Visa, lägg till och ta bort Time Trackers

Uppdaterad 12/7/21 av Leigh Hutchens

Time Trackers är en unik Quinyx-term. Det är en funktion för att hålla reda på timmar och minuter eller dagar. Du kan till exempel använda Time Trackers för att spåra semesterbalanser, ledighet i stället för flextime. Anställda kan använda Time Trackers för att övervaka sina saldon i både Time-kortet och appen.

Om du vill visa, redigera eller ta bort tidsspårare navigerar du till Kontoinställningar> Avtal > Time Trackers.

Visa Time Trackers

Du kan visa listan över tidsspårare konfigurerade för ditt konto.

När du navigerar till Time Tracker-sidan ser du en lista över alla Time Trackers. Du kan sortera på namn, referens och senast ändrad:

Lägg till Time Tracker

För att se listan över befintliga tidsspårare, navigera till Kontoinställningar > Time Trackers:

Klicka på knappen. Lägg till längst upp till höger så öppnas en sidopanel:

Konfigurera fälten enligt hur Time Tracker ska fungera för din organisation. De flesta fälten har en kort förklaringstext bredvid dem för att vägleda dig genom konfigurationen.

Klicka på Spara så kommer Time Tracker att visas i listan över Time Trackers.

Saldo från och med

En time tracker kan konfigureras för att visa sald per aktuell dag eller nästa förekomst av.

Om den är inställd på att visas enligt den faktiska dagen kommer den att:

• I tidkortet i webbapplikationen visa värdet för det valda datumet för det tidskortet.
  • I frånvarodialogen i webbapplikationen visar värdet per den aktuella dagen.
  • I den anställdes mobilapp visa saldot per den faktiska dagen som den anställde tittar på saldot.

Om den är inställd på att visas enligt nästa förekomst av:

• I tidkortet i webbapplikationen visar värdet enligt det definierade datumet för nästa förekomst av (exempel 31 december) oavsett vad datumet är på det valda tidskortet.
  • I frånvarodialogen i webbapplikationen visar värdet enligt det definierade datumet för nästa förekomst av (exempel 31 december) oavsett vilket datum den aktuella dagen är.
  • I mobilappens anställda visar saldot per det definierade datumet för nästa förekomst av (exempel 31 december) oavsett vad datumet är när du visar saldon.

Du kan också ställa in ett värde för föregående års saldo som också visar att årssaldot enligt det definierade datumet för nästa förekomst av (exempel 30 juni).

Ta bort Time Tracker

Navigera till Kontoinställningar> Time Trackers för att se listan över befintliga Time Trackers:

Klicka på papperskorgen ikonen bredvid Time Tracker du vill ta bort. En bekräftelsedialog visas där du uppmanas att bekräfta borttagningen:

Klicka på Ok om du vill fortsätta med borttagningen.

Om Time Tracker för närvarande används kommer du att få ett felmeddelande som meddelar att det inte går att ta bort Time Tracker:

För att lägga till, redigera och ta bort tidsspårare behöver du skrivåtkomst i kontoinställningarna. Om du bara har läst tillgång, kommer du fortfarande att kunna klicka på redigeringsikonen och se alla inställningar, men du kommer inte att kunna redigera någonting.
Läs mer om hur du använder Time Trackers här.