie is geselecteerd, evenals op de vervolgkeuzelijst voor evenementcategorieën wanneer een nieuw evenement wordt toegevoegd op de evenementenpagina.

Evenementcategorieën verwijderen

Door het pictogram Verwijderen te selecteren, hebt u de mogelijkheid om aangemaakte gebeurteniscategorieën te verwijderen. Alleen evenementcategorieën zonder evenementen met die geselecteerde categorie kunnen worden verwijderd. Als je deze evenementcategorie nog steeds wilt verwijderen, moet je eerst alle evenementen verwijderen waarvoor deze evenementcategorie is geselecteerd.

Gebeurtenisconfiguratie

Evenementen bekijken

Gebeurtenissen kunnen worden geconfigureerd op het tabblad Prognose onder Gebeurtenissen voor alle gebruikers met schrijftoegang tot Prognoseoverzicht.

De gebeurtenissen worden gevisualiseerd op basis van de geselecteerde groep in de hiërarchie in de gebeurtenissentabel en de prognosegrafiek en -tabel . Als u Unit A bekijkt, kunt u dus alleen gebeurtenissen zien die verband houden met Unit A. Om gebeurtenissen te bekijken die relevant zijn voor andere eenheden, moet u een ander niveau in de groepshiërarchie selecteren.

In de gebeurtenissentabel worden standaard alle gebeurtenissen van de huidige datum en een jaar vooruit weergegeven. Gebruik a.u.b. Weergave aanpassen om een aangepast tijdsbestek te selecteren.

Per evenement kunt u het specifieke tijdsbestek van het evenement, de configuratie en de groep bekijken waarvoor het evenement is gemaakt.

In de prognosegrafiek en -tabel worden gebeurtenissen ook gevisualiseerd om aan te geven waar binnen het tijdsbestek de prognosevariabelen worden beïnvloed door gebeurtenissen. Gebeurtenissen worden in de prognosegrafiek aangegeven door een lichtblauwe arcering binnen de tijdsperiode waarin de gebeurtenis plaatsvindt. Als u de arcering selecteert, wordt een zijpaneel geopend met informatie over het evenement. Deze informatie omvat de evenementcategorie, eventuele opmerkingen, de periode waarin het evenement van toepassing is en de groep waarvoor het evenement is gemaakt.

Als u de muisaanwijzer op de prognosegrafiek plaatst, wordt ook de gebeurtenis onder de variabelen in de weergave weergegeven om aan te geven dat er een actieve gebeurtenis is in de beschouwde periode.

In de prognosetabel geeft een blauwe stip op de variabelen van vorig jaar aan dat er een gebeurtenis plaatsvond op die dag het jaar ervoor. De blauwe kleur op de dagen en uren geeft aan dat er een evenement plaatsvindt in de geselecteerde tijdsperiode.

Evenementen toevoegen

Gebruikers met schrijftoegang tot Prognoseoverzicht kunnen gebeurtenissen toevoegen. Per Evenement kunnen de volgende gegevens worden gedefinieerd.

Evenement categorie

Het selecteren van een evenementcategorie is een verplichte vereiste. De opties in de vervolgkeuzelijst zijn gebaseerd op de gebeurteniscategorieën die zijn gedefinieerd in Accountinstellingen > Optimalisatie-instellingen > Gebeurteniscategorieën .

Opmerking

Voeg eventuele opmerkingen of aanvullende details toe die relevant zijn voor het evenement.

Selecteer tijdsbestek

Het selecteren van een tijdsbestek is een verplichte vereiste. Selecteer een begin- en einddatum in de toekomst of in het verleden wanneer het evenement zal plaatsvinden. Gebeurtenissen kunnen voor hele dagen worden toegevoegd door Hele dag te selecteren, of voor een deel van een dag door de begin- en eindtijden te definiëren.

