Version 0193

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 21 augusti 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0193

Ny funktionalitet

• Inga för tillfället.

Ny funktionalitet som kräver ytterligare konfiguration

• I denna version har vi introducerat den första, av många som kommer, schemaläggnings-KPI: Produktivitet.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har tagit bort en beroende som hindrade SSO-användare från att logga in om lösenordsåterställningsprocessen aktiverades i Quinyx.
  • Vi har förbättrat variabelinställningarna genom att se till att rubriken förblir synlig när du rullar ned variabelinställningslistan och Optimal bemanning och konfiguration av arbetsstandarder.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felrättningar i denna version. För mer information, Klicka här.

Frontline Portal Version 0193

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till ett filter för rollsynlighet så att du nu ytterligare kan begränsa synligheten för uppgifter som distribueras av grupp/grupptyp till vissa roller.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för tillfället.

Buggfixar

• Inga för tillfället.

SOAP API / Webservice uppdateringar

• Inga för tillfället.

Viktigt!

Tillägg och borttag av underleverantörer

Vi utvecklar för närvarande en träningsmiljö tillsammans med en av våra partners. I denna miljö kommer videor och annat generellt träningsmaterial om vår tjänst att göras tillgängligt för ett begränsat antal utvalda användare. För att få tillgång till och använda denna miljö som är separat från din Quinyx miljö krävs behandling av viss grundläggande kontoinformation (kontaktinformation, titel, avdelning, region, och om träning har slutförts eller inte, etc.) som utgör personuppgifter. För detta ändamål kommer Attensi AS, Forskningsparken, Gaustadalléen 21, 0349 Oslo, Norge att läggas till som en underleverantör enligt dataskyddsavtalet som ingår i ditt avtal med Quinyx, gällande från den 1 oktober 2024. Vi vill också informera dig om att Intercom R&D Unlimited företag inte längre används som en underleverantör enligt ditt dataskyddsavtal (om tillämpligt). För tydlighetens skull görs inga andra ändringar i dataskyddsavtalet förutom det som anges ovan, och inga ytterligare åtgärder krävs från din sida. Om du har några frågor eller feedback, kontakta oss via [kontaktinformation]. dataskydd AT quinyx.com.

Quinyx webbapp Version 0193

Releasedatum 21 augusti 2024

Ny funktionalitet

Inga för tillfället.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Produktivitets KPI:er i schemavisningen

I denna version har vi introducerat den första av många kommande schemaläggnings-KPI:er: Produktivitet.

Observera att denna funktionalitet är tillgänglig för kunder som har köpt vår Forecast Module. Om du ännu inte har köpt denna modul och är intresserad av att förbättra dina prognosfunktioner, vänligen kontakta din Quinyx-kontorepresentant för mer information.
Vad är syftet med schemaläggnings KPI:er?

Schemaläggnings KPI:er är det första steget mot ett förbättrat schema. Schemaläggnings KPI:er syftar till att hjälpa butikschefen att verifiera kvaliteten på sina scheman under skapandefasen och att se tillbaka på ett redan arbetat schema med hjälp av ett antal metriker. Dessa KPI:er är enskilda metriker som är lättillgängliga och konfigurerbara på organisationsnivå så att du kan säkerställa att dina butikschefar tittar på rätt metriker när de skapar sina scheman.

Den första schemaläggnings KPI som går att konfigurera är relaterad till Produktivitet.

Vad är Produktivitets KPI:er?

Produktivitetsmetriker är en viktig KPI för kunder att kunna verifiera både i det förflutna och framtiden om de har schemalagt en bra balans av resurser med tanke på exempelvis intäkter eller antal förväntade transaktioner. Du vill säkerställa att du inte har för många resurser schemalagda eftersom du då kanske inte är lika lönsam, men du vill också se till att du inte har för få resurser schemalagda eftersom takten som de anställda behöver arbeta i då skulle vara för snabb.

Hur kan du konfigurera Produktivitets KPI:er?

Produktivitets KPI:er kan konfigureras i Optimeringsinställningar > Schemaläggnings KPI:er (ny avdelning). Produktivitets KPI:er konfigureras på liknande sätt som beräknade variabler där du definierar en primär ingång (detta kan vara en prognoskonfigurationsvariabel eller en ingångsdata variabel) som kommer att delas med en operand (här kan du välja mellan produktiva timmar, schemalagda timmar eller arbetade timmar).

Du kan konfigurera en eller flera produktivitets KPI:er.

Exempel: Jag vill överväga fottrafik per arbetstimme som en produktivitetsmått att ta hänsyn till när jag skapar ett förbättrat schema.

Därför kommer jag att sätta upp två olika produktivitets KPI:er:

1. Prognostiserad fottrafik per schemalagda timmar.
  2. Faktisk fottrafik per arbetade timmar.

På så sätt kan jag titta både framåt för att förstå den förutsagda fottrafiken per arbetstimme och bakåt för att veta hur produktiv jag var.

