Version 0111

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 30 juni 2021

Quinyx arbetar ständigt för att stärka informationssäkerheten och kontinuerligt förbättra åtgärder för att skydda data. Som en del av detta arbete har vi uppdaterat vår översikt över informationssäkerhet för att återspegla policyer, mekanismer, styrprocesser och organisationsstruktur som utgör vårt åtagande att skydda dina data. Den uppdaterade versionen finns sida vid sida med den aktuella versionen i avsnittet Informationssäkerhet på vår webbplats och kommer att gälla genom avtal 2021-08-16.

Ny lösenordspolicy

Från och med lanseringen av version 0111 måste alla nya lösenord:

• Innehåller minst 12 tecken (högst 128).
  • Innehåller minst två numeriska tecken.
  • Innehåller minst två bokstäver.

Om en chef återställer en anställds lösenord, eller om den anställde väljer att återställa lösenordet, kräver systemet att ett nytt lösenord väljs vid inloggning.

Användarkontot kommer att blockeras efter 6 misslyckade inloggningsförsök. En chef måste sedan återaktivera kontot.

Lösenordet måste uppdateras nästa gång användaren återställer lösenordet eller chefen anger ett lösenord för användaren.
Nuvarande lösenord påverkas inte. Ovanstående gäller endast lösenord som ändras eller återställs.

Ny funktionalitet

Frånvaroinställningar

Vi har gjort förbättringar i listvyn för frånvaroskäl och fullständig lägg till, redigera, ta bort funktionalitet för frånvarotyper, så du har nu fullt konfigurationsstöd för frånvaroinställningar.

Lista över orsaker till frånvaro, förbättringar

Vi har lagt till "Lönstyp" i översiktslistan så att du snabbt kan identifiera om det finns några löntyper som är kopplade till en unik frånvarotyp.

Alternativet "Hantera frånvarotyper" har nu flyttats till den mer allmänt förekommande knappen "..." bredvid den nya knappen "Lägg till frånvarotyp":

Lägg till, redigera och ta bort frånvarotyper

Genom att klicka på "Lägg till frånvarotyp" kan du nu direkt lägga till en ny frånvarotyp i frånvaroinställningarna. Här kan du ge frånvaron ett namn, definiera beräkningsreglerna och få tillgång till avancerade inställningar. Du kan också redigera eller ta bort befintliga frånvarotyper:

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Tidigare var det inte möjligt att lägga till frånvaro om perioden du tittade innehöll ett låst schemaläggningsdatum . Vi har ändrat detta så att du kan lägga till en frånvaro utanför det låsta schemat , även när du visar en period med ett låst schemaläggningsdatum.
  • Det är nu möjligt att lägga till en deltids frånvaro som innehåller upp till fyra decimaler.
  • När max schemalagda timmar per dag / vecka är satt till noll (0) på en anställds överenskommelse, anser vi nu att varningen inte används, och därför kommer vi inte att utlösa varningar för det vid schemaläggning.
  • Vi har gjort en ändring så att det inte går att flytta dragbara paneler utanför skärmen.

Bug fixar

• Löste en fråga som hindrade en chef från att se sin egen lön i ett avtal.
  • Löste ett problem som orsakade en tidsstans i det förflutna för att visa tidsstämpeln för den aktuella dagen.
  • Löste ett problem som orsakade att ett avtal för en delad anställd som var kopplad till ett skift och stans var osynlig på Time-kortet.
  • Löste ett problem som orsakade att schematstidsmultiplikatorn ökade det totala antalet schemalagda timmar i medarbetarstatistiken, även när den associerade unsocialtids (UT) löntyp som multiplicerades togs bort.
  • Löste ett problem som orsakade att det totala antalet schemalagda timmar var felaktigt när tillhörande UT-löntyp togs bort från löneutmatningen.
  • Löste ett problem som hindrade en chef från att neka skiftförfrågningar.
  • Löste en fråga som kopplade fel avtal till ett skift när en anställd hade avtal med en hemenhet och en bortenhet efter att en chef godkänt ett skift.

Nya HelpDocs-artiklar

Observera att nästa vecka (vecka 26) kommer vi att börja ordna om HelpDocs så att de stämmer bättre överens med hur vår webbapp är strukturerad. Som du kan föreställa dig kan det ta lite tid, så vi tackar på förhand för ditt tålamod. Vårt mål är att göra det lättare att hitta den dokumentation du behöver.

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

Slutpunkter avskaffas och tas bort

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021 . De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Quinyx Forecast eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6,6 wsdlUpdateForecastV2

6,8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6,9 wsdlGetSalesDataV2

6,7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- inte tillämpligt för Quinyx WFM

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarkod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.