Version 0118

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Kommande funktioner

Kommande medarbetarskiftbyteslogik för mobilapparna

Vi utvecklar för närvarande logik som gör det möjligt för anställda att alltid godkänna skiftbytesförfrågningar som initieras av en kollega. Idag har den anställde som du initierar en skiftbytesförfrågan med ingen möjlighet att godkänna och säga att de vill göra detta byte, vilket kan leda till mycket förvirring. Denna logik kommer att vara standard och aktiverad för alla anställda som använder skift byten och kommer också att innehålla en ny skiftbytessida där de anställda kan se status för alla sina skiftbytesförfrågningar. Vi kommer att ge mer information om detta i de mobila release notes.

Kommande ändring av schemastatistik

Vi utvecklar för närvarande funktioner för att skapa visningsgrupper i schemastatistik, liknande den som vi redan har stött på fliken Prognos. Detta gör att du kan välja vilka variabler du vill visa i schemastatistik, instrumentpanel och prognosöversikt, samt gruppera olika datatyper och variabler på en enda graf.

Denna extra flexibilitet innebär att när denna funktionalitet släpps kommer användarna att behöva ställa in visningsgrupper för att definiera vilken data som är tillgänglig i Schemaläggningsstatistik innan de kan se några variabler i Schemastatistiken, inklusive optimal bemanning beräkningar. Detta måste göras av någon med tillgång till Kontoinställningar> Variabel inställningar. Vi kommer att ge mer information om hur detta kan konfigureras närmare release.

Ny funktionalitet

Släppdatum 6 oktober 2021

Tillgänglighet

I den här versionen har vi gjort några förbättringar relaterade till den information Quinyx visar om anställdas otillgänglighet i schemavyn.

Skift finns

Nu kommer enhetsnamnet alltid att visa om det finns otillgänglighet:

I exemplet ovan tillhör medarbetare 1 till enhet 1 men delas också med enhet 2, och när du ser schemat på enhet 2 visar Quinyx nu Skift existerar - enhet 1 i dagar då medarbetaren är schemalagd på enhet 1.

Frånvaro finns

Tidigare kunde du se att en delad anställd hade frånvaro på en annan enhet, men du kunde inte se om det också fanns ett underliggande skifte på den frånvaron. Nu kan du alltid se om frånvaron på den andra enheten också har ett underliggande frånvaroskift:

I exemplet ovan tillhör medarbetare 1 till enhet 1 men delas också med enhet 2, när schemat visas på enhet 2 kommer Quinyx nu att visa skiftinformation under frånvaron finns om medarbetaren har ett underliggande skift på frånvaron.

Radera enhetsnycklar

Under Gruppinställningar> Åtkomsträttigheter> Enheter kan användare visa en lista över varje enhetsnyckel som är associerad med olika mobila enheter.

Dessa enhetsnycklar används som en unik identifierare för att säkerställa att mobila stansar endast görs av den tilldelade telefonen.

Nu, med den här versionen, har vi också lagt till alternativet att ta bort enhetsnycklar med papperskorgen längst till höger:

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Uppdaterad logik när du lägger till stämpling

När du lägger till en stämpling på en dag där den anställde inte har ett skift, kommer Quinyx nu automatiskt att välja medarbetarens huvudavtal i listrutan för avtal.

Nya ikoner

Vi har uppdaterat några ikoner i programmet för en bättre visuell upplevelse.

Bug fixar

• Löste ett problem som förhindrade skapandet av rapporten för löneunderlag under fliken Tid.
  • Löste ett problem som vid tillämpningen av regeln om att utesluta lönekostnader från statistik faktiskt inte uteslöt lönekostnad.
  • Löste ett problem som gjorde att en anställd med en begäran om skiftbokning inte fick ett meddelande när skiftet tilldelades en annan anställd.
  • Löste ett problem som gav en felaktig varning när en anställd begärde skiftbyte när minimikravet för daglig vila inte var uppfyllt.
  • Löste ett problem som orsakade en stämpling att generera en felaktig mängd övertid på ett tidskort.
  • Löste ett problem som orsakade att en varning inte visades i schemavyn för en stämpling med en ej godkänd löneart.
  • Löste ett problem som gjorde att en skiftbokning på en bortaenhet inte visades under Skift att godkänna i notiser, även när den anställdes hemenhet var inställd på att skifttilldelning på bortaenhet kräver godkännande.
  • Löste ett visualiseringsproblem som visade fel dag för dagvisningen när du klickade på ett datum i veckovisa, månatliga och anpassade vyer.
  • Löste ett problem som orsakade fel antal tecken som krävs (8 istället för 10) för ett engångslösenord när språkvalet var inställt på Nederländerna (nederländska).
  • Löste ett problem som orsakade att automatiskt genererade Qmails togs emot på ett annat språk än det som konfigurerades.
  • Löste ett problem som inte gjorde synliga stämpling som godkändes av en chef men inte godkändes av en anställd.
  • Löste ett problem som orsakade att läget Statistik och den valda variabeln inte behöll behållas vid flikbyte.

Support

Vi strävar alltid efter att hantera dina supportförfrågningar så snabbt och möjligt som möjligt. Du är alltid välkommen att skicka in dina förfrågningar på engelska, svenska, danska, finska, norska och tyska. Observera att engelska supportförfrågningar vanligtvis har en snabbare svarstid , eftersom alla våra supportagenter talar engelska, medan andra språk kan begränsas till specifika agenter. Läs vår HelpDocs -artikel för mer information

Nya HelpDocs -artiklar

API -dokumentation

REST API / webbtjänstuppdateringar

Lade till ett GET -anrop för beräknade variabler: Observera att denna första version inte stöder hämtning av beräknade variabler som innehåller standardvariabler. Detta kommer att stödjas i en framtida version.

• GET/beräknade-variabler/{extCalculatedVarId}

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

Slutpunkter utfasas och tas bort

Följande SOAP API -slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM november 2021. De används för närvarande inte och är inte relevanta för den aktuella versionen av Quinyx WFM.

• wsdlGetUnassignedShifts
  • wsdlInsertTimeRecords
Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer webbtjänstinformation här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi ökar vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP -API: er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff -försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de följande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.