Version 0163

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningssdatum 28 juni 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx webappversion 0163

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till möjligheten att aktivera en inställning i chefsportalen som förhindrar användare i mobilappen och personalportalen från att se skift som de inte har färdigheterna att arbeta med.
  • Vi har lagt till en ny validering av minsta sammanhängande vila under en rullande 7-dagarsperiod.
  • Med denna release lägger vi till stöd för att beräkna övertidsmetoder (övertid, mertid och minustid) även om din anställda ändrar sitt avtal under schemaperioden!

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Schemavalideringen Överstiger max antal dagar som innehåller definierat max antal timmar över definierad tidsperiod har uppdaterats för att nu återspegla de faktiska värdena som orsakar varningen att triggas.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna uppdatering. Om du vill ha mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0163

Ny funktionalitet

• Vi har gjort några förändringar i utseendet och känslan av grundvalen för plockning av personer när du skapar en publik så att personplockaren nu är mer intuitiv och enklare att använda.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Felkorrigeringar

• Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.

Quinyx webbapp version 0163

Ny funktionalitet

Dölj skiften som användare inte har rätt färdighet att boka i mobilappar och personalportal

Vi har lagt till möjligheten att aktivera en inställning i chefsportalen som förhindrar användare i mobilappen och personalportalen från att se skift som de inte har färdigheter att arbeta på. Syftet med denna funktion är att förhindra användare från att boka skift de inte kan arbeta på och att förhindra chefer från att få ogiltiga bokningsförfrågningar för skift. Denna funktion måste aktiveras i Kontoinställningar > Avancerade inställningar > Mobila kontoinställningar.

Validering av minsta sammanhängande vila under en rullande 7-dagarsperiod

Vissa av våra kunder är bundna av fackföreningsavtal som specificerar att deras anställda har rätt till en viss sammanhängande vila inom en 7-dagarsperiod. För att förbättra kundernas förmåga att schemalägga på ett sätt som är i enlighet med fackföreningsavtalsregler, släpper vi nu en ny validering för detta.

Hur konfigurerar jag detta?

Denna varning kan konfigureras både på avtalsmallnivå och på avtalsnivå:

• Avtalsmallar: Avtalsmall > Tidregler> Kontrollera minsta vila/vecka under en sammanhängande 7-dagarsperiod
  • Avtal: Avtal > Tidregler > Kontrollera minsta vila/vecka under en sammanhängande 7-dagarsperiod

Om checkrutan i fråga är markerad, utförs vilan per vecka på en rullande basis. Som exempel, om du schemalägger ett skift från kl. 8-17 på en onsdag för en anställd som har 24 timmar som minsta sammanhängande vila, då:

• Quinyx kontrollerar att mellan kl. 8 föregående onsdag och kl. 8 på onsdagen du ska schemalägga, har anställda minst en gång 24 timmars oavbruten sammanhängande vila.
  • Quinyx kontrollerar också att mellan kl. 17 på onsdagen du ska schemalägga och kl. 17 på onsdagen följande vecka, har anställda minst en gång 24 timmars oavbruten sammanhängande vila.

När det gäller konfigurationsalternativ för schemaobjekt, gäller följande för ovanstående validering:

• Frånvaro (alla typer) betraktas som vila (inklusive de som beräknas som arbetstid/schemalagd tid).
  • Skift som är konfigurerade som "Fridag" betraktas som vila.
  • Skift vars skifttyper är konfigurerade som "På jour" betraktas som vila.
  • Skift vars skifttyper är konfigurerade som "Stand by" betraktas inte som vila.

Övertidsberäkning för efterföljande avtal

Med denna version lägger vi till stöd för att beräkna övertidsmetoder (övertid, mertid och minustid) även om din anställda ändrar sitt avtal under schemaperioden!

Beräkningen omfattas av två checkrutor i övertidsmetodskonfigurationen (Kontoinställningar > Övertidsmetoder) som heter Multiplicera med dagskvoten och Beräkning av total övertid. Dessa är separata från varandra och kan användas enskilt eller i kombination. Du kan:

• Multiplicera med dagskvoten är en beräkning som tar hänsyn till tidigare och/eller efterföljande anställningsavtal när övertid beräknas för en period. Resultaten visas på samma sätt som idag (per avtalsperiod).
Observera! För närvarande fungerar denna beräkning endast om du har 7 arbetsdagar per vecka; vi planerar att utöka denna beräkning för att stödja 5 arbetsdagar per vecka i Version 164.
  • Beräkning av total övertid är en annan komponent i beräkningen av övertidsmetoder när du har på efterföljande avtal, där aktivering av denna checkruta möjliggör en sammanfattning av övertidsmetodresultat vid slutet av schemaperioden.
Läs mer om båda beräkningarna samt deras begränsningar här.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Schemavalideringen Överskrider maximalt antal dagar som innehåller definierat maximalt antal timmar över en definierad tidsperiod har uppdaterats för att nu återspegla de faktiska värdena som orsakar varningen att utlösas.

