Version 0092

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 7 oktober 2020

Glöm inte att mobilrättigheter finns i Neo nu. Läs mer om hur du kommer igång för din organisation här !

Ny funktionalitet

Personer

Avtalsdetaljer

Med den här utgåvan har vi lagt till två nya funktioner under Avtalsinformation när du klickar på en anställds avtal i Personer.

Kommentar

Nu kan du lägga till kommentarer om enskilda avtal. Du hittar kommentarsfältet under Avtalsinformation:

Mobilt stämplingsflöde

Vi har lagt till möjligheten att visa och uppdatera mobila stämplingsflöden för enskilda avtal. Du hittar ett nytt avsnitt som heter Mobilt stämplingsflöde under kategorin Avancerade inställningar :

Bilagor

Vi introducerar den tredje och sista delen av Bilagor i Medarbetardetaljer. Du kan nu redigera en tidigare uppladdad bilaga och ladda ner bilagor.

Redigera bilagor

När du öppnar bifogad bilaga längst ned i Personuppgifter visas nu en ikon för redigering av namn och kommentar för en tidigare uppladdad bilaga:

Klicka på ikonen och namnet så öppnas en ny panel där du kan välja att redigera namnet och kommentaren för den uppladdade bilagan

Ladda ner bilagor

När du öppnar sektionen Bilagor längst ned i Medarbetardetaljer ser du nu en ikon för nedladdning av en tidigare uppladdad bilaga:

Klicka på ikonen för att ladda ner bilagan.

Du behöver skrivrättigheterbilagor för att kunna redigera och hämta bilagor.

Schema och basschema

Som meddelats i release- meddelanden 0089 kommer vi nu att ta bort Time Tracker-ingångspunkten (genom att klicka på medarbetarnamnet i schemaläggningsvyn) och löneartsöversikten (klicka på löneartsöversikten när du hovrar över en cell). Du kan nu hitta översikten över Time Trackers och löneart i tidskortet .
Val av basschema överenskommelse

I avtalslogiklogiken har vi lagt till logik för sysselsättningsgrad - så logiken ser till enhet, avtalsmall och sysselsättningsgrad för det aktuella avtalet. Vårt mål är att uppdatera vår manual för att tydligt beskriva inloggningen och logiken, och vi kommer att inkludera exempel under de kommande veckorna.

KPI för anställda i schemat

Vi flyttar anställdas KPI: er som vi känner dem till en panel. Läs mer här !

Panel för visning av personal

Vi flyttar medarbetarsortering till en ny panel. Den ligger precis ovanför listan över anställda i schema och basschema:

Funktionaliteten är i sig exakt densamma, vi har bytt plats för att tillföra mer funktionalitet i de kommande uppdateringarna - håll dig uppdaterad!

Notera att Löneartsöversikten är borttagen från Neo i och med release 0092. Du kan nu hitta samma information i Tidkortet.
Skiftuppgift som kräver godkännande på tidigare skift

Vi har förbättrat godkännandeflödet som används av de som har aktiverat inställningen " Skifttilldelning på bortaenheter kräver godkännande ". Tidigare stödde denna inställning inte skifttilldelningsförfrågningar som gjorts av den begärande chefen för skift med en starttid före aktuell tid och datum, dvs med en starttid tidigare. Detta har nu tagits upp så att för skiftuppdrag genom att begära chefer för tidigare skift tilldelas medarbetaren helt enkelt utan att en begäran går ut till den tilldelande chefen. Anledningen är att dessa ovanliga fall är fall där den anställde redan har arbetat på skiftet, i vilket fall han / hon har rätt till ersättning för det och godkännandet från hans / hennes hem-enhetschef blir därför irrelevant.

Frånvarohantering

Behåll alternativet i en enda frånvaroskift

Vi har fortsatt att förbättra frånvarohanteringen genom att införa en "Behåll" -funktion när du ansöker eller godkänner en ledighetsförfrågan. Du kan bestämma om du vill tillämpa behåll på alla berörda frånvaroskift eller för enskilda frånvaroskift:

Vad betyder "Behåll"?

När du ansöker om frånvaro under en tidsperiod kan det vara så att arbetstagaren fortfarande ska arbeta några dagar under den perioden; i det här fallet skulle du använda behåll-funktionaliteten. När du väljer behålla kommer skiftet inte att konverteras till ett frånvaroskift, men den anställde planeras istället på det skiftet och har frånvaro samtidigt:

I exemplet ovan har Behåll valts för dag 1 och ta bort för dag 2.
Varningar vid omplacering av ett skift

När du bestämmer dig för vad du vill göra med schemalagda skift under en frånvaro, om du väljer "Omfördela", ser varningarna nu ut så här:

En cirkel runt utropstecknet är en "mjuk varning". Detta innebär att varningen kan åsidosättas, till exempel "Tid som överstiger schemalagd tid per dag".

En triangel runt utropstecknet är en "hård varning" Detta innebär att du måste schemalägga en annan anställd på det skiftet, till exempel "Tidsangrepp för detta skift godkänns".

Det kan också vara så att du får ytterligare varningar när du har sparat. Till exempel om den anställde inte har ett giltigt avtal eller anställning.

Virtuell skiftkostnad i kostnadsvariabler

Vi räknar nu kostnaden för ett virtuellt skift i statistiken i Schema och Basschema för alla kostnadsvariabler:

I denna första iteration kommer vi inte att ge någon visuell indikation i schema / basschema om det finns ett virtuellt skift en viss dag.

Läs mer om virtuella skift här .

Precis som i tidsvyn behöver du en lönepost under perioden för att visa en kostnad (i statistiken). Det betyder att du inte kan se kostnaden från ett virtuellt skift i dagvyn, du måste gå till antingen veckovyn eller månadsvyn.

Tidskort

Min / max värde i Time Tracker balans

Det är nu möjligt att få en visuell indikation om Time Tracker-saldot ligger över eller under ett definierat värde:

Du kan definiera värdet när du ställer in Time Tracker:

Personalportal

Vi är stolta över att presentera vår nya Neo-personalportal! Det är nu möjligt att logga in och se den första versionen av schemavyn.

Logga in

Anställd: Om du bara har en anställds roll i Neo, gå till web.quinyx.com och logga in med dina uppgifter så skickas du automatiskt till Neo-personalportalen.

Chefsroll: Om du har en chefsroll kan du gå till personalportalen genom att klicka på inställningsknappen längst upp till höger och klicka på "Byt till personalportal". När du har gjort det måste du logga in igen och sedan kommer du in i personalportalen. När du är i personalportalen som chef kan du klicka på inställningsknappen igen och "Byt till adminportal".

Schema

När du går in i personalportalen kan du se schemavyn. I schemat kan du se dina egna skift, kollegors skift, otilldelade skift och mer. Bläddra upp och ner i schemalistan för att se fler skift. Vi har tre alternativ för att filtrera datum just nu, de är följande:

• Vecka : Detta alternativ visar aktuell vecka.
  • Månad : Detta alternativ visar aktuell månad.
  • Kalender : Om du klickar på kalendervyn kan du välja en specifik dag som du klickar på och hoppa direkt.
  • Hoppa mellan datum : Du kan klicka på högerpilen för att hoppa till nästa vecka / månad och bakåtpilen för att gå till föregående vecka / månad.
Språk

Vi stöder samma språk som vi gör i mobilappen, som är följande: engelska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, grekiska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, förenklad kinesiska, spanska , Svenska, thailändska, traditionell kinesiska och turkiska.

Tid

Vi släpper några förbättringar på fliken Tid:

Rullgardinsmenyer är öppna

Standardbeteende i Quinyx är att när du gör ett val i ett fält som har en rullgardinsmeny förblir menyn öppen för att underlätta för dig att flervalsvärden. Detta beteende har saknats i Tids justeringspanel, men har nu lagts till som ett resultat av att vi fått mycket feedback kring detta.

Löneåtgärder förtydligade

En annan del av feedbacken vi har fått är att överföring av lön är en kritisk åtgärd, ytterligare information om dess konsekvenser just nu du överför skulle tillföra värde. Därför har vi nu lagt till en blå informationsruta med klargörande text som visas när du klickar på knappen "Skapa lönefil"

och knappen "Preliminär fil":

Ledig dags skift utan stämpling

Ledig dags skift utan stämpling genererar inte löner, har ingen atteststatus och kan därför inte betraktas som löneposter. Därför har vi helt tagit bort dem från att visas i Tid.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi arbetar för närvarande med att ersätta funktionalitet för att ersätta Classics avbrottsskift med en Neo-motsvarighet. Vår supportavdelning kan redan aktivera den här funktionen för ditt konto, men vi avråder från det för stunden eftersom det ännu saknas en del omkringliggande funktionalitet. Implementeringen fortskrider bra, så se till att följa våra framtida uppdateringar så att du inte missar någonting!

Buggfixar

• Löste ett problem som felaktigt visade standardvariabelnamn för prognoser i diagram och tabellvy.
  • Löste ett problem som tillät en chef med skrivskyddad åtkomst att redigera prognosöversiktskonfiguration.
  • Löste ett problem som orsakade att Time Tracker-värdet på anställds ledighetsansökan inte visades.
  • Löste ett fel där om ett skift hade två stämplingar och en av dem var attesterad medan den andra inte var det, och den attesterade överfördes till lön utan att den andra stämplingen överfördes, gick jag inte den senare att backa den överförda stämplingen.
  • Löste några frågor angående visning av Quinyx på mindre skärmar, till exempel en där cellerna i Schema och Basschema inte var helt i linje med respektive datum / dagar.

API / webbtjänstuppdateringar

Mer information om API- och webbtjänstuppdateringar finns i release- versionen av Classic 385 .