Version 0109

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 2 juni 2021

Quinyx arbetar ständigt för att stärka informationssäkerheten och kontinuerligt förbättra åtgärder för att skydda data. Som en del av detta arbete har vi uppdaterat vår översikt över informationssäkerhet för att återspegla policyer, mekanismer, styrprocesser och organisationsstruktur som utgör vårt åtagande att skydda dina data. Den uppdaterade versionen finns sida vid sida med den aktuella versionen i avsnittet Informationssäkerhet på vår webbplats och kommer att gälla genom avtal 2 månader från i dag.
När det gäller ovanstående meddelande kommer Quinyx att ändra den nuvarande lösenordspolicyn i lanseringen av 111 som planeras 30/6. Den aktuella policyn finns här . Den nuvarande standardlösenordspolicyn kommer att tas bort och den nya standarden kommer att ersättas med en modifierad version.

Ny lösenordspolicy 30/6 kräver att alla lösenord måste:

• Innehålla minst 12 tecken (max 128)
  • Innehålla minst två numeriska tecken
  • Innehålla minst två bokstäver

Om en chef återställer en anställds lösenord, eller om den anställde väljer att återställa lösenordet, kräver systemet att du väljer ett nytt lösenord när du loggar in.

Användarkontot kommer att låsas efter 6 misslyckade inloggningsförsök. En chef måste då återaktivera kontot genom att låsa upp det.

Lösenordet måste uppdateras nästa gång användaren återställer lösenordet eller chefen anger ett lösenord för användaren.

Ny funktionalitet

Schema

Obekväm arbetstid (OB) vid stämpling

Från och med den här utgåvan visar vi OB (obekväm arbetstid) i Tid-kortet på stämpling. Se nedan:

Det är också möjligt att manuellt åsidosätta OB genom att klicka på redigera och stämpla och välja antingen "Betald" eller "Spara som tid istället". Standardalternativet hämtas från avtalsmallen:

• Uppförandet av vilka prognoser visas när flera förutsägelser skickas har ändrats. De med den senaste 'runIdentifer' kommer nu att visas i GUI istället för de med den senaste initiala 'runIdentifer.'

Grundschema

Förbättrad varning för nominell tid

Fram till denna utgåva, när ett grundschema rullades ut, inträffade varningen "Nominella timmar överskridna" på alla skift hos den anställde under den aktuella schemaperioden. Detta skapade en dålig användarupplevelse.

På grund av populär efterfrågan har vi åtgärdat detta från och med den här utgåvan. Varningen kommer nu att ges för det skift vid vilket den nominella timgränsen överskrids , liksom för alla efterföljande skift under samma schema.

Exempel: Gregory Paynes huvudavtal har en schemaperiod på en vecka. Vi rullar ut detta grundscehma under oktober 2021:

Tidigare skulle detta resultera i att en varning visas för varje skift som rullas ut under utrullningsperioden, i det här fallet oktober, som du kan se i varningarna nedan:

Från och med den här utgåvan visas varningen bara på fredagar med helt utrullade veckor, eftersom det är den veckodagen i det återkommande schemat som de nominella timmarna överskrids, vilket du kan se i varningarna nedan:

Observera att i ovanstående specifika exempel fredag 1 oktober inte kommer att utlösa en varning eftersom måndag-torsdag samma vecka är i september, och därför blir Gregory schemalagd endast 8,5 timmar av sina 40 nominella timmar den veckan som ett resultat av denna lansering .

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Under de senaste veckorna har vi gjort flera UI-förbättringar för att bättre återspegla vårt varumärke och för att förbättra den övergripande tillgängligheten för vår produkt. Vi har ändrat teckensnitt, förbättrat färgkontrast och korrigerat vissa inkonsekvenser. Detta är ett pågående arbete för att ständigt förbättra våra applikations visuella bilder.

Bug fixar

• Korrigering till Time Tracker först för att upphöra med avdragslogik när man använder på varandra följande avtal under ett år.
  • Korrigering till Time Tracker för att först löpa ut logik och beräknade saldon när du använder på varandra följande avtal under ett år.
  • Åtgärdade ett problem som hindrade användare från att komma in i Time Tracker-periodiseringsdrivrutiner korrekt.
  • Åtgärdade ett problem där inmatning av .0x som ett värde på sociala kostnader inte accepteras.
  • Åtgärdade ett problem där den "senast uppdaterade" tidsstämpeln för avtal kan ha visats felaktigt.
  • Åtgärdade ett problem som orsakade ett 500-fel när ett externt konfigurations-ID inte definierades i alla prognoskonfigurationer.
  • Åtgärdade ett problem där att klicka på "Nästa märke Nej" när du lade till en ny anställd skulle ta bort enhets- och gruppintegreringsnycklarna från enheten.
  • Löste ett problem som täckte skiftinformation i Schema och Basschema när du väljer och tar bort svävaren.
  • Löste ett schemafråga som förhindrade att lägga till en uppgift i ett skift.
  • Löste ett anpassat rapportfilterproblem som visade utgångna anställda om det valda datumintervallet var inom deras aktiva period.
  • Löste ett anpassat rapportproblem som inte visade inaktiva anställda när rapporten konfigurerades för att göra det.
  • Löste ett problem som gjorde att frånvarotyp inte visades i filter i schemaläggningsvyn.
  • Löste ett schemafråga som förhindrade att kalendern öppnades vid första klick.
  • Löste ett problem i People som orsakade en överlappande e-postadress.
  • Löste ett schemafråga som visade en horisontell rullning i medarbetarnas mätvärden.
  • Löste ett visualiseringsproblem som orsakade att det dynamiska och statiska regelskiftets namn överlappar kommentarfältet.

Nya HelpDocs-artiklar

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

• Korrigering till wsdlGetAgreementsV2 som returnerar 0000-00-00 i ett xsd: datumtypfält. Nu återkommer den 1970-01-01

Slutpunkter avskaffas och tas bort

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021 . De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Quinyx Forecast eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6,6 wsdlUpdateForecastV2

6,8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6,9 wsdlGetSalesDataV2

6,7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- inte tillämpligt för Quinyx WFM

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att genomdriva en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarkod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.