Selecteer groepen

Het selecteren van de betreffende groep is een verplichte vereiste. Evenementen kunnen voor de hele organisatie in één keer worden toegevoegd, of voor specifieke districten, units en secties. U kunt ook meerdere districten, eenheden en secties selecteren. Welke groepen u kunt selecteren, hangt af van uw rol en toegangsrechten binnen die groepen.

Variabelen selecteren

Het selecteren van de relevante variabelen is een verplichte vereiste. Standaard zijn alle variabelen geselecteerd. Alleen prognoseconfiguratievariabelen met een gedefinieerde externe ID kunnen worden geselecteerd. De variabelen kunnen voorspellingen zijn die zijn gemaakt door Quinyx-algoritmen of voorspellingen die zijn geïmporteerd via externe systemen.

Configuratie instellen

Het instellen van de gebeurteniseffectconfiguratie is een verplichte vereiste. Gebeurtenissen kunnen worden geconfigureerd om de geselecteerde prognosewaarden met een specifiek percentage te verhogen of te verlagen. Maar u kunt de configuratie ook op gesloten zetten, in gevallen waarin de geselecteerde groep is gesloten tijdens de periode van deze gebeurtenis, en alle prognosewaarden worden ingesteld op 0.

Nadat u de gebeurtenis hebt opgeslagen, wordt het geconfigureerde effect toegepast op alle variabelen voor de geselecteerde groep(en) binnen het opgegeven tijdsbestek. Zo zullen alle voorspellingswaarden voor alle buckets binnen een dag met 10% toenemen.

Evenementen bewerken

Evenementen kunnen op twee verschillende niveaus worden bewerkt:

1. Aanpassingen aan het evenement worden toegepast op alle groepen binnen het evenement
  2. Aanpassingen aan het evenement worden alleen toegepast op de groep die je hebt geselecteerd, en alle groepen hieronder

Alle groepen binnen het evenement

Als u wilt dat bewerkingen aan het evenement worden toegepast op alle groepen waarvoor het evenement relevant is, moet de aanpassing aan het evenement worden gedaan op groepsniveau waarvoor het evenement is gemaakt . Als zodanig kunnen alleen managers met toegang tot dat groepsniveau wijzigingen aanbrengen in de hele groep.

Als het evenement bijvoorbeeld voor de hele organisatie is gemaakt, moet je de evenementen voor de hele organisatie bekijken om de aanpassingen toe te passen.

Alleen de geselecteerde groep en eventuele groepen hieronder

Als een evenement is aangemaakt op een hoger groepsniveau (bijvoorbeeld de hele organisatie), maar je wilt alleen voor een specifieke wijk, unit of sectie aanpassingen doen aan het evenement, dan moet je de aanpassing maken op het groepsniveau waarvoor u wilt dat de aanpassing wordt toegepast.

Aanpassingen op een lager groepsniveau zijn van toepassing op de geselecteerde groep (bijv. Unit A) en eventuele groepen daaronder (Sectie X, Sectie Y en Sectie Z). De groepskolom in de gebeurtenistabel verandert in de groep waarvoor de overschrijfaanpassing is gemaakt.

Eventuele verdere aanpassingen aan het evenement op groepsniveau waarvoor het evenement is gemaakt, zijn niet langer van toepassing op de groep (en de onderstaande groepen) waarvoor de overschrijfaanpassing is gemaakt.

Gebeurtenisconfiguraties herstellen

Als er een wijziging is aangebracht aan een evenement op een lager groepsniveau (bijv. Unit A) dan de groep waarvoor het evenement is aangemaakt (bijv. de hele organisatie), geldt een andere evenementconfiguratie dan de algemene configuratie van dat evenement. Het is niet mogelijk om de gebeurtenis op een lager groepsniveau te verwijderen, ook al is de gebeurtenisconfiguratie gewijzigd sinds de gebeurtenis nog steeds op een hoger groepsniveau is gemaakt. Door het effect van de gebeurtenis echter in te stellen op 0% binnen de handmatige configuratie, heeft de gebeurtenis geen invloed meer op de prognoseniveaus binnen de geselecteerde groep (bijv. Unit 1).

