Supportportalen

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Är du en Quinyx-supportkontakt och har en fråga?

Observera att Quinyx Support endast kan erbjuda hjälp till registrerade supportkontakter i ditt företag. Om du är en registrerad supportkontakt är du välkommen att kontakta Quinyx Support-teamet via support.quinyx.com.

Kontrollera vår dokumentation

Vår användarmanual HelpDocs har bra artiklar och videomaterial. Innan du skickar in ett ärende till supportteamet, ta en titt i HelpDocs först, eftersom de flesta svar kan hittas där.

Vanliga ämnen vi får frågor om inkluderar:

* Schema (frånvaro)

* Tid (överföring till lön)

* Personer (avtal)

* Analys

* Inställningar

* Release notes

Klicka på här för att läsa om hur du maximerar din HelpDocs-upplevelse. Om du inte redan har registrerat dig, registrera dig här för att få e-postaviseringar när vi har nya release notes. Du kan titta på våra utbildningsvideor om ämnen som roller och åtkomsträttigheter, grundschema, frånvarohantering, mobila åtkomsträttigheter, etc. Vår Vanliga frågor dokumentation kan också vara till hjälp!

Använd Supportportalen

Supportportalens startsida

Du kan hitta den information du behöver på supportportalens startsida, där du kommer att se:

• Viktig information såsom öppettider och svarstider.
  • De senaste nyheterna om problem som påverkar många/alla kunder (t.ex. om vi upplever längre svarstider i Quinyx eller förseningar i rapporter).

Skapa ett ärende

Om du behöver skapa ett ärende kan du göra det i portalen under fliken Nytt ärende. Låt oss gå igenom processen:

1. När du skapar ett ärende kommer du att se detta formulär som du ska fylla i.

Först och främst, ange vilken produkt ditt ärende gäller. Det kan antingen vara Frontline Portal eller Quinyx WFM, inklusive AI.

Quinyx WFM: Välj detta alternativ om du har några frågor eller problem med Quinyx webbapp, mobilapp, eller personalportalen.

Quinyx Frontline Portal: Välj detta alternativ om du har några frågor eller problem med Quinyx Frontline Portal webbapp.

Härnäst, ange vilken typ av problem ditt ärende gäller tillsammans med en underkategori. Är det ett tekniskt problem, en serviceförfrågan, osv.? Om det är ett tekniskt problem, vilket område i produkten påverkar det?

När du är klar, klicka på Nästa.

1. I detta andra steg fyller du i vilken prioritet ditt ärende har. Påverkar det din löneprocess? Har du stött på en defekt utan lösning? Hur många användare påverkas?

Genom att fylla i detta hjälper du supportteamet att se vilken påverkan ditt problem har på ditt företag och kan därför prioritera det.

När du är klar, klicka på Nästa.

1. Ju mer information du kan ge, desto bättre. I det sista steget kan du ladda upp filer som skärmbilder, videor eller dokument som ytterligare belyser de problem du kan uppleva.

1. När du har fyllt i formuläret kommer du att få en sammanfattning av ditt supportärende. Om du behöver justera något kan du alltid gå tillbaka genom att klicka på Föregående. Om du är nöjd, klicka på Skicka.

1. Klart! Supportteamet kommer nu att påbörja felsökningsprocessen och återkomma till dig så snart som möjligt.

Lägg endast till ett ämne/problem per ärende och inte flera orelaterade frågor i samma ärende.

Vad händer efter att du har skickat in ett ärende?

Det finns fem olika stadier för ett ärende.

• Nytt: Ärendet väntar i supportkön och kommer snart att plockas upp av teamet.
  • Hanteras: Ärendet är öppet och hanteras av supporten. Om det eskaleras till 2nd-line teamet kommer du att meddelas i ärendetråden.
  • Väntar på kundfeedback/information: Supportteamet väntar på ditt svar och behöver ytterligare information för att kunna fortsätta. Observera att om kundens svar tar längre än 7 dagar (från den tidpunkt då supporten anger detta som status för ärendet), kommer ärendet automatiskt att avslutas på grund av inaktivitet. Du kommer att få ett e-postmeddelande om att ärendet är avslutat. Du kan öppna det igen genom att svara i ärendetråden inom 60 dagar.
  • Väntar: Ärendet är på väntestatus, den vanligaste anledningen är när en defekt rapporteras till våra utvecklare. Om du behöver en uppdatering om problemet, vänligen öppna ärendet igen genom att skriva dina frågor/begäranden i ärendetråden.
  • Stängd/Avslutad: Ärendet är avslutat, men det kan öppnas igen inom 60 dagar genom att helt enkelt svara i ärendetråden.

Gå till Mina ärenden och ändra listvyn från "Öppna ärenden" till "Alla ärenden". Här hittar du alla ärenden, inklusive de med statusen "Avslutad". Om du har ytterligare frågor i ett redan befintligt ärende, vänligen öppna det igen genom att svara i ärendetråden inom 60 dagar. Om du har frågor som rör ett ärende som har varit avslutat i mer än 60 dagar, vänligen registrera ett nytt ärende och hänvisa till det ursprungliga ärendenumret.

Observera att de flesta ärenden kan lösas via supportportalen, men om problemet är absolut kritiskt, ring oss för att eskalera ett redan befintligt ärende. Var vänlig ha ärendenumret tillgängligt när du ringer.

Rapportera en defekt

Defekter hanteras av både 1st line och 2nd line Support i nära samarbete med våra utvecklare. Om du misstänker en defekt, skapa ett vanligt ärende via supportportalen med följande information: