Arbeta med åtkomsträttigheter för mobilappar och personalportaler

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Läs mer om inställningar för chefer och anställda för mobil- och personalportalens åtkomsträttigheter här.

Vad är åtkomsträttigheter för mobilapp och personalportal?

Du kan kontrollera vad anställda kan se och göra i Quinyx när du konfigurerar åtkomsträttigheter för mobilapp och personalportal, och du bör anpassa åtkomsten baserat på anställdas roller. Till exempel, om Anställd A ska kunna ändra en stämpling och Anställd B inte ska kunna ändra en stämpling, behöver de ha olika åtkomsträttigheter.

Du kommer att se en lista över de personalkategorier som du har konfigurerat inom din organisation. Dessa personalkategorier kommer att användas för att kontrollera all anställd funktionalitet i mobilappen. De konfigurerade behörigheterna som du ser när du klickar på en personalkategori är ärvda från Classic. Granska alla personalkategorier för att säkerställa att behörigheterna är inställda enligt dina önskemål i din organisation.

Konfigurera åtkomsträttigheter för mobilappen och personalportalen under Kontoinställningar > Åtkomsträttigheter > Behörigheter för mobilapp och personalportal:

Alla ändringar du gör i mobil- och personalportalsbehörigheter tillämpas omedelbart. Det finns ingen begränsning för antalet behörigheter du kan konfigurera.
Chefsbehörigheter styrs av den roll du har i Quinyx. Läs mer om chefsbehörigheter här.

Frånvaro

Här konfigurerar du om dina anställda har ingen, läs- eller skrivåtkomst.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Frånvaroansökningar

Kommunikation

Konfigurera om du vill att dina anställda ska få nyheter och Qmail.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Nyheter
  • Qmail

Min sida

Konfigurera vad anställda kan se på sin Min sida.

Alternativen är ingen åtkomst, läsåtkomst och skrivåtkomst.

• Min sida
  • Adress
  • Anställningsnummer
  • Land
  • E-post
  • Mobilnummer
  • QPayslip
  • Namn på närmaste anhörig
  • Eventuella märken som mottagits från kollegor
  • Webbkalender

Intresseanmälan

Kontrollera om anställda kan se intresseanmälningar.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Intresseanmälan

Schema

Bestäm vad anställda kan se och ändra i schemat.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Schema
  • Lägg till skift som anställd
  • Lägg till uppgifter som anställd
  • Boka skift
  • Kollegors skift
  • Ta bort skift som anställd
  • Ta bort befintliga uppgifter som anställd
  • Redigera skift som anställd
  • Redigera befintliga uppgifter som anställd
  • Beräknad lön för obemannade skift
  • Gör tillgängligt
  • Byt skift
  • Obemannade skift
  • Enhetenhet

Schemasammanfattning

Konfigurera vad anställda kan se i schemasammanfattningen.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Schemasammanfattning
  • Nominella timmar
  • Schematimmar
  • Arbetade timmar

Attestera

Konfigurera vad anställda kan se och göra under attestprocessen.

Alternativen är ingen åtkomst, läsåtkomst och redigeringsåtkomst.

• Tid (synlighet av Attest-tabben)
  • Beräknad lön för vald tidsperiod
  • Stämpla in och ut
  • Stämpla med tagg

Tid - Stämplingar

Konfigurera vad anställda kan se och göra under stämplingsprocessen.

Alternativen är ingen åtkomst, läsåtkomst och redigeringsåtkomst.

• Stämplingar
  • Attestera stämplingar
  • Ta bort stämplingar
  • Manuella lönetyper
  • Lönetyper
  • Tidsspårare

Tid - Stämplingar - Lägg till stämpling

Konfigurera vad anställda kan se och göra med stämplingsprocessen.

Alternativen är ingen åtkomst, läsåtkomst och redigeringsåtkomst.

• Lägg till stämpling
  • Lägg till kommentar
  • Lägg till kostnadsställe
  • Lägg till in-/ut-tid
  • Lägg till övertid
  • Lägg till projekt
  • Lägg till obetald tid

Tid - Stämplingar - Redigera stämpling

Konfigurera vad anställda kan se och göra med stämplingsprocessen.

Alternativen är ingen åtkomst, läsåtkomst och redigeringsåtkomst.

• Redigera stämpling
  • Redigera kommentar
  • Redigera kostnadsställe
  • Redigera in/ut-tid
  • Redigera övertid
  • Redigera projekt
  • Redigera obetald tid
  • Ändra avtal
  • Dela stämpling

Kollegor

Konfigurera hur mycket personlig information om kollegor som är synlig.

Alternativen är ingen åtkomst och läsåtkomst.

• Kollegor
  • Kollegors adress
  • Kollegors land
  • Kollegors e-post
  • Kollegors mobilnummer