Version 0108

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 19 maj 2021

I april 2021 slutade vi stödja Microsoft Internet Explorer 11 och istället har vi säkerställt stöd för dess efterföljare Microsoft Edge. Detta innebär att vi inte längre kan garantera att Quinyx fungerar som det ska i Internet Explorer 11, och vi kommer inte längre att utföra några pre-release-tester av Quinyx i Internet Explorer.

Uppdatering för webbläsarproblem med redigering av skift- / stämplings- / frånvarotider

För några veckor sedan uppstod ett problem på grund av ett fel i Chromium, webbläsarmotorn som används av populära webbläsare som Google Chrome och Microsoft Edge. Detta gjorde att tidsinmatningen i Quinyx inte markerades när man klickade på den. Detta var mest uppenbart när man försökte redigera start- eller sluttider på skift, stämpling och frånvaro. Frågan har nu lösts med kromprojektet . Uppdatering av webbläsaren säkerställer att denna korrigering tillämpas på webbläsaren, och timmarna markeras sedan igen.

Ny funktionalitet

Schema och grundschema

Kostnadsförbättringar

Innan den här versionen kunde du inte redigera kostnadsställen manuellt när de ärvts från någon form av Quinyx-enhet (avdelning, skifttyp, personalkort, enhet). Vi har förbättrat detta så att du nu kan rensa det aktuella valet av kostnadsställe för att antingen lämna det tomt eller ersätta det med ett annat kostnadsställe. Denna förbättring gäller både schema och grundschema.

Tidigare, vid ändring av kostnadsstället som konfigurerats för en avdelning, skifttyp (utan att använda funktionen "Uppdatera skift"), personalkort eller enhet, skulle skift i grundschemat som skapades före den ändringen ha ett tomt kostnadsfält. Vi har förbättrat detta så att kostnadsstället som gällde när skiftet i fråga faktiskt skapades fortfarande visas i fältet för kostnadsställe:

Förbättrad verktygstips för anställda

Avatarens medarbetarstatistik är ibland inte helt synligt. Av denna anledning, och även av användarskäl, har vi utökat informationen i verktygstipsen som visas när du för muspekaren över siffrorna i fråga. Informationen som visas i verktygstipsen beror på det metriska visningsläge som valts i panelen för visningsalternativ.

Om “Totaler” har valts i Schema, visas följande information i följande ordning:

• Metrisk
  • Omnämnande av "Vald period", "Schemaperiod" eller "Beräkningsperiod" - beroende på vilken av de tre som för närvarande är vald som beräkningsperiod
  • Datum för ovannämnda period

Om “Enligt överenskommelse” är valt i Schema, visas följande information i följande ordning:

• Avtalets namn
  • Önskad enhet i avtalet (om tillämpligt)
  • Metrisk
  • Omnämnande av "Vald period" eller "Schemaperiod" eller "Beräkningsperiod" - beroende på vilken av de tre som för närvarande är vald som metrisk beräkningsperiod
  • Datum för ovannämnda period

Om “Totals” har valts i grundschemat visas följande information i följande ordning:

• Metrisk
  • Perioden i grundschematermer, dvs "Vecka 2 - Måndag", "Vecka 2" eller "Vecka 1-8"

Om “Avtal” är valt i grundschemat visas följande information i följande ordning:

• Avtalets namn
  • Önskad enhet i avtalet (om tillämpligt)
  • Metrisk
  • Perioden i grundschematermer, dvs "Vecka 2 - Måndag", "Vecka 2" eller "Vecka 1-8"
Låst schema - visuell indikation

Vi har ändrat den visuella indikationen i schemaläggningsvyn när ett schema är i låst läge. Från och med den här utgåvan visualiseras ett låst schema med en vit / rosa kant mellan schemat och verktygsfältet. Du kan se datumet till vilket schemat är låst på vänster sida:

Observera att vi inte har gjort några ändringar i den faktiska schemalogiken för låst schema.
Låst schema - Manuell redigering av löntyp

Nu kommer du inte att kunna lägga till / redigera / radera en manuell löneart under en låst period:

Verktygsfält i grundschema

Vi har uppdaterat grafiken i verktygsfältet i grundschemat enligt senaste design. Så nu är verktygsfältet i schema och grundschema konsekvent:

Förenklad "split punch on task" -logik

Följande funktionalitet kan användas när en anställd är inställd på att stämpla in och ut på skift med hjälp av Webpunch / mobil inbyggd app och har schemalagda uppgifter. Denna funktionalitet implementerades ursprungligen för att minska de ytterligare manuella stegen för att skapa enskilda stämplingar för varje stämpling som tillhör en uppgift. I scenariot där funktionaliteten är tillämplig är när den anställde inte har stämplat in. I så fall kan chefen dela upp stämplingen enligt de schemalagda uppgifterna när man klickar på "stämpling saknas" i schemaläggningsvyn.

