Frontline Portal ordlista

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Vi har sammanställt en ordlista för att hjälpa dig att förstå Frontline Portal-terminologin.

Term

Betydelse

Publik

En publik är mottagarna av din uppgift, berättelse, filer eller formulär. Det finns olika typer av publik:

• Sparad publik
  • Importera från fil
  • Per butik
  • Specifika personer
  • Rolltyp
  • Specifika grupper
  • Grupptyp
  • Dynamisk publik

Kalender

I kalendern kan du se schemalagda uppgifter och händelser.

Chatt

Användare kan använda Community Chat-området inom en berättelse eller uppgift för att diskutera ämnen med kollegor, andra butiker, fälthandledare och HQ-team.

Samlingar

Samlingar är olika grupper av resurser inom FLP-översikter (t.ex. Utkastssamlingen i Uppgifter eller Formulärbibliotekssamlingen i Formulär). Läs mer om uppgiftssamlingar här.

Efterlevnadsrapport

Med funktionen Efterlevnadsrapport kan din grupp få visualiserade mätvärden på hur väl din arbetsstyrka följer de uppgifter som skickas till dem. Läs mer här.

Distribution

Distribution avser att välja den avsedda publiken för din resurs. Beroende på dina behörigheter kan du distribuera per butik, specifika personer, per rolltyp, specifika grupper och per grupptyp. Du kan också distribuera uppgifter från din egen sparade publiklista.

Engagemangsrapport

Med engagemangsrapportsfunktionaliteten kan din grupp få visualiserade mätvärden på hur väl din arbetsstyrka engagerar sig med plattformen. Läs mer om engagemangsrapporten här.

Engagemangsstatistik

Här kan du se unika öppningar och totala öppningar för en berättelse för att få insikt i hur berättelsen når publiken.

Händelser

Händelser är användbara visuella referenser. Dessa skapas och listas endast i kalendern.

Filer

Du kan ladda upp och dela filer från en central plats med relevant information för anställda. Till exempel kan du vilja dela en PDF-riktlinje uppladdad av Visual Merchandising-teamet eller en bild från flaggskeppsbutiken av deras senaste kampanj.

Filter

Filter finns tillgängliga i varje aspekt för att hjälpa till att söka efter resurser. De skiljer sig åt i varje aspekt: Du kan filtrera på dokument, bilder, videor och uppladdade av mig.

Mappar

Mappar är en samling av resurser som användare kommer att behöva på samma plats.

Formulär

HQ & fältteam kan skapa formulär och göra dessa tillgängliga för butikerna och användare som kan behöva dem. Till exempel kan du skapa och dela med dina anställda ett formulär för showroombeställningar. Formulär är mycket anpassningsbara. Läs mer här.

Formulärbibliotek

HQ/Fälthandledare kan använda formulärbiblioteket för att se inlämningar från de butiker de övervakar. Butiks användare använder formulärbiblioteket för att komma åt de formulär de behöver använda och skicka in.

Hem

Startsidan är där du kan se och komma åt Berättelser, Uppgifter, Filer, Formulär, Formulärinlämningar och Länkar.

Länk

Du kan skapa länkar för att ge enkel åtkomst till ofta använda platser.

Notifikationsklocka

Notifikationsklockan längst upp till höger på sidan indikerar när du har saker att granska. När du ser en röd prick betyder det att du har nya notifikationer. Klicka på klockan för att se en översikt över notifikationerna.

Profil

Du kan ställa in din profil så att ditt konto är specifikt för dig. Profilsidan låter dig lägga till en profilbild (avatar) och ställa in hur ditt namn visas.

Push-notifikationer

Det finns olika typer av in-app, push-notifikationer och e-postnotifikationer, till exempel arkiv skapat, inlämnade distribuerade berättelser, osv. Läs mer om push-notifikationer här.

Sparade målgrupper

Detta är en funktion som gör det möjligt för användare att kurera och spara anpassade urval av butiker, grupper eller individer för framtida användning. Detta verktyg kringgår behovet av manuell val från fördefinierade hierarkier, vilket underlättar snabb åtkomst till specifika eller ofta behövda sortiment som Alla Outletbutiker eller Flaggskeppsbutiker. Sparade listor kan återanvändas och modifieras.

Sök

• Global sökning: Den övre sökfältet söker igenom hela webbplatsen efter innehåll.
  • Lokal sökning: Sök inom en funktion och få resultat i det området.
Observera att söklogiken skiljer sig åt mellan global sökning och lokal sökning - global = ju mer du skriver desto fler resultat returneras. Lokal = ju mer du skriver desto färre resultat returneras.

Sortera

Du hittar sortera-ikonen under berättelser, uppgifter, filer och formulär. Detta gör det möjligt för användare att sortera innehåll efter relevans, alfabetiskt eller mottagningsdatum.

Berättelser

Du kan skapa och använda berättelser för att ge anställda en tydlig överblick över saker de behöver veta.

Berättelseflöde

Du kan enkelt se ditt berättelseflöde för att se vad som har delats med din butik/grupp och det kommer att förbli i berättelseflödet även efter att du eller andra användare i din butik/grupp har läst dem. Detta innebär att du alltid har en enkel referens till allt det fantastiska innehåll som har delats med dig.

Uppgifter

En uppgift är en angiven åtgärd eller uppsättning åtgärder som tilldelats användare eller team inom din organisation. Uppgifter hjälper dig att organisera arbete, följa framsteg och säkerställa ansvar, vilket ökar produktiviteten och säkerställer att viktiga mål uppnås på ett snabbt och effektivt sätt.

Uppgiftsavisering

När du har nya uppgifter som väntar på din åtgärd, kommer du att se en röd prick i det övre högra hörnet av uppgiften. Dessa aviseringar kommer att inkludera en ny uppgift tilldelad dig eller din butik, ett nytt chattmeddelande som har skickats till dig, godkännandefeedback eller en påminnelse om en uppgift som ännu inte är slutförd.

Mall

Mallar påskyndar processen att generera liknande kommunikation. De är också ett bra sätt för användare i samma grupp att samarbeta om innehåll. Läs mer om att skapa mallar här.

Användarhantering

En tilldelad roll som gör det möjligt för användare att återställa lösenord för sina kollegor och de som är lägre i hierarkin. Detta är inställt som en roll som Personalchef i din användarprofil.

Widgets

Widgets gör det möjligt för dig att skapa en högt personlig och funktionell navbyrå genom att gruppera olika resurser och innehållstyper, såsom uppgiftslistor, händelseuppdateringar och projekt-tidslinjer, för strömlinjeformad åtkomst och förbättrad engagemang. Denna anpassning innebär att anställda snabbt kan hitta väsentlig information på startsidan, vilket optimerar arbetsflödeseffektiviteten. Klicka här För att läsa mer om widgets.

Bra att veta! Du kan endast skapa och redigera widgets om du har behörighet som innehållshanterare.