Version 0161

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 7 juni 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill du ha en sammanfattning på hög nivå?

Web app

Ny funktionalitet

• Vi släpper de första nya granskningsloggarna - denna gång för skift.
    • Som många av er vet har vi arbetat med att omstrukturera loggningsförmågan i Quinyx som system. Vi är nu - äntligen! - glada att kunna meddela utgivningen av de nya granskningsloggarna för skift.
  • Rättviseregler inom Auto-tilldelning
    • Vi har nu lagt till tre rättviseregler som kan beaktas i ditt schema när du använder Auto-tilldelning. I detta sammanhang beaktas nu rättvishet mellan anställda i ett schema.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Manuell schemaläggningsvarning för frånvaroackumulering
    • Med denna utgivning aktiverar vi manuella schemaläggningsvarningar för frånvaroackumulering (för chefer).
  • Bättre schemaläggningsupplevelse med förbättrade varningsmeddelanden (tredje utgåvan)
    • Med denna release har vi förbättrat varningsmeddelanden för Överskridande av maximala timmar per vecka, Minsta dagliga vila, och Minsta veckovila.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna release.

Meddelanden

Vi arbetar för närvarande med att lägga till en ytterligare inställningssida som kallas Optimeringsinställningar. Åtkomsten till denna inställningssida baseras på de nya behörigheterna för Optimeringsinställningar som lades till förra sprinten. Anledningen till denna ytterligare inställningssida är att tillåta våra användare att bättre kontrollera vilken typ av data olika roller i organisationen får underhålla. Av den anledningen kommer användare som ska kunna redigera funktionalitet i kontoinställningar inte automatiskt att kunna redigera funktionalitet i optimeringsinställningar.

Funktionaliteten som vi för tillfället flyttar från kontoinställningar till den nya sidan för Optimeringsinställningar är Variabelinställningar och Händelsekategorier. Vi planerar att släppa den nya optimeringsinställningssidan i en av de kommande sprintarna. Håll utkik!

Ny funktionalitet

Granskningsloggar

Som många av er vet har vi arbetat med att omstrukturera loggningsförmågan i Quinyx som system. Vi är nu - äntligen! - glada att kunna meddela släppet av de nya granskningsloggarna för skift. Den nya funktionaliteten beskrivs i denna artikel.

Observera att du endast kommer att kunna få tillgång till loggdata från och med datumet då loggningen släpptes. Till exempel, eftersom skiftloggar släpptes i version 0161 (7 juni 2023), innehåller de nuvarande loggarna inte data för några datum före 1 juni 2023.
Observera att du för närvarande kan uppleva inkonsekvent loggning av skiftåtgärder - skapa, uppdatera, radera - när de härstammar från Auto-schema och Auto-tilldelning på grund av tekniska skäl. Vi arbetar för närvarande med att lösa detta.

Rättviseregler inom Auto-tilldelning

En begäran vi har fått från kunder är att kunna ta hänsyn till rättvishet i scheman som skapas av Quinyx Auto-tilldelningslösning, eftersom rättvishet är en viktig aspekt av ett bra schema bredvid arbetsregler och affärsregler. Därför har vi nu lagt till tre rättviseregler som kan beaktas i ditt schema när du använder Auto-tilldelning. I detta sammanhang betraktas rättvishet mellan anställda i ett schema.

1. Jämn relativ kontraktsuppfyllnad: Vi har lagt till en regel som syftar till att säkerställa att när det inte finns tillräckligt med skift för att uppfylla alla kontrakts timmar, så kommer vi att sträva efter en relativ kontraktsuppfyllnad. T.ex. föredrar vi att se till att flera anställda uppfyller 80% av sina kontrakts timmar, istället för att vissa anställda uppfyller 100% medan andra uppfyller 60%.

2. Jämn fördelning av skifttyp: Vi har lagt till en regel som syftar till att jämnt fördela specifika skifttyper över tillgängliga anställda. T.ex. föredrar vi att se till att en specifik skifttyp som är fysiskt mer begränsande fördelas jämnt.

3. Rotera skift av en specifik typ: Vi har lagt till en regel som syftar till att säkerställa att specifika typer av skift roteras och jämnt fördelas över anställda. T.ex. föredrar vi att se till att nattskift fördelas och roteras över tillgängliga anställda.

Dessa rättviseregler är endast tillgängliga inom vår Auto-tilldelning -lösning (inom Optimal Bemanning) och behöver stöd från Quinyx för att integreras i våra Auto-tilldelning-regelöverväganden.

Om du är superanvändare och vill ha mer information kan du kontakta Quinyx Support eller din Customer Success Manager.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Manuell schemaläggningsvarning för frånvaroackumulering (som chef)

En av de vanligaste återkopplingarna vi får från våra användare är önskan om att Quinyx ska förhindra användare från att vidta åtgärder som resulterar i att max- och/eller min-ackumulering överskrids, dvs. TimeTracker-värden. Med denna version möjliggör vi detta för frånvaroackumulering. Syftet med denna förbättring är att säkerställa att du som arbetsgivare eller chef inte tilldelar mer frånvaro till dina anställda än vad de har rätt till enligt deras anställningsavtal.

