Frontline Portal - Klientdatorprerequisites

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Grundläggande krav

Följande tabell sammanfattar de grundläggande kraven och rekommendationerna för att få tillgång till Frontline Portal.

Hårdvara

Dator

• PC/Mac: Vi rekommenderar 1 GB tillgängligt fysiskt RAM-minne efter att operativsystemet har laddats och alla vanligt använda applikationer (webb eller inbyggda i operativsystemet) har laddats. Med noggrann kontroll är det möjligt att köra Concrete på hårdvara med låga specifikationer med endast 4 GB fysiskt RAM-minne; det kan dock vara klokt att specificera 8 GB
  • Mobil: Vi rekommenderar att du använder enheter som inte är äldre än 4 år och har minst 1 GB ledigt fysiskt minne (efter att ha laddat alla andra system- och applikationsprogram)

Skärm

• Upplösning (minimum): Den minsta kravet upplösningen är 1024 x 768 pixlar
  • Upplösning (rekommenderad): Vi rekommenderar en arbetsupplösning på minst 1280 x 1024 pixlar

Programvara

Operativsystem

• PC: Microsoft Windows (Microsoft-stödda versioner)
  • Apple: Mac OS X (Apple-stödda versioner)
  • Mobil: iOS (senaste 3 stora versionerna) för iPhone och iPad / Android (alla för närvarande underhållna versioner)

Webbläsare internet

• Internet Explorer: Denna webbläsare stöds inte längre
  • Microsoft Edge: Senaste 5 stora versioner
  • Safari: Senaste 3 stora versioner
  • Google Chrome: Senaste 5 stora versioner
  • Firefox: Senaste 3 stora versioner
Stöd för ovanstående webbläsarversioner är beroende av stöd från webbläsarutvecklaren.
Andra moderna webbläsare kommer med stor sannolikhet att fungera utan problem med Concrete-tjänster, men de ingår inte i vår formella testprocess.

Nätverksanslutning

Administratörer

• Upstream: Vi rekommenderar minst 8MB/sek
  • Downstream: Vi rekommenderar minst 8MB/sek

Slutanvändare

• Upstream: Vi rekommenderar minst 8MB/sek
  • Downstream: Vi rekommenderar minst 8MB/sek

Bulk download zip-tjänst

Mac-användare

• Användarhämtningar är begränsade till maximalt 40GB. På grund av en begränsning i Max OS 10.8 (och senare) måste användare som vill "unzip" nedladdningar större än 2GB använda ett tredjepartsverktyg som iZip eller BetterZip.

Whitelisting

Följande URL:er, portar och e-postleveranstjänster används av Quinyx Frontline Portal och kan behöva whitelistas av ditt IT-team. Observera att medan alla dessa tjänster tillhandahålls via https och wss på port 443 kan du vilja aktivera http på port 80 om dina användares webbläsare använder den porten som standard.

Registrerade URL:er att lägga till i whitelist

• retailcloud.net - Huvuddomän som används för Frontline Portal's applikationer

Ett antal av dessa domäner kan också kräva att subdomäner tillåts. Så till exempel bör retailcloud.net också tillåta trafik till alla sina subdomäner.

• concretelogin.com - En separat domän som används för användarautentisering
  • concrete.auth0.com - En backup-domän som används för användarautentisering
  • cdn.auth0.com - CDN-tjänst som används av Auth0
  • googletagmanager.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • google-analytics.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • scontent.cdninstagram.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • firebaseio.com - Möjliggör realtidskommunikation i appen
  • gstatic.com - Statiska tillgångar
  • hotjar.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • concrete-one-assets.s3.amazonaws.com
  • googleapis.com
  • google-analytics.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • googletagmanager.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • firebaseio.com - Används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • stats.g.doubleclick.net - används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten
  • domo.com - används för att hjälpa våra produkt-, support- och ingenjörsteam att övervaka användarproblem

Registrerade URL:er att lägga till i Whitelist där jokertecken inte tillåts enligt IT-policy

[brandprefix].retailcloud.net (Detta kommer att vara en anpassad subdomän för din åtkomst)

• [brandprefix].concretelogin.com
  • one.retailcloud.net
  • one-edge.retailcloud.net
  • one-preview.retailcloud.net
  • api-gateway.retailcloud.net
  • one-api.retailcloud.net
  • download.retailcloud.net
  • download-cloud.retailcloud.net
  • download-dc.retailcloud.net
  • file-uploader.retailcloud.net
  • upload-cloud.retailcloud.net
  • upload-dc.retailcloud.net
  • zipdownload.retailcloud.net
  • thumb-service.retailcloud.net
  • thumbnail-cloud.retailcloud.net
  • thumbnail-dc.retailcloud.net
  • branding.retailcloud.net
  • fonts.googleapis.comiid.googleapis.com (tillagt den 7 april 2022)

o189874.ingest.sentry.io (används för att hjälpa våra produkt-, support- och ingenjörsteam att övervaka användarproblem)

Registrerade URL:er att lägga till i Whitelist där jokertecken inte tillåts enligt IT-policy

• www.googleapis.com
  • securetoken.googleapis.com
  • stats.g.doubleclick.net (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)
  • www.gstatic.com (statiska tillgångar)
  • s-usc1c-nss-204.firebaseio.com (möjliggör realtidskommunikation i appen)
  • concrete.auth0.com
  • concrete-one-assets.s3.amazonaws.comcdn.auth0.com
  • scontent.cdninstagram.comstatic.hotjar.com (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)script.hotjar.com (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)
  • vars.hotjar.com (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)
  • in.hotjar.com (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)
  • ws3.hotjar.com (används för analys för att hjälpa till att förbättra produkten)
  • public.domo.com (används för visning av rapporter)
  • prod-x-api-uploads.s3-eu-west-1.amazonaws.com
  • uat-x-api-uploads.s3-eu-west-1.amazonaws.com

Registrerade URL:er för Whitelist där jokertecken inte tillåts enligt IT-policy

• www.fs.retailcloud.net
  • api.fs.retailcloud.net
  • dialog.fs.retailcloud.net
  • cdn.fs.retailcloud.net
  • process.fs.retailcloud.net
  • assets.fs.retailcloud.net
  • static.fs.retailcloud.net
  • Ladda upp.fs.retailcloud.net
  • cloud.fs.retailcloud.ne

Registrerade URL: er för Whitelist där jokertecken inte är tillåtna enligt IT-policy

• upload-us-east-1.filestackapi.com
  • upload-us-west-2.filestackapi.com
  • upload-eu-west-1.filestackapi.com
  • upload-ap-northeast-1.filestackapi.com
  • upload-ap-southeast-2.filestackapi.com

E-postleveranstjänst

E-postleveranstjänst

*.amazonses.com

(vitlistning av vissa e-postadresser "från" är också möjlig)