Version 0141

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 25 augusti 2022

Ny funktionalitet

Intercom

Från och med denna release kommer Quinyx att använda ett nytt verktyg för engagemang som heter Intercom. Det visar oss vem som använder vår produkt och gör det enkelt att personligen kommunicera med våra användare med beteendedrivna budskap, bättre introduktion av nya kunder, introduktion av nya funktioner och konversationsstöd. Den första lanseringen är endast för Quinyx webbanvändare.

På grund av detta har vi inaktiverat Lighthouse, widgeten som tidigare fanns på plats. Oroa dig dock inte, du kan och kommer fortfarande att kunna använda Intercom för att söka efter HelpDocs-innehåll medan du är inloggad i chefsportalen i Quinyx.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Logik för beräkning av antalet arbetade timmar för anställda: Fram till den här versionen räknades stämplingar och frånvaroskift som konfigurerats för att räknas som arbetade timmar till den period under vilken deras starttid inträffade. Detta påverkade i sin tur de siffror som användarna såg när de ställde in visningsalternativen i Schema till Vald period / Schemaperiod / Beräkningsperiod. Från och med version 141 kommer nyckeltalet för arbetade timmar för anställda endast att räkna de stämplingar vars överordnade skift börjar under perioden i fråga. Om inställningen "Generera löner på uppgifter" är aktiverad kommer varje uppgifts stämpling att räknas till den period under vilken uppgiftens överordnade skift börjar. Räkningslogiken när det gäller frånvaroskift har inte ändrats. Den ovan beskrivna ändringen gjordes som ett resultat av användarfeedback.
  • Med den här versionen arbetade vi med att återspegla inställningen för varningen "Tid saknas för ett skift " i Schema. Denna varning påverkar om användaren varnas när ett skift i det förflutna inte har en ansluten stämpling. Beroende på om varningen är på eller av kommer chefer i schemavyn att få varningen "Stämpling saknas" på individuella skift.
  • Vi släpper förbättringar för kunder som inte använder Tid-modulen. Med den här versionen kommer alla stämplingsrelaterade objekt att vara dolda i schemavyn. Detta gäller faktiska stämplingar, alternativ att lägga till stämpling samt olika typer av varningar som chefer kan få när de skapar ett schema.
  • Vi släpper förbättringar relaterade till tillgänglighet. Vi tar nu bort alla skapade Tillgängligheter på olika enheter eller avdelningar där anställda inte längre är anställda eller har avslutat sin anställd-roll.
  • Det är nu möjligt att välja vilken uppgift som helst kopplad till ett skift när du stämplar på uppgifter i Webpunch. Detta gäller oavsett om den planerade uppgiften har passerat i tid ("historisk" uppgift).
  • Single Sign On (SSO) Felsida: När du konfigurerar Single Sign On för en kund är det ofta svårt att få alla detaljer korrekta och därmed förstå vad som går fel. Felsidan visar detaljerad information för att spåra eventuella problem för att göra konfigurationen/omkonfigurationen smidigare.

Buggfixar

• Löste ett problem med Lönerapporten som gjorde att anställda som inte tillhörde den valda gruppen dök upp för den lokala chefen för enheten.
  • Löste ett problem där beräknade variabler visade felaktiga värden när flera operationer ingick och den primära inmatningen var noll.
  • Löste ett problem där beräknade variabler inte uppdaterades i Statistik vid byte av datum.
  • Löste ett problem som gjorde att du inte kunde ändra ett skift med raster i Grundschema när du ändrade skiftets starttid till 00:00 (DST-relaterat).
  • Löste ett problem med att kontraktsenliga skift inte visades när man lade till en frånvaro med hjälp av ett specifikt frånvaroschema.
  • Löste ett problem där ett skift felaktigt visades redo att överföras trots att stämpling saknades.
  • Löste ett problem där variabeln Schemalagda timmar inte tog hänsyn till timmar på uppgifter planerade i en annan avdelning på skift.
  • Löste ett problem som returnerade ett internt felmeddelande när du hade ett för långt namn på lönearter relaterade till frånvaroinställningar.
  • Löste ett problem med wsdlUpdateAbsence där överlappande frånvaro lades till i schemat trots att inställningen för att tillåta dessa var avstängda, i kombination med att <overlapAction xsi:type="xsd:int">0</overlapAction> skickats av API.
  • Löste ett problem med wsdlGetSchedulesV3 där intresseanmälningar (NOI:s) inte filtrerades av att modifiedAfter / modifiedBefore angavs i anropet.
  • Löste ett problem med Webpunch där ett skift hamnade på enhet när det fanns överlappande skift och ett av skiften modifierades under stämpling.
  • Löste ett problem med Webpunch där utstämpling från en oplanerad uppgift med en frånvaro skapade ytterligare uppgifter på skiftet.

Träningsmaterial

Glöm inte att titta på utbildningsvideorna som finns tillgängliga i HelpDocs! Videorna täcker:

• Konfiguration och inställningar
  • Schema & Tidshantering
Klicka här för att se Quinyx WFM-träningsvideor.

Nya HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

Ingen uppdatering vid detta tillfället.

Slutpunkter fasas ut och tas bort

Inga slutpunkter är för närvarande utfasade och planerade för borttagning.

Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och för att se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi utökar vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga anrop per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella gränser att byggas in i API:et.