Version 0126

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 26 januari 2022

Kommande funktionalitet

Kommande ändring av schemastatistik

Vi utvecklar för närvarande funktionalitet för att skapa visningsgrupper för Schemastatistik, liknande den som vi redan har stöd för i fliken Prognos. Detta gör att du kan välja vilka variabler du vill visa i Schemastatistik, Översikt och Prognosöversikt, samt gruppera olika datatyper och variabler i en enda graf.

Denna extra flexibilitet innebär att när den här funktionen släpps kommer användarna behöva ställa in visningsgrupper för att definiera vilken data som är tillgänglig i schemastatistik innan de kan se några variabler i schemastatistik, inklusive Optimal bemanning. Detta måste göras av någon med tillgång till Kontoinställningar > Variabelinställningar. Vi kommer att ge mer information om hur detta kan konfigureras närmare releasen.

Ny funktionalitet

Ingen just nu.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Bättre synlighet för kommentarer

Baserat på en ökande mängd kundinput har vi förbättrat vyn för punchkommentarer i schemat. När en kommentar har lagts till av en anställd kommer en ikon att visas i stämplingsfältet. Du kan också se kommentaren när du håller muspekaren över punch-kommentarsikonen:

Ändrad punch-ikonordning

Ordningen på stansikonerna har ändrats för att öka effektiviteten när man arbetar med attestation som chef. Vi ville också minska möjligheten att felaktigt klicka på "bin":

Expanderad vy för Stämpling saknas

När en anställd har glömt att slå in, eller när en punch inte finns av ett skift av någon anledning, har vi valt att utöka den saknade punchvyn för att chefen lättare ska kunna lägga till en korrekt punch från början. Istället för de tidigare alternativen att antingen lägga till en stämpel eller inte, visar nu Quinyx dig hela stämplingspanelen förfylld med information från skiftet.

Observera att stämplingar uppdelade efter uppgifter som lagts till via den saknade stämplingspanelen kommer att lägga till alla stämplingar för uppgifter, som tidigare gjorts, genom att klicka på Spara under "Expanderad vy för stämpling saknas".

Knappen "Fler alternativ" har tagits bort

Vi har tagit bort knappen "Fler alternativ" i alla stanspaneler för att minska antalet klick för chefer som arbetar i Quinyx.

WebPunch och avrundning när övertid ignoreras

Om en anställd får övertidsersättning när denne stämplar in för tidigt på ett skift, och väljer Ignorera i övertidsdialogen, kommer Quinyx från och med release 0126 att avrunda stämplingens starttid till skiftstart. Om den anställde stämplar ut innan skiftets sluttid kommer stämplingens sluttid alltså inte avrundas.

Ta bort en enhet

Från och med nu sköter Quinyx radering av enheter som en bakgrundsprocess ifall enheten innehåller anställda och annan tillhörande data. Det innebär att, beroende på enhetens storlek och mängden tillhörande data, kan ta ett tag innan den blir raderad och tas bort från systemet:

Kom ihåg att radering av en enhet är permanent och raderar också anställda och tillhörande data. Ha detta i åtanke.

API-nycklar för integrationer

API-nycklar är nu möjliga att hitta under Kontoinställningar > API-nycklar för integrationer:

Detta är endast tillgängligt för användare med tillgång till kontoinställningar.

Äldsta möjliga version av Quinyx-mobilappen

Av säkerhetsskäl kommer vi att uppdatera vår äldsta version av mobilappen som stöds till version 3.8.2 eller senare från version 0127, som är planerad att släppas den 9 februari 2022. Om du har en version av appen som är äldre än 3.8.2 måste du uppdatera din Quinyx-app i Google Play eller App Store.

Buggfixar

• Löste ett problem som förhindrade att en frånvaro lades till den sista anställningsdagen om frånvaro var inställd på Heldag.
  • Löste ett problem som gjorde att timmarna avrundades på olika sätt och därför visades som olika värden i medarbetarens nyckeltal kontra på tidkortet.
  • Löste ett problem som gjorde att ett frånvaroschema genererade frånvaro med frånvaroskift på helgdagar, trots att inställningen på frånvaroschemat var att inga frånvaroskift ska genereras på helgdagar.
  • Löste ett problem som förhindrade att ett skift direkt efter en låst period uppdaterades när Tillämpa regler användes för den skifttypen.
  • Löste ett problem som förhindrade förändringar i stämplade timmar från att räkna om Arbetade timmar/Nominella timmar.
  • Löste ett problem som hindrade det senast valda filtret på en enhet från att visas i schemavyn och som inte heller visade statistiken.
  • Löste ett problem som gjorde att medarbetarens nyckeltal i schemat inte visades under den anställdes porträtt förrän minst ett filteralternativ användes.
  • Löste ett problem som orsakade ett Internal Server Error när en frånvaro lades till för vissa kunder.
  • Löste ett problem som gjorde att en tidsstämpel för frånvaroansökan visades med felaktig tidszon.
  • Löste ett problem som, när du tillämpade ett filter i månads- eller veckovy i schemat, bytte vyn tillbaka till daglig vy när du lämnade schemat för en annan sida i Quinyx eller loggade ut och kom tillbaka till schemat.
  • Löste ett problem som gjorde att väljaren för frånvarodatum blev nedtonad när man gick in i frånvarodialogrutan från fliken + i schemavyn, även när frånvaron var inom en period där transaktionerna inte var låsta.
  • Löste ett problem som gav varningen Nominella timmar timmar överskreds vid utrullning av schemat när de faktiskt inte överskreds.
  • Löste ett problem där filtervalen glömdes bort för vissa anställda när de lämnade schemat och kom tillbaka, och där inga statistikvariabler var tillgängliga att visa.
  • Löste ett problem där perioden som valts i funktionen Tillämpa regler för skifttyper inte tillämpade reglerna på något datum som inträffade efter det senast låsta datumet i schemat.

Nya HelpDocs-artiklar

REST API/Webservice-uppdateringar

Inga just nu.

SOAP API/Webservice-uppdateringar

wsdlUpdateShifts

Vid användning av wsdlUpdateShifts för att radera skift och skiftet tillhör en anställd med avvikelserapportering. De automatiskt genererade stämplingarna kommer nu att raderas om de inte har redigerats.

wsdlUpdateAnställda

Vi har lagt till stöd i wsdlUpdateEmployees för att tillåta borttagning av "hemmaavdelningen" för den anställde. Detta görs genom att lägga till en valfri flagga i begäran: <resetSection xsi:type="xsd:