Version 385

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 7 oktober 2020

Viktig information om API: er

Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er.

Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att genomdriva en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du kan förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, vi rekommenderar att du implementerar en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen.

Vi börjar med att införa gränsen på en högre nivå, vilket inte påverkar några kunders användning på RC för teständamål under nästa månad och på produktion 14 januari. Gränsen för tio samtidiga samtal kommer att införas den 21 januari 2021 och på produktionen den 10 februari 2021. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de kommande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et.

Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.

Ny funktionalitet

Definiera specifika ledighetstyper som ska ingå i behörighetsreglerna för helgdagar

Det är nu möjligt att definiera vilka ledighetstyper som ska beaktas när man beslutar om en anställd är berättigad till ersättning på en helgdag.

Vi implementerade den ursprungliga funktionaliteten tidigare i år, och detta är ett tillägg till det. Konfiguration är för närvarande endast tillgänglig via SOAP API. Klicka här för mer information.

Beräknad ersättning för helgdagar - möjlighet att välja lönekod som utdata

Det är nu möjligt att välja en löntyp som ska vara resultatet för den beräknade ersättningen. Den nuvarande funktionaliteten (före 385) är utvecklad så att produktionen av lönetyperna är de som ingår i beräkningen. Med denna nya funktionalitet har du nu möjlighet att definiera en vald löntyp för det totala antalet beräknade lönetyper.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

5.3 wsdlGetProjects tas bort från vårt API. Detta var gammalt och är inte på något sätt kopplat till dimensionsprojektet, kontot eller kostnadsstället.

Bug fixar

• Korrigering av validering misslyckades när wsdlUpdateShiftTypes används.
  • Rättelse till fel när du försöker ta bort ett distrikt. Nu får du en lista över anställda som är kopplade till distriktet som måste tas bort innan distriktet kan tas bort.
  • Korrigering av ospecificerat fel vid Webpunch när du väljer frånvaro och övertid i stället för stansning.

API / webbtjänstuppdateringar

• wsdlGetUnit , wsdlGetUnits returnera nu "tidszon" korrekt när det bara är inställt på kundnivå (och ärvt till enheter).
  • wsdlUpdateEmployeeSkills kan nu användas med extSkillId som en alternativ ingång.
  • wsdlUpdateEligibilityRules uppdaterad med möjlighet att definiera specifika leavetypes.

Följande SOAP APIs kommer att sluta stödjas och tas bort från Quinyx WFM mitten av januari 2021 (planerat datum 2021-01-13)

• 7.3 wsdlGetUserDefinedFields
  • 7.4 wsdlUpdateUserDefinedFields
  • 7.5 wsdlGetUserDefinedFieldValues
  • 7.6 wsdlUpdateUserDefinedValues
  • 7.7 wsdlGetUserDefinedShifts
  • 7.8 wsdlUpdateUserDefinedShifts
  • 5.2 wsdlUpdateCrmCustomers
  • 5.4 wsdlUpdateCrmRoles
  • 5.5 wsdlUpdateCrmOrders
  • 5.6 wsdlGetCrmDecisions
Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att genomdriva en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Vi börjar med att införa gränsen på en högre nivå som inte påverkar kundernas användning på RC för teständamål under nästa månad och på produktion 14 januari. Gränsen på tio samtidiga samtal kommer att införas den 21 januari och produktionen den 10 februari. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.