Version 0188

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 12 juni 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0188

Ny funktionalitet

• Vi lägger till möjligheten att dra och släppa skiftobjekt i Schemavyn för att flytta, kopiera eller ompositionera skift.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi släpper den första delen av initiativet att förbättra den övergripande upplevelsen när du arbetar på vår översiktssida. I Version 188 gäller detta den nya utformningen av ikonerna inuti sektionen "Kommande händelser".
  • Med denna version stöder Quinyx nu fler mappningstyper i Mapping API:et.
  • Vi har lagt till ytterligare metoder för POST, PUT och DELETE, vilket gör att du kan lägga till, uppdatera och ta bort kartläggningar i dina uppsättningar av kartläggningar.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felrättningar i denna version. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0188

Ny funktionalitet

• Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felrättningar i denna version. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och den nya dokumentationen här.

Quinyx webbapp Version 0188

Releasedatum 12 juni 2024

Ny funktionalitet

Dra och släpp för att flytta, kopiera eller ompositionera skiftet

Med denna uppdatering lägger vi till ny funktionalitet för alla chefer som arbetar i Schemavyn när de skapar scheman för sina anställda.

Denna nya funktionalitet kommer att möjliggöra för chefer att dra och släppa skiftobjekt för att utföra en av dessa tre alternativ:

• Flytta skift från en anställd till en annan,
  • Kopiera skift från en anställd till en annan,
  • Ompositionera skiftet under en dag vilket kommer att resultera i uppdatering av start- och slutskiftstid.

För att börja använda dessa nya alternativ, börja med att välja skiftet:

• Flytta skift är standardåtgärden som tillämpas när ett skift väljs och dras och släpps mellan anställda.
  • För att kopiera ett skift istället för att flytta det, kan du använda dessa tangentbordsgenvägar:
    • Håll ned CTRL för Windows medan du drar skiftet.
    • Håll ned Option för macOS medan du drar skiftet.
Observera att dra och släpp inte stöds på enheter med pekskärm.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Inga uppdateringar för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Översiktsförbättringar

Vi släpper den första delen av initiativet som syftar till att förbättra den övergripande upplevelsen när du arbetar på översiktssidan.

Den första lilla förbättringen i Version 0188 rör det nya utseendet på ikonerna inne i sektionen "Kommande event".

Ytterligare förbättringar kommer att släppas i flera delar i de kommande planerade releaserna.

Avveckling av den gamla mobila SSO:n

Quinyx beslutade att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) skulle tas bort under 2024 och har numera tagits bort för en tid sedan. I denna mobila version kommer vi även att ta bort stödet för att söka och hitta de gamla mobila SSO-miljöerna under fliken "Inställningar" på inloggningssidan för mobilapparna. Vi uppmanar alla våra kunder och användare att börja använda den nya SSO-inloggningsflödet, som gör att du kan skriva in ditt användarnamn direkt istället för att söka efter miljön. Du kan hitta information om hur användare loggar in med mobilapparna med den nya SSO-konfigurationen här.

Nya konfigurationer är redan tillgängliga i Chefsportalen, och du behöver nu bara en konfiguration för alla Quinyx-applikationer. Vi rekommenderar att kunder som fortfarande använder den gamla konfigurationen börjar planera för att sätta upp den nya konfigurationen.

Den nya konfigurationsleverantörsinställningen stöder antingen SAML 2 eller OPEN ID-standarder.

REST API för Mappning

Med denna version stöder Quinyx nu fler mappningstyper i Mapping API:

• EMPLOYEE_ID
  • ABSENCE_ID

Fler metoder stöds i mappningen

Med denna version har vi också lagt till metoder för POST, PUT och DELETE, vilket gör att du kan lägga till, uppdatera och ta bort mappningar i dina uppsättningar av mappningar. Vänligen hänvisa till vår Mapping API dokumentation i HelpDocs för detaljer om parametrarna och svaren från dessa metoder.

De ytterligare metoderna för POST, PUT och DELETE i Mapping API kommer att vara tillgängliga på releasedagen (12 juni 2024)

Buggfixar

• Löste ett problem där kunder kunde lägga till fler än det angivna antalet Egenmelding frånvarotillfällen under en angiven period.
  • Löste ett problem där deltidsfrånvaro med "fridagar" valda i frånvaroschemat felaktigt skapade frånvaroskift på de avsedda fridagarna.
  • Löste ett problem där stämplingar visualiserade den gamla uppgiften associerad med stämplingarna även om du manuellt ändrade skifttypen.
  • Löste ett problem där användare kunde skapa stämplingar på regionsnivå.
  • Löste ett problem där detaljerade raster och uppgifter-rapporten var synlig i flera kunduppsättningar om användaren som genererade rapporten hade tillgång till flera kunduppsättningar.
  • Löste ett problem där stämplingar inte automatiskt skulle raderas när en frånvaro skapades under samma period som stämplingen.

Ny Quinyx HelpDocs-innehåll

Quinyx webbappartiklar
QClock-artiklar

Frontline Portal Version 0188

Releasedatum 12 juni 2024

Ny funktionalitet

Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Löste problemet där mappar delades med butiker som använder synlighetsinställningar för Kollegor och överordnade Var inte synliga för områdeschefer.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Som en del av vårt långsiktiga försök att gå bort från SOAP API:er till REST API:er släpper vi följande frånvarorelaterade REST API:
  • Vår preliminära plan är också att släppa en PUT Absence REST API inom de kommande månaderna.
  • Som tidigare nämnts kommer olika frånvarorelaterade SOAP API:er att fasas ut med tiden som ett resultat av ovan nämnda REST API:er. Inom en snar framtid kommer vi att kommunicera en avvecklingstidslinje till berörda parter. Observera: vissa av er har uttryckt oro över hur denna tidslinje kommer att se ut - var vänlig och var försäkrad om att den aktuella tidslinjen kommer att återspegla de berörda parters kapacitet att planera och resursera den nödvändiga migrationen.
Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.