När KPI:en har sparats kan du se den i din Schemaläggnings KPI tabell.

Om KPI:en har valts att visas på schemasidan, Du kommer nu, när du väljer mål ikonen i schemavisningen, att se den nyss tillagda KPI:en tillsammans med alla andra produktivitets KPI:er du har lagt till.

När du svävar över informationsikonen bredvid KPI:ens namn kommer du att få detaljer om hur den produktivitets KPI:en beräknas.

Ytterligare information
  1. Produktivitets-KPI:er kan läggas till baserat på faktiska data (input data) och prognosdata (prognoskonfigurationer).
  2. Du kan lägga till flera produktivitets KPI:er.
  3. Produktivitets KPI:erna beräknas baserat på den tidsram du tittar på i schemavisningen. Om du tittar på en enskild dag beräknas KPI:en endast för den dagen, medan den veckovisa vyn skulle visa KPI:en baserat på data från hela veckan.
  4. Produktivitets KPI:en påverkas av filter i schemavisningen. Eftersom prognos och faktiska data inte ändras baserat på filter, är variabeln som kommer att justeras de schemalagda och arbetade timmarna.
    1. Filter som skifttyp, anställd och obemannade skift är exempel på filter som påverkar de schemalagda/arbetade timmarna och resulterar därför i en förändring av KPI värdet.
  5. Produktivitets KPI:erna omberäknas snabbt efter att ändringar har gjorts (du behöver inte klicka någonstans för att manuellt omberäkna dem).

Uppdateringar och prestandaförbättringar

SSO användare låses inte av Quinyx lösenordsåterställning

Vi har tagit bort en beroende som hindrade SSO användare från att logga in om lösenordsåterställningsprocessen var aktiverad i Quinyx. Denna uppdatering patchades till produktionsmiljön innan den ordinarie utgåvan.

Förbättring av användarupplevelsen i Variabelinställningar

Vi har lagt till en förbättring av användarupplevelsen i variabelinställningar där rubriken nu förblir synlig när du rullar nedåt i variabelinställningslistan och konfigurationen för optimal bemanning och arbetsstandarder. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att du alltid ser vilket värde varje variabel längst ned i variabelinställningstabellen har i varje relevant kolumn.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att API anropet GetSchedulesV3 returnerade en Internal Server Error 500 om toDate var för stor.

Nytt Quinyx HelpDocs-innehåll

Frontline Portal Version 0193

Utgivningsdatum 21 augusti 2024

Ny funktionalitet

Inga för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Synlighetsfilter för rolltyp

Du kan nu ytterligare begränsa synligheten för uppgifter som distribueras av grupp/grupptyp till vissa roller.

Denna funktion:

• Gör det möjligt för chefer att hantera fördelningen av arbetsuppgifter inom sina butiker.
  • Minskar informationen för butiksmedarbetare/anställda så att de bara ser sina uppgifter.
  • Kan tillämpas på en importerad butikslista, dvs. importera en lista med butiker och begränsa synligheten efter roll.

Du kan följa dessa steg för att använda det uppdaterade synlighetsfiltret:

1. Skapa en ny uppgift.

1. Välj målgrupp med hjälp av någon av urvalsmetoderna för grupptyper.

Du kan använda en importerad lista.
  1. Välj målgrupp, t.ex. butiker.

1. Bekräfta mottagare.

1. Välj roller med hjälp av det nya synlighetsfiltret för rolltyper (t.ex. Store Manager).

Du kan välja flera roller.
  1. Valda roller visas i fältet och en sammanfattande redogörelse visas i sektion Final checks. Om du är nöjd med ditt val, ställ in publik.

1. Skicka uppgift.

1. Skickade uppgifter kommer att synas i din översikt, skickade och alla samlingar.

1. Den valda rollen (t.ex. Store Manager) får uppgiften. Den kommer att synas i deras översikt, att tilldelas och i alla samlingar.

1. Vald roll (t.ex. butikschef) kan sedan välja att vidarebefordra uppgiften.

1. Vidarebefordrade uppdrag syns sedan i vidarebefordrarens översikt och i alla samlingar.

1. Mottagaren får den vidarebefordrade uppgiften. Den kommer att synas i deras översikt, tilldelad till mig och alla samlingar.

1. Mottagaren kan sedan slutföra uppgiften.

Buggfixar

Inga för tillfället.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

Inga för tillfället.

SOAP API / Webbtjänstuppdateringar

Inga för tillfället.

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga samtal per kund till 10. Du bör förvänta dig svarsstatuskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsöksmekanism för att hantera begränsningen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Var vänlig och se till att vidarebefordra denna information till den part inom ert företag som ansvarar för integrationer.