Version 0178

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 24 januari 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx web app Version 0178

Ny funktionalitet

• Vi introducerar Automatisk Effektberäkning. Genom att använda Automatisk Effektberäkning kan du dra nytta av Quinyx Demand Forecasting-algoritmen för att förutsäga effekten av dina framtida händelser baserat på historiska händelser och deras påverkan på dina efterfrågedrivare.
  • Vi har introducerat ett urval av datahostingregioner i vår inloggning för webbapparna.
  • Quinyx erbjuder nu en lösning för en extra säkerhetsnivå genom att erbjuda Multifaktorautentisering (MFA) via SMS/Textmeddelanden till den anställdes registrerade telefonnummer.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Tabellrubriker för granskningsloggarna visas nu alltid när du bläddrar igenom resultaten.
  • Vi har gjort uppdateringar i visualiseringen av skiftkommentarer i Schemavyn.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Intresseanmälan - vi har beslutat att förlänga slutdatumet till slutet av Q1 2024, specifikt till den 31 mars 2024. Läs mer om detta beslut nedan.
  • Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.

Frontline Portal Version 0178

Ny funktionalitet

• Inget för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inget för tillfället.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inget för tillfället.

Viktig information

Uppdatering! Funktionalitet för intresseanmälan

Efter noggrant övervägande och med insikt om att slutet av året och semestertiden innebär utmaningar för våra kunder att uppfylla den ursprungliga tidsplanen, har vi beslutat att inte fortsätta med den tidigare kommunicerade planen att avsluta funktionaliteten för intresseanmälan (NOI) i december 2023.

Istället har vi beslutat att förlänga slutdatumet för NOI till slutet av Q1 2024, specifikt till den 31 mars 2024.

Under denna förlängda period uppmanar vi alla våra kunder att övergå till att använda funktionaliteten för Tillgänglighet. Tillgänglighet är en mer användarvänlig funktion som passar för en bredare användning jämfört med intresseanmälan. Några anmärkningsvärda funktioner i tillgänglighetsfunktionaliteten inkluderar möjligheten att konvertera en tillgänglighetspost till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Dessutom stöder Quinyx avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Användare kan se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar med hjälp av våra mobilappar.

Vi uppskattar er förståelse och samarbete under denna övergångsperiod. Om ni har några frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vårt supportteam.

Livslängden av Classic och Mobile SSO upphör senast den 31 mars 2024

Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.

Nya konfigurationer är redan tillgängliga i Chefsportalen och du kommer nu bara behöva en konfiguration för alla Quinyx-applikationer. Vi rekommenderar att kunder som fortfarande använder den gamla konfigurationen börjar planera för att sätta upp den nya konfigurationen.

Den nya konfigurationsleverantören stöder antingen SAML 2 eller OPEN ID-standarder.

Du kan hitta information om hur användare loggar in med mobilapparna med den nya SSO-konfigurationen här.

Quinyx webbapp Version 0178

Releasedatum 24 januari 2024

Ny funktionalitet

Automatisk effektberäkning

I denna version introducerar vi automatisk effektberäkning. Genom att använda automatisk effektberäkning kan ni dra nytta av Quinyx Demand Forecasting-algoritmen för att förutsäga effekten av era framtida händelser baserat på historiska händelser och deras påverkan på era efterfrågedrivare. Till exempel kan vi beräkna era försäljningsnivåer på juldagen baserat på tidigare juldagar som är taggade i systemet. Ni behöver inte längre kämpa med stora mängder historisk data själva för att förbereda er inför högsäsongen, utan automatisk effektberäkning kan göra detta snabbt och noggrant. För att använda den här funktionen behöver ni ha köpt Quinyx Demand Forecasting med AI-modulen, samt Prognos-modulen för att använda händelser i Quinyx.

