Skapa en avtalsmall

Uppdaterad 13/10/20 av Leigh Hutchens

Varje person vars arbete ska planeras i Quinyx måste omfattas av ett avtal. Avtalet kan ses som en ram som definierar vilka regler om arbetstid som gäller för individen, till exempel om den anställde får betalt på månads- eller timbasis, arbetstagarens kvot för arbetstid, beräkningsperiod, anställningsnivå etc.

Avtalsmallen bestämmer till exempel:

• Tider / perioder för vilka OB timmar betalningar ska genereras.
  • Hur övertid ska beräknas för den anställde.
  • Löntyperna och ledighetsskäl som gäller för den anställde.

Om du till exempel har två olika grupper av anställda som har olika OB timmar eller olika sätt att beräkna hur övertid ska genereras, kan du behöva ha mer än en avtalsmall. Arbetstidsregler och andra tillämpliga villkor regleras vanligtvis av ett kollektivavtal. Så det är viktigt att du kontrollerar vad som gäller i din organisation.

Skapa en avtalsmall

Det är enkelt att skapa en avtalsmall:

1. Klicka på Kontoinställningar.
  2. Klicka på Mallar under Avtal.
  1. Klicka på Lägg till.
  2. Ge din mall ett namn och en valfri integreringsnyckel.

Detaljer

I avsnittet Detaljer kan du redigera Avtalsmallens namn, integreringsnyckel och lägga till relevanta kommentarer om mallen.