Version 0100

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 27 januari 2021

Eftersom vi har slutfört övergången från Classic till nya Quinyx WFM, kommer vi från och med denna releasen bara att tillhandahålla en uppsättning release-notes.

Ny funktionalitet

Granskningsloggar

I den här utgåvan introducerar vi den första delen av granskningsloggar i Neo. Den första loggen vi lägger till är loggen för Schema. Detta är den första versionen av granskningsloggar och i de kommande versionerna kommer vi att lägga till fler loggar och mer funktionalitet.

Sök loggar

I den här första versionen är granskningsloggarna endast tillgängliga om du har tillgång till kontoinställningar . Du hittar loggsidan längst ner i menyn till vänster under kontoinställningarna. Klicka på den för att öppna sidan och börja söka i loggarna.

I de kommande utgåvorna kommer vi också att göra det möjligt att komma åt loggar från gruppinställningar

Klicka på sök och en sidopanel öppnas

• Välj vilket datumintervall du vill söka inom.
  • Välj vilken typ av logg du vill söka (endast schema tillgängligt i den här versionen).
  • Välj vilken enhet du vill söka på.
  • Tryck på ladda så att sidopanelen stängs och data laddas.
  • När den väl har laddats ser du en lista över alla uppdateringar som har gjorts i schemat för den valda enheten.

Dessa är de olika kolumnerna och vilken typ av data du kan se:

• Tidsstämpel: Datum och tid för när ändringen gjordes.
  • Av: Vem gjorde förändringen.
  • Åtgärd: Vilken typ av åtgärd gjordes (uppdaterad, skapad, borttagen, etc.).
  • Skifttyp: Namn på skift typ som ändrades.
  • Ändrat värde: Vilken typ av ändring gjordes (starttid, startdatum, tilldelad anställd, etc.).
  • Nytt värde: Vad ändrades det till.
  • Detaljer: Datum och tid för när skiftet är schemalagt.

Varje sida visar 100 objekt och du kan hoppa mellan sidorna med hjälp av pilarna i det övre högra hörnet.

Datumen du söker på är det datum skiftet uppdaterades

Schema och grundschema

Korrigera raster

Vi ändrar logiken och placeringen av "korrigera raster" -funktionaliteten. Från och med den här utgåvan kommer vi att ta hänsyn till ALLA stämplingar som är kopplade till ett skift när vi korrigerar raster och inte bara en stämpling, vilket var fallet i tidigare versioner.

Knappen Korrigera raster hittar du nu på skiftet (istället för under korrigera rast).

Om du vill veta mer om rätt rastlogik, läs här .

Obligatoriska fält

I skift-, frånvaro- och stämplings panelerna anger vi nu vilka fält som är obligatoriska genom att visa en asterisk i rubriken. Detta beteende finns redan i Personer, och nu har vi lagt till det i Schema och Grundschema.

På grund av användarupplevelse har vi för närvarande inte samma beteende för uppgifter.

Dela stämpling

Vi ändrar logiken och placeringen av funktionerna "dela rast". Från och med den här utgåvan kommer vi att ta hänsyn till ALLA stämplingar som är kopplade till ett skift när vi delar stämplingen och inte bara en stämpling i taget - som var fallet i tidigare versioner.

Om du vill veta mer om dela rast logik, vänligen läs här .

Grundschema lönekostnad

Efter populär efterfrågan kan du nu, om du ställer in det i Quinyx, se lönekostnader för skift i grundschemat.

Med tanke på att du behöver ha minst läsbehörighet för lön, kan du aktivera denna variabel i statistiken i grundschematschemat. Under Kontoinställningar> Variabla inställningar är denna variabel aktiverad som standard. Om du inte vill att dina användare ska ha det som ett alternativ i rullgardinsmenyn i grundschema kan du stänga av det under Variabla inställningar. Observera att du måste aktivera variabeln i kolumnen "Schema", även om variabeln endast visas i grundschemat.

Observera att om användaren har "ingen åtkomst" till behörigheten "Lön", kommer de inte att kunna se någon kostnad alls i Quinyx.

Hur beräknar Quinyx denna variabel?

Vi beräknar kostnaden baserat på det datum som valts i grundschematstatistiken och simulerar vad ett skift skulle kosta det datumet.

