Hur man använder rastberäkningsregler

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Om du vill lägga till standardiserade rasttider till dina skifttyper är rastberäkningsregler ett utmärkt sätt att gå tillväga på. När rastberäkningsreglerna har ställts in antingen på kontonivå, gruppnivå eller avtalsnivå kan du helt enkelt klicka på uppdateringsikonen på det relevanta skiftet så att en lämplig rasttid läggs till.

Hur du ställer in rastberäkningsregler

Kontoinställningar

1. När du är inloggad i chefsportalen navigerar du till profilmenyn uppe till höger och klickar på Kontoinställningar.

1. I Kontoinställningar går du till Skifttyper > Rastberäkningsregler .

1. Klicka på Lägg till i det övre högra hörnet.
  2. Välj tidspann, vilka dagar det ska gälla, plats för raster samt antal raster.

1. Klicka på Spara och du är klar!

Rastberäkningsregler som skapas under Kontoinställningar kommer att delas med alla enheter i organisationen.

Gruppinställningar

1. När du är på enhetnivå, navigera till profilmenyn i det övre högra hörnet och klicka på Gruppinställningar.

1. Från den vänstra menyn klickar du på Rastberäkningsregler.

1. Klicka på Lägg till i det övre högra hörnet.
  2. Välj tidspann, vilka dagar det ska gälla, plats för raster, antal. av raster etc.

1. Klart! Din nya lokala rastberäkningsregel kommer nu att visas i listan, men utan delad-märket.

Avtalsmallar

1. Navigera till Kontoinställningar > Avtalsmallar > [Välj avtalsmall].
  1. Inuti vald avtalsmall, navigera till Tid > Rastberäkningsregler. Som standard kommer Använd standardregler (från enhet) att vara markerad. För att använda avtalsmallsspecifika rastberäkningsregler, bocka ur checkrutan så kommer knappen Lägg till att vara klickbar.

1. Välj tidspann, vilka dagar det ska gälla, platsen för raster och antalet raster.

1. När du är klar klickar du på Spara och glöm inte att slutligen klicka på Spara i avtalsmallen innan du stänger.
För mer information, kolla in Rastberäkningsregler.