Ny dokumentation kommer snart!
Datavärd-regionväljare - inloggningsdialog

I Quinyx strävan att ta bort komplexitet och förbättra skalbarheten för vår produkt, introducerar vi ett urval av datavärd-regioner till vår inloggning för webbapparna. Datavärd-regionen är där applikationen är värd i termer av data och integritetsregler. Värdet kommer att vara förifyllt med en bästa gissning för vart användaren är på väg baserat på användarens IP-adress. När en framgångsrik inloggning har gjorts kommer en cookie att ställas in som kommer ihåg det senaste valet. Gissningen är baserad på IP-adressen, och om du arbetar från en annan kontinent kan du behöva välja rätt målområde manuellt.

Om du väljer fel region kommer du att få ett inloggningsfel och du kommer sedan att kunna ändra region.
Multifaktorautentisering - MFA

Quinyx erbjuder nu en lösning för ett extra lager av autentiseringssäkerhet genom att erbjuda multifaktorautentisering (MFA) via SMS/Textmeddelanden till den anställdes registrerade telefonnummer.

MFA-leverantören är en valfri autentiseringsmetod som kan aktiveras för att genomdriva en starkare autentisering genom att kräva en andra autentisering baserad på en slumpmässig 6-siffrig kod skickad till användarens mobiltelefon som ett textmeddelande eller till användarens e-post. Autentiseringskoden har en begränsad livstid, och om användaren misslyckas 5 gånger i rad kommer kontot att låsas.

MFA-leverantören kommer att debitera en extra månatlig avgift baserad på användning samt en löpande kostnad för antalet skickade texter.
Läs mer om MFA här.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Tabellrubrikerna i granskningsloggarna visas nu hela tiden

Innan denna uppdatering försvann rubrikerna i granskningsloggstabellen som visade dina sökresultat när du bläddrade igenom resultaten. Som ett resultat av feedback om detta har vi nu "fryst" rubrikraden så att den är synlig hela tiden, för att förbättra din förmåga att navigera i dina sökresultat.

Visualisering av skiftkommentarer

Med denna uppdatering ändrar vi sättet hur skiftkommentarer visualiseras i Schemavyn. Baserat på den feedback vi har fått från er (tack för det!), visar vi nu, förutom kommentarikonen som lades till av konsistensskäl, själva kommentaren på skiftet också. Kommentarikonen har också flyttats i ett försök att förbättra synligheten för skiftets start- och sluttider i vissa vyer, som månadsvyn.

Exempel:

För närvarande planerar vi inga ytterligare ändringar av funktionen för skiftkommentarer.

Buggfixar

• Löste ett problem som genererade ett valideringsmeddelande om att nominella timmar överskreds när de inte gjorde det.
  • Löste ett problem som orsakade att timvisa Time Trackers genererade ett meddelande om att saldot hade överskridits för tidigt.
  • Löste ett problem vid filtrering av stämplingar som saknar godkännande, vilket gjorde att tidigare stämplingar utan godkännande inte visades i schemat.
  • Löste följande problem: Inom uppföljnings-taggarna räknades tidigare schemalagda timmar inklusivt för periodintervallen, vilket innebär att om det valda intervallet var från 5 september - 4 oktober inkluderades intervallet från 4-5 september också inom september månad. Detta ledde till att felaktiga värden beräknades. Vi har lagt till en kontroll för att uteslutande beräkna perioden för att undvika dubbelräkning, 4-5 september bör inte räknas med, eftersom 4 september bör räknas med för intervallet 5 augusti - 4 september.

Nytt Quinyx HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
Interaktiva handledningar

Frontline Portal Version 0178

Utgivningsdatum 24 januari 2024

Ny funktionalitet

Inget för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inget för tillfället.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att datumet på uppgiftsbrickan formaterades felaktigt vid användning av plattformen på franska.
  • Löste ett problem som orsakade att global sökning inte returnerade arkiverade resurser.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar

Inget för tillfället.

Interaktiva handledningar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inget för tillfället.
  • Inga slutpunkter är för närvarande föråldrade och planeras att tas bort.
    Klicka här för att visa den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att införa begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10 Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.