Observera att vi inte inkluderar skift som redan finns i schemat eller i andra grundscheman, vi beräknar bara vad kostnaden kommer att vara i den aktuella grundschemat.

Om du vill veta mer om hur vi beräknar denna variabel, vänligen läs här .

Grundschema timmar

Vi har bytt namn på variabeln "Timmar i grundschema" till "Grundschema timmar", och den har ändrats från plats till under datumfältet och under "Timmar" i grundschematabellen. Beräkningen av variabeln är oförändrad.

Observera att vi inte tar hänsyn till datum i denna variabel. Vi beräknar bara den här mallen - varje måndag, tisdag etc.

Variabeln är aktiverad som standard i variabla inställningar, men användare måste gå in under "pennan" i statistiken i grundschemat och aktivera den för att kunna se den i statistiken. Observera att du måste aktivera variabeln i kolumnen "Schema" på sidan Variabelinställningar, även om variabeln endast visas i grundschemat.

Inforuta variabelnamn i statistiken

Eftersom några av variabelnamnen i statistiken är ganska långa har vi lagt till inforuta så att du kan se hela namnet.

Helgdagar och speciella dagar i grundschemastatistik

Nu kan du visa helgdagar och speciella dagar i grundschemastatistiken.

Skift överlappar med frånvaro på olika enheter

I version 0097 släppte vi funktionalitet för att möjliggöra frånvaro och skift att överlappa varandra. Nu har vi slutfört den sista delen av detta arbete och täcker nu följande scenario:

1. Anställd är långtidsfrånvarande från sitt huvudavtal i enhet A, men arbetstagaren kommer att planeras att arbeta i enhet B ibland (vanligtvis på ett annat avtal).
  2. När chef på enhet B schemalägger denna anställd kommer skiftet nu att överlappa med frånvaro / frånvaroskift på enhet A, och INTE dela frånvaron (inkl. Frånvaroskift) på enhet B.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Feedbackformulär och bilagor

Skicka feedback - med bilagor! På grund av den populära efterfrågan har vi lagt till möjligheten att lägga till bilagor i vårt "Skicka feedbackformulär". Den här funktionen stöder filstorlekar på högst 20 megabyte och med bifogade namn på upp till 80 tecken. Du kan lägga till flera bilagor till samma feedbackmeddelande.

Som du kan se från bilden ovan ber vi dig att inte använda det här formuläret för buggar utan endast för att beskriva affärsbehov som för närvarande inte stöds av Quinyx.
Scrive

När du använder Scrive och har visningsmetoden inte som standard (t.ex. BankID, SMS, etc.) kommer personer som loggar in i signaturflödet att omdirigeras till https://www.quinyx.com/web/contract-confirmation istället för https: //web.quinyx.com .

Bug fixar

• Åtgärdade ett fel som förhindrade optimal beräkning av antal personer från att beräkna erforderligt antal personer om det ursprungliga värdet redigerades till 0.
  • Korrigering till rapporten Stämplade timmar i Analys där hemkostnadsställe inte ärvts korrekt.
  • Löste ett problem som förhindrade avmarkeringen av ett kostnadsställe på en anställds kort.
  • Löste en lönunderlagspport under Tid som innebar att löneposter från bortaenheter uteslöts när alternativknappen "Justera vy för hemenhet" hade valts. Anställda som bara hade schemaföremål på bortaenheter uteslöts också.
  • Löste ett problem som hindrade användare från att göra specifika avtal för specifika basscheman för andra användare om båda användare hade samma rollnivå som sin högsta roll.

API / webbtjänstuppdateringar

Lade till REST API-slutpunkter för dynamiska optimala antal anställda

• GET / dynamic-rules - Listar dynamiska regler.
  • POST / dynamiska regler - Skapa ny dynamisk regel.
  • PUT / dynamic-rules - Uppdaterar en dynamisk regel.
  • DELETE / dynamic-rules / {externalDynamicRuleId} - Tar bort en dynamisk regel.

Lade till REST API-slutpunkter för statiska optimala antal antal personer

• GET / static-rules - Listar statiska regler
  • POST / statiska regler - Skapa ny statisk regel.
  • PUT / static-rules - Uppdaterar en statisk regel.
  • DELETE / static-rules / {externalStaticRuleId} Tar bort en statisk regel.

Mer information finns på dessa länkar:

Nya artiklar i HelpDocs