Till exempel, om avtalsfälten är ifyllda som i bilden nedan, och den anställda du försöker lägga till ett skift för redan har >10 timmars skift på 2 dagar under en given 5-dagarsperiod, när du då försöker lägga till det för tredje dagen, kommer du att få följande varning: Överskrider 2 dagar som innehåller maximalt antal 10 timmar under 5 dagar.

Vid hantering av dina anställdas önskemål om att byta skift har varningarna som hittills visats i Quinyx inte indikerat vilken av de två anställda som varningen/-arna gäller för. Vi har förbättrat detta genom att gruppera varningarna efter den anställda som använder dem, som visas i bilden nedan.

När du redigerar ett skift, har varningen Tidsstämpling existerar för detta skift visats i Redigera skift-panelen för alla skift med en tidsstämpling fram till denna version. Däremot har olika delar av våra kunder som använder avvikelserapporteringsläget för vissa anställda och avtal påpekat överflödigheten av denna varning i dessa fall. Därför har vi nu tagit bort varningen för de specifika fallen när skiftet använder ett avtal som använder avvikelserapportering om stämplingen är densamma som skiftet. Observera dock att om stämplingen skiljer sig från skiftet kommer varningen fortfarande att visas.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att tillgänglighet för en anställd som inte längre var på en enhet fortfarande visades även om tillgängligheten raderades.
  • Löste ett problem som orsakade attesterade stämplingar på överlappande skift raderades när en frånvaro skapades med wsdlUpdateAbsence även om de attesterade stämplingarna var utanför tidsramen för frånvaron.
  • Löste ett problem som gav vissa användare felmeddelandet Något är fel när de försökte definiera dag och tid i modalen för frånvaroschemat.
  • Löste ett problem som felaktigt tillät dig att skapa och/eller godkänna frånvaroansökan i det specifika fallet att de låg mellan två existerande frånvarotillfällen, trots att motsvarande varning hade konfigurerats. Detta problem uppstod endast när ackumuleringsdrivrutinen Varje semesterdag användes.
  • Löste ett problem som tillät att en frånvaro lades till när en anställd inte hade några semesterdagar kvar.
  • Löste ett problem som orsakade att begäranden i de aktuella granskningsloggarna misslyckades om användaren bytte språk i chefsportalen.
  • Löste ett problem kopplat till frånvaroskift som inte skapades som förväntat på den första dagen av frånvaron, särskilt när denna frånvaro skapades med wsdlUpdateAbsence.

Nya HelpDocs-artiklar

Frontline Portal Version 0163

Ny funktionalitet

Frontline portal distributering

Tyvärr har vi stött på några oförutsedda utmaningar under den sista fasen av kvalitetssäkringstestningen, vilket har gjort det nödvändigt för oss att skjuta upp lanseringsdatumet till den 12 juli. Vårt QA-team har noggrant undersökt produkten för att säkerställa dess robusthet, tillförlitlighet och sömlösa användarupplevelse. Under denna rigorösa testprocess upptäckte de flera komplexa buggar som kräver omedelbar uppmärksamhet och lösning.

Även om denna försening är beklaglig är vi övertygade om att det är avgörande att leverera en produkt som uppfyller de högt ställda kraven på kvalitet och prestanda. Vi förstår att denna nyhet kan vara en besvikelse, och vi ber uppriktigt om ursäkt för eventuella olägenheter som orsakas av den reviderade tidslinjen. Vi värdesätter den tillit och det förtroende ni har gett oss, och vi försäkrar er om att vi gör allt vi kan för att snabbt rätta till problemen. Transparens och ansvarstagande är kärnan i vårt företags värderingar, och vi vill försäkra er om att vi tar denna försening på allvar.

Vårt team är fast beslutet att leverera en tillförlitlig och överlägsen produkt som kommer att hjälpa dig i din dagliga verksamhet. Vårt utvecklingsteam arbetar intensivt med att åtgärda de identifierade felen och implementera nödvändiga korrigeringar. Vi genomför grundliga tester och kvalitetskontroller för att säkerställa att produkten uppfyller era förväntningar när den släpps. Samtidigt som vi arbetar aktivt för att lösa dessa problem, anser vi att det är viktigt att kommunicera denna uppdatering till dig.

Vi uppskattar verkligen ert tålamod och er förståelse när vi arbetar oss igenom dessa utmaningar. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen och eventuella olägenheter som den kan orsaka. Vi sätter stort värde på ert partnerskap och ser fram emot att leverera en överlägsen produkt.

Tack för ditt fortsatta stöd.

Buggfixar

• Inga för tillfället.

Nya Frontline Portal HelpDocs-artiklar

• Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande avskaffade och planerade för borttagning.
    Uppdatering av SOAP Web Services i Version 0164
    • Detta är en tidigare tillkännagivande att med Version 0164 kommer vi att introducera nya fält i SOAP Web Services. Påverkade SOAP Web Services kommer att vara wsdlGetSchedulesV3 och wsdlGetAgreementsV2. Varje påverkad Web Service kommer att få 1 nytt fält.
    Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att upprätthålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar på användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Var vänlig och se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.