Lås schema

Uppdaterad 1 month ago av Leigh Hutchens

Det är möjligt att låsa en period i schemavyn i Quinyx.

Gå till Schema i det övre navigeringsfältet, klicka på menyn med tre punkter och sedan Lås schema.

Välj ett till-datum där all schemadata (skift, stämplingar, frånvaro) kommer att låsas bakåt i tiden.

Det går inte att låsa dagens datum.

Ett låst schema visualiseras med en vit/rosa kant mellan schemat och verktygsfältet. Du kan se datumet som schemat är låst till på vänster sida:

Vad kan redigeras under en låst period?

Du kan lägga till en frånvaro utanför det låsta schemadatumet , även när du visar en period med ett låst schemadatum. Du kan dessutom redigera följande vid eventuell frånvaro som delvis är under en låst period:

• Attestering
  • Chefens kommentar

Du kan dock inte lägga till/redigera/ta bort en manuell löneart under en låst schemaperiod:

Observera att du inte kan redigera skift, uppgifter eller stämplingar som delvis är i en låst period. Anledningen till denna skillnad vad gäller frånvaro är att skift, arbetsuppgifter och stämplingar påverkar lönen på annat sätt än frånvaro.

API:er

Läs mer om att använda API:er relaterade till relaterade till överföring av lön här.