Med den här versionen kan ovan nämnda funktionalitet aktiveras med två inställningar:

• Avtalsmall> Tid> "stämpla in och ut utan raster"
  • Avtalsmall> Mobil stansflöde> "Dela stämpling på uppgifter"

Observera att vi i tidigare versioner också tittade på inställningen för Avtalsmall> Tid> Tillåt stämpling av uppgifter.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Lade till kryssrutan "Inkludera skifttyper" i rapporten om lönedetaljer. Rapport om lönedetaljer.
  • Introducerade möjligheten att filtrera efter anställds status i rapporten Sammanfattning per anställd och detaljerad schemaläggningsrapport.
  • Allmänna förbättringar av frånvaroprocentrapporten samt funktionen "Visar alla anställda" i medarbetarfiltret.
  • Före den här utgåvan, i grundschemat, när du filtrerade på något av de två värdena som är tillgängliga i fältet "Skiftstatus", dvs på Tilldelad eller Otilldelad, klickar du sedan på knappen "Ta bort skift" under ellipsen i det övre högra hörnet i grundschemat resulterade i felmeddelandet "Inga skift". Vi har förbättrat detta så att beteendet är detsamma som i Schema, dvs. de skift som för närvarande visas kommer att raderas.
  • Tidigare gällde funktionen "Uppdatera skift" i skifttyper, som beskrivs här , inte skift av skifttypen i fråga i grundscheman på avdelningsnivå. Om åtgärden uppdatera skift utförs för en global skifttyp uppdateras skift över alla avdelningarnas schema och grundscheman. Om åtgärden uppdatera skift utförs för en lokal skifttyp uppdateras skift i schema och grundscheman över alla delar av den aktuella enheten. Så här fungerar det för schemaläggning idag, vi har just utökat funktionaliteten och logiken så att den även gäller för grundschemat på avdelningsnivå på grund av populär efterfrågan.
  • Tidigare, i grundschemat, om anställd 1 hade skift i grundschema A men anställd 2 inte hade det, och det grundschemat rullades ut och sagda skift i grundschemat tilldelades senare från anställd 1 till anställd 2 och endast anställd 1: s rad rullades ut, skulle anställdas schema i Schema inte uppdateras. Vi har tagit upp detta så nu uppdateras anställd 1s schema i Schema i ovanstående scenario.

Bug fixar

• Löste ett problem som gjorde att löneartsammanfattningen inte visade det totala värdet för alla stämplingar på ett skift som inträffar på en helgdag.
  • Löste ett problem som fick en extra kolumn att visas för optimal bemanning och prognosvariabel i grundschemats statistik, utan att anpassa sig till andra grundschemavariabler när arbetsdagar ändrades.
  • Löste ett problem som gjorde att inaktiva kostnadsställen kunde synas och väljas under avancerade detaljer på medarbetarkortet.
  • Löste ett problem som gjorde det möjligt att visa en frånvaroorsak som inte har aktiverats i en avtalsmall och kan tillämpas.
  • Löste ett problem med en avtalsmall som gav en varning om 500 interna serverfel när gränsen för 50 teckennamn överskreds.
  • Löste ett problem där anställdes mätvärden från avataren visade olika värden under samma period om du flyttade till en annan period och sedan tillbaka till den ursprungliga.
  • Löste ett fel som orsakade att en integreringsnyckel på avdelning svarade med ett fel när du lade till indata om det skapades i Neo
  • Förbättrat ett felmeddelande när du sparar en avtalsmall med ett namn som överstiger 50 tecken

Nya HelpDocs-artiklar

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

Slutpunkter avskaffas och tas bort

Om du fortfarande pekar på den här slutpunkten på port 80 måste du ändra dessa integrationer till port 443, dvs. HTTPS. Du kan redan göra detta och testa att allt fungerar som förväntat.

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021. De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Quinyx Prognos eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6,6 wsdlUpdateForecastV2

6,8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6,9 wsdlGetSalesDataV2

6,7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- inte tillämpligt för Quinyx WFM

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarkod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.