In het geval dat de aanpassing aan de gebeurtenisconfiguratie op een lager groepsniveau niet langer relevant is en de algemene configuratie van de gebeurtenis van toepassing zou zijn, is het mogelijk om de configuratie te herstellen door Herstellen te selecteren. Eenmaal geselecteerd, keert de configuratie terug naar de algemene configuratie en eventuele aanpassingen aan het evenement op een hoger groepsniveau zijn weer van toepassing op de geselecteerde groep.

Gebeurtenissen verwijderen

Zodra een evenement niet langer relevant is, kan het worden verwijderd op het groepsniveau waarvoor het is gemaakt. Het verwijderen van een evenement dat is aangemaakt voor een heel District A kan bijvoorbeeld niet worden verwijderd wanneer het evenement wordt bekeken op eenheden of secties binnen dit district, maar moet worden verwijderd op het district zelf. Het is daarom niet mogelijk om gebeurtenissen voor een hoger groepsniveau te verwijderen wanneer u alleen toegang heeft tot een lager groepsniveau. Door het effect van de gebeurtenis echter in te stellen op 0% binnen de handmatige configuratie, heeft de gebeurtenis geen invloed meer op de prognoseniveaus binnen de geselecteerde groep (bijv. Unit 1), terwijl het nog steeds invloed heeft op de prognoseniveaus van alle andere niveaus binnen de groep (bijv. Wijk A).

Nadat een gebeurtenis is verwijderd, wordt deze verwijderd van alle niveaus binnen de geselecteerde groep, inclusief alle niveaus waarop een aanpassing mogelijk is overschreven. Alle prognoseniveaus worden teruggezet naar de waarden zonder dat het gebeurteniseffect wordt toegepast.

Evenementen en optimaal personeelsbestand

Wanneer u een gebeurtenis toevoegt die toeneemt of afneemt, of op nul wordt gezet, wilt u er ook voor zorgen dat de prognosewaarden worden aangepast aan die toename of afname. Optimale personeelsbezettingen kunnen worden berekend via statische en dynamische Quinyx-regels, berekende variabelen of via het Quinyx-algoritme voor arbeidsstandaarden.

Statische regel, dynamische regels en berekende variabelen

Als u statische regels, dynamische regels of berekende variabelen gebruikt om uw optimale personeelsbezetting te berekenen, wordt het effect van de gebeurtenis op de optimale personeelsbezetting automatisch toegepast zodra het effect van de gebeurtenis de onderliggende configuratievariabelen voor de prognose heeft verhoogd/verlaagd. Zo kunt u ervoor zorgen dat de optimale headcount-waarden nog steeds relevant zijn, zowel met als zonder toegepaste gebeurtenissen op de prognoses.

Quinyx arbeidsstandaard algoritme

Als u het Quinyx-arbeidstandaardalgoritme gebruikt om uw personeelsbestand te berekenen op basis van een Quinyx-vraagprognose, zal het effect van de gebeurtenis op de prognosevariabelen niet onmiddellijk de optimale personeelsbestandwaarden verhogen of verlagen. Nadat je een evenement hebt toegevoegd, moet je de vraagprognose van Quinyx opnieuw uitvoeren om het effect toe te passen.

Evenementen in Pythia en Quinyx

Als je al evenementen hebt geconfigureerd in Pythia (AI-optimalisatie) en je wilt evenementen in Quinyx gaan gebruiken, maar je wilt ervoor zorgen dat hetzelfde evenement niet twee keer wordt toegepast, neem dan contact op met je Quinyx-vertegenwoordiger. Evenementen kunnen alleen worden gebruikt in Pythia (AI-optimalisatie) of in Quinyx.