Salaristypen bekijken, toevoegen en bewerken

Updated by Daniel Sjögren

Een salarissoort is een code die Quinyx gebruikt om het aantal gewerkte uren naar het payrollsysteem te sturen. Op deze manier begrijpt het payrollsysteem hoe de gewerkte uren betaald zullen worden.

In Quinyx is er een lange lijst met standaard salarissoorten. Deze salarissoorten zijn verbonden met verschillende instellingen in het overeenkomstsjabloon en worden automatisch gegenereerd als de instellingen correct zijn. Daarom kunt u de oorspronkelijke functie van de salarissoort niet wijzigen; u kunt echter wel de naam van de salarissoort aanpassen aan uw organisatie.

Lijst met salarissoorten

Ga naar Accountinstellingen > Overeenkomsten > Salarissoorten en klik op salarissoorten in het menu aan de linkerkant. Er wordt een lijst weergegeven met alle salarissoorten voor uw account.

Salarissoorten die zijn gewijzigd in Accountinstellingen zullen de wijziging weerspiegelen in de overeenkomstsjablonen. Als u echter de salarissoort wijzigt in het overeenkomstsjabloon, heeft dit geen invloed als u wijzigingen aanbrengt in Accountinstellingen!

De lijst bevat zes verschillende kolommen en u kunt ervoor kiezen om de lijst te sorteren op een van de kolommen:

• Aangepaste naam: De aangepaste naam die u heeft gegeven aan het salaris type.
  • Aangepaste code: De aangepaste code die u heeft gegeven aan het salaris type om te passen bij uw payroll systeem.
  • Standaard naam: Quinyx standaard naam voor het salaris type.
  • Standaard code: Quinyx standaard code voor het salaris type.
  • Laatst gewijzigd: Datum en tijd waarop het salaris type voor het laatst is gewijzigd.
  • Acties: Klik hier om de informatie van het salaris type te bewerken.

Salaris types worden gegenereerd op basis van de instellingen die u doet in Quinyx.

Voorbeeld

Het salaris type voor Uurloon wordt geactiveerd als u dat selectievakje aanvinkt in de overeenkomst, de verschillende UT's worden geactiveerd door de UT periodes die u instelt, etc. U kunt ook salaris types toevoegen aan de bestaande lijst. De salaris types die u toevoegt moeten worden geactiveerd door regels op een dienst type, regels op een feestdag, of een absentie, of handmatig worden toegevoegd in het overzicht van salaris types voor de werknemer.

Vraag uw vermelde ondersteuningscontact om begeleiding over wat er moet worden toegevoegd.

Zoek salaris types

Het is mogelijk om de lijst met salaris types te doorzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina:

Wanneer u begint te typen in de zoekbalk, worden de zoekresultaten geel gemarkeerd:

U kunt zoeken op aangepaste naam, aangepaste code, standaardnaam en standaardcode.

Salaristypen toevoegen

Ga naar de lijst met salaristypen door naar Accountinstellingen > Salaristypen te gaan in het menu aan de linkerkant. U ziet de lijst met bestaande salaristypen (lees hier meer over hier). Om een nieuw salaristype toe te voegen, klikt u gewoon op de groene knop "Salaristype toevoegen" in de rechterbovenhoek.

Er verschijnt een zijpaneel waar u uw nieuwe salaristypen kunt configureren. U ziet een korte beschrijving voor elk veld om u te helpen bij uw configuratie.

Aangepaste codes

Een aangepaste code moet overeenkomen met de code in uw payrollsysteem, zodat de geëxporteerde salarisbestanden correct kunnen worden ingevoerd.

Aangepaste naam

Deze naam is zichtbaar voor zowel managers als werknemers en komt meestal overeen met de naam die is ingesteld in het payrollsysteem.

Overboeken naar payroll

Als dit is aangevinkt, moet dit salaristype worden opgenomen in het salarisbestand voor overboeking naar payroll.

Goedkeuring vereist

Als dit is aangevinkt, genereert een niet-goedgekeurd salaristype geen urenresultaat in de Tijdkaart en maakt het geen transactie aan in het salarisbestand.

Afwezigheid

Dit wordt soms gebruikt om te bepalen of een salarissoort gerelateerd is aan een verlofreden. Als dit is aangevinkt, is het niet mogelijk om het handmatig toe te voegen in de Tijdkaart.

Handmatige toevoeging toestaan voor deze salarissoort

Als dit is aangevinkt, is deze salarissoort beschikbaar om handmatig toe te voegen in de Tijdkaart.

Bedrag

Bepaal welk type kosten is gekoppeld aan deze salarissoort.

Berekening

U kunt kiezen voor Toevoegen aan uurloon, % van uurloon, vaste kosten, % van weekloon.

Salarissoort opnemen in totale kosten

Deze salarissoort moet worden meegenomen bij het berekenen van de totale salariskosten.

Niet-compatibele salarissoorten toevoegen

Vink dit aan als u bestaande salarissoorten wilt kiezen die niet tegelijkertijd gegenereerd kunnen worden met deze salarissoort.

Wanneer u dit vakje aanvinkt, is er een strikte definitie van tijd. Met andere woorden, de gedefinieerde andere salarissoort kan niet worden gegenereerd tussen 14:00 - 14:45 als deze salarissoort ook wordt gegenereerd tussen 14:00 - 14:45.

Verbinden met Tijdtracker

Het is mogelijk om maximaal 3 verbonden Tijdtrackers toe te voegen voor deze salarissoort. Het is mogelijk om maximaal 3 verbonden Tijdtrackers toe te voegen voor deze salarissoort. Tijdtracker saldo vermenigvuldigd met een factor van:

Aanpassingen

Rond het salaristype af naar een bepaalde periode. Dat wil zeggen, een volledig halfuur van onregelmatige uren compensatie voor elk begonnen halfuur van onregelmatige uren.

Stel beperking in voor dagelijkse hoeveelheid

Als u een minimumhoeveelheid per dag instelt, wordt de hoeveelheid van het salaristype afgerond om overeen te komen met dit minimum. Als u een maximum per dag instelt, zal de hoeveelheid dit nooit overschrijden.

Salaristypes bewerken

Navigeer naar de lijst met salaristypes door naar Accountinstellingen > Salaristypes in het menu aan de linkerkant te gaan. Om een bestaand salaristype te bewerken, klikt u op het pen-icoon rechts van het salaristype:

Er zal een zijpaneel openen waar u het salaristype kunt bewerken:

Wanneer u klaar bent met het bewerken van het salaristype, klikt u op opslaan en uw wijzigingen worden opgeslagen.

Om salaristypes toe te voegen en te bewerken, heeft u schrijf toegang nodig op accountinstellingen. Als u alleen lees toegang heeft, kunt u op de pen klikken, maar u zult alleen de gegevens zien, u kunt deze niet bewerken.
U kunt een API gebruiken voor het bijwerken van handmatige salaristypes. Lees hier meer over. hier U kunt geen API gebruiken voor het bijwerken van tabellen met salarissoorten van overeenkomst salarissoorten.