Konfigurationskrav

Observera dock att ditt företags Quinyx-konto måste konfigureras enligt följande för att du ska kunna använda den här funktionen:

1. Först och främst behöver du se till att dina Time Trackers för frånvaro använder sig av Time Tracker-kopplingar för avtalsmallar istället för att vara ansluten till lönearter. Time Trackers kopplade till lönearter är inte - och kommer inte i framtiden - att utlösa varningen i fråga på grund av tekniska genomförbarhetsskäl. Om du behöver hjälp med att omkonfigurera dina Time Trackers för att använda ovannämnda Time Tracker-kopplingar, vänligen kontakta din Quinyx-kontakt eller vårt Supportteam.
  2. TimeTracker-kopplingen i fråga görs med hjälp av någon av värdejusterarna som kallas Varje semesterdag eller Varje semester timme och frånvaroorsaken som används är inställd på frånvarotyp semester.
    1. I en kommande version kommer varningen i fråga också att fungera med Varje 'frånvaroorsak' frånvarodag och Varje 'frånvarotyp' frånvarotimmar, som inte kräver att frånvarotypen är semester. Detta gör det möjligt för dig att få varningen med olika frånvaroorsaker. Därför rekommenderar vi att du använder Varje 'frånvaroorsak' frånvarodag och Varje 'frånvarotyp' frånvarotimmar istället för Varje semesterdag eller Varje semestertimme respektive i din inställning.
  3. Checkrutan Visa varningar måste vara markerad på motsvarande Time Tracker i Kontoinställningar > Time Trackers:
  1. Observera att om frånvarons skiftinställningar Räknas som schemalagda timmar och Räknas som arbetade timmar är markerade eller inte inte beaktas av varningen i fråga.
Funktionalitet

Förutsatt att ovanstående kriterier är uppfyllda kommer användaren i chefsportalen att få en varning som indikerar överskridande av den angivna Time Trackern när man försöker skapa en frånvaro och kommer att blockeras från att fortsätta:

Fram till den här versionen visades varningen redan för anställda när de försöker skicka en frånvaroansökan i mobilappen, men den visas nu också för chefer i chefsportalen när de försöker godkänna en frånvaroansökan, skapa en frånvaro eller redigera en befintlig frånvaro. Varningen gäller oavsett om ett frånvaroschema används eller inte. I en kommande version kommer denna varning också att gälla när du rullar ut ett grundschema över en befintlig frånvaro.

Temporära inkonsekvenser

Var medveten om att vid tidpunkten för detta skrivande finns det några inkonsekvenser avseende denna varning. Dessa inkonsekvenser har uppstått för anställda när de ansöker om frånvaro i mobilappen under längre tid, men nu strävar vi efter att fixa dem både i mobilappen och i chefsportalen:

• Om värdejusteraren för Varje semestertimme används för en given frånvaro och saldot för närvarande är positivt, men den aktuella frånvaron gör att saldot blir negativt så visas inte varningen när den ska (men om du lägger till en icke-heldags frånvaro när saldot för närvarande är negativt, uppstår inte detta fel).
  • Om checkrutan Hela dagen inte är markerad på frånvaron och saldot för närvarande är positivt, men frånvaron i fråga gör att saldot blir negativt så visas inte varningen när den borde (men om du lägger till en frånvaro som inte är hela dagen när saldot för närvarande är negativt, uppstår inte detta fel).
  • Om en frånvaroansökan skapas och/eller godkänns och den ansökningen är placerad mellan två befintliga frånvaros i tid.
  • Om inställningen Nästa förekomst av i Time Trackern används, visas inte varningen när den borde.
  • Om värdejusteraren Varje semestertimme används för en given frånvaro och Time Tracker-kopplingen är konfigurerad för att använda inställningen Öka ej på valda veckodagar så ökar inte Time Trackern på fler dagar än vad som anges i nämnda inställning, vilket innebär att den aktuella varningen visas när den borde.

Om du upplever något av ovanstående fel, behöver du inte rapportera dem till vår supportavdelning / i supportportalen eftersom vi redan arbetar med att lösa dem. Observera också att ovanstående fel innebär alla att användare inte får varningen när de borde, men i inget fall får de varningen när de inte borde.

Bättre schemaläggningsupplevelse med förbättrade varningsmeddelanden (tredje utgåvan)

Vi släpper den tredje delen i initiativet, som har målet att förbättra varningsmeddelanden som presenteras för chefer när de schemalägger skift. Vi hoppas att med dessa förbättringar kommer chefer att spendera mindre tid i Schemavyn eftersom de kommer att ha mer information om saknade färdigheter, överskridande timmar och andra typer av varningar. Detta initiativ kommer att släppas i flera kontinueringt efterföljande versioner.

Med denna version har vi förbättrat varningsmeddelanden för Överskrider maximal arbetstid per vecka, Minsta dagliga vila och Minsta veckovila.

Från och med denna version så kommer Quinyx i varningsmeddelandet att ge information om kontrakterade timmar och faktiska timmar som har orsakat varningen att visas. Faktiska timmar kommer alltid att visas inom parenteser i slutet av varningsmeddelandet.

Här är exempel på de förbättrade meddelandena:

Det finns ett undantag för dessa nya varningsmeddelanden, och det gäller alla fall där chefer inte har löst varningar när de rullar ut ett grundschema. Om varningar vid utrullningen inte löstes före denna version, kommer Quinyx att visa det gamla varningsmeddelandet när det specifika grundschemat öppnas.

Buggfixar

• Löst ett problem som felaktigt genererade ett Stämpling saknas felmeddelande på ett ledigt skift.
  • Löst ett problem relaterat till manuell löneartsstillägg och reduktion för helgdagar.

Nya HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande avskaffade och planerade för borttagning.
Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att upprätthålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar på användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10 Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer alla gränser att byggas in i API:et.

Var vänlig och se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.