Version 0167

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 23 augusti 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx Web-app Version 0167

Ny funktionalitet

• Helgdagar 2.0 är tillgängligt!
    • Vi är glada att introducera Helgdagar 2.0. Där du tidigare endast manuellt kunde skapa helgdagar en efter en, kan du nu enkelt importera en fullständig lista över helgdagar baserat på önskad tidsram och region.
  • Löneattestering och löneprocess
    • Anställd "Klar för lönekörning status" - För att underlätta att hitta en anställd som är klar för lönekörning har vi lagt till en checkruta tillsammans med en grön cirkel runt profilbilden.
    • Anställd "Klar för lönekörning" status räknare - I schemavyn kommer du att se en checkruta längst upp i listan över anställda som indikerar att alla anställda är klara för lönekörning.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Som en del av avvecklingen av intresseanmälan-initiativet har vi förbättrat sorteringen av tillgänglighetsfunktionen i schemavyn.
  • För att underlätta att hitta en huvudenhet har vi lagt till en knapp i översikten för grupphantering under kontoinställningar som kallas Redigera huvudenhet.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Funktionen för intresseanmälan kommer att avslutas i december 2023. Läs mer om det nedan.

Frontline Portal Version 0167

Ny funktionalitet

• Ingen för tillfället.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Ingen för tillfället.

Viktig information

Livslängden för funktionen för intresseanmälan upphör i december 2023

Avveckling av funktionen Intresseanmälan i december 2023

Vi har beslutat att vår äldre funktion som kallas Intresseanmälan kommer att avvecklas i slutet av december 2023. Därför uppmanar vi alla våra kunder att istället använda Tillgänglighet-funktionen istället för Intresseanmälan så snart som möjligt. Tillgänglighetsfunktionen är mer användarvänlig och stöder fler användningsfall än Intresseanmälan-funktionen.

En funktion som tillgänglighet stöder är att konvertera ett tillgänglighetsobjekt till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Quinyx stöder också avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Vi har implementerat möjligheten för användare att se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar i våra mobilappar.

För mobilapparna är behörigheten för tillgänglighet som standard avstängd och måste aktiveras under Mobil- och personalportalbehörigheter i web.quinyx.com.
Läs mer om att använda tillgänglighetsfunktionen i mobilappen här och i webbappen för chefer här.

Quinyx webbapp Version 0167

Ny funktionalitet

Helgdagar 2.0

Med denna uppdatering är vi glada att introducera Helgdagar 2.0! Tidigare kunde du bara skapa helgdagar manuellt en efter en, men nu kan du enkelt importera en fullständig lista över helgdagar baserat på önskad tidsram och region.

Detta bör minska mängden arbete som krävs för att skapa och hantera helgdagar år efter år, eftersom du nu automatiskt kan fylla din lista över helgdagar med de från vilken region som helst, på ditt föredragna språk, som du sedan kan konfigurera och anpassa ytterligare för att passa din organisations unika behov.

Med denna ändring har vi också lagt till två nya checkrutor: Lönepåverkande och Försäljningspåverkande vilket du kan läsa om här!

För varje helgdag du vill importera som en vanlig helgdag och som ska beaktas i ditt schema och löneberäkningar som det görs idag, välj den nya checkrutan Lönepåverkande vid import.

Checkrutan Försäljningspåverkande används för att ange vilka helgdagar som ska beaktas i beräkningen av händelsehanteringen, som en del av prognoser, vilket kommer att aktiveras som en del av en kommande version!

Uppdateringar av intyg och lönehanteringsprocess

Tidigare inte nämnt men ändå värt att nämna nu, har vi arbetat med att lägga till fler visuella element i schemavisningen för att säkerställa att din intyg till lönehanteringsprocessen är ännu mer transparent och enkel att arbeta med! Dessa två förbättringar introducerades med version 164.

Anställd "klar för lönekörning" status

För att underlätta att hitta en anställd som är klar för lönekörning har vi lagt till en checkruta tillsammans med den gröna cirkeln runt profilbilden.

Antal anställda i "klar för lönekörning" status

I schemavyn kommer du nu att kunna se en checkruta längst upp i listan av anställda. Denna checkruta indikerar att alla anställda är klara för lönekörning.

Vi har också lagt till en etikett i verktygstipset.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Förbättrad funktionalitet för sortering av tillgänglighet

Som en del av Avveckling för intresseanmälan -initiativet har vi förbättrat sorteringen av tillgänglighetsfunktionaliteten i schemavyn. Tidigare sorterades inte tillgänglighet korrekt tillsammans med andra schemaposter. Från och med denna version kommer tillgänglighet att följa de sorteringsalternativ som valts i Visningsalternativen och sorteras på samma sätt som andra schemaposter (enligt starttid, anställdas namn A-Ö, anställdas namn Ö-A).

Ny knapp för att redigera huvudenhet tillagd i översikten för grupphantering

I denna version har vi lagt till en knapp för att Redigera huvudenhet i översikten för grupphantering i kontoinställningar för att underlätta att hitta en huvudenhet.

Namnet på huvudenheten visas på knappen och om du klickar på knappen öppnas detaljpanelen för huvudenheten för visning eller redigering.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade saknade valideringar vid godkännande av frånvaro och val av "omtilldela" som skiftåtgärd.
  • Åtgärdade ett problem där om wsdlUpdateAbsence användes för att lägga till en frånvaro med ett frånvaroschema baserat på anställningsgrad inte lade till några frånvaroskift/timmar.

Nytt HelpDocs-innehåll

Nya handledningar

Spännande nyheter! Vår dokumentation fortsätter att utvecklas. Kolla in de interaktiva handledningarna nedan!

Håll ett öga på avsnittet för Handledningar. Vi kommer att lägga till fler handledningar under de kommande veckorna!
Nya artiklar
  • Inga för tillfället.

Frontline Portal Version 0167

Ny funktionalitet

Ingen för tillfället.

Buggfixar

• Löste ett problem med privata uppgifter där felaktiga svar tilläts men uppgiften kunde inte startas.
  • Löste ett problem som hindrade alla medlemmar i en målgrupp från att ta emot eller kunna starta en uppgift.
  • Löste ett problem som hindrade global sökning från att returnera mer än tjugo resultat.

Nya Frontline Portal HelpDocs-artiklar

• Inga för tillfället.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande föråldrade och planerade för borttagning.
    Uppdatering av SOAP Web Services i Version 0164
    Detta är en tillkännagivande att vi med Version 0164 introducerade nya fält i SOAP Web Services. Påverkade SOAP Web Services var wsdlGetSchedulesV3 och wsdlGetAgreementsV2. Varje påverkad webbtjänst fick 1 nytt fält.
    Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM-webbtjänsten. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att införa begränsningar för användningen av våra SOAP-API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera begränsningen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Var vänlig och se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.