Lösenordshantering

Uppdaterad 23/10/20 av Leigh Hutchens

Om din organisation använder hög säkerhetsnivå för lösenord tvingas användare att ändra sitt lösenord i Neo efter tre månader.

Skicka ett lösenord till en ny anställd

När du skapar en ny anställd markeras "Skicka välkomstmejl" automatiskt. Om det är markerat kommer den anställde att få ett välkomstmeddelande när du sparar:

E-postmeddelandet innehåller ett nytt lösenord, inloggningsinformation och instruktioner om hur du laddar ner vår mobilapp.

Från och med då kan den anställda återställa sitt lösenord själv från mobilappen. Chefer också skapa ett nytt lösenord för en anställd genom att klicka på "Skicka lösenord" i panelen Medarbetaruppgifter:

Du har också möjlighet att ställa in ett engångslösenord

När den anställde anger engångslösenordet och klickar på inloggningen visas en text som indikerar att lösenordet måste ändras. Efter att ha klickat på texten kommer de att föras till en sida där de måste ange sitt eget lösenord och sedan spara och logga in:

Skicka e-postmeddelanden för återställning av lösenord till en anställd

Du kan skicka ett lösenordsåterställning till enskilda anställda.

1. Navigera till Personer och klicka på den anställde som du vill skicka ett e-postlösenord till.
  2. Klicka på "Ange ett engångslösenord" i Medarbetaruppgifter:

1. Du får ett meddelande om att de nya instruktionerna för lösenord har skickats.
När du har angett ett engångslösenord för en anställd, kom ihåg att spara hela panelen för Medarbetardetaljer. Annars slår inte ändringen genom.

Skicka e-postmeddelanden för återställning av lösenord till flera anställda

Du kan skicka ett lösenordsåterställning till flera anställda samtidigt.

1. Navigera till Personer och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  2. Klicka på skicka lösenord så öppnas en sidopanel.
  3. Välj de personer som du vill skicka e-postmeddelandet för återställning av lösenord till:
  1. Personerna du väljer kommer att visas i en lista under sökfältet:
  1. När du är klar med att välja personer klickar du på skicka och sidopanelen stängs.
  2. En brödrost visas i det övre högra hörnet som anger om e-postmeddelandet skickades.
Det minimikrav i rättigheter som krävs för att skicka ett återställt lösenord via e-post är Medarbetaruppgifter - SKRIV

Validering av lösenord

Alla valideringar (beskrivna här) kontrolleras när en användare loggar in på Neo och användaren får en röd text på inloggningssidan om något inte stämmer (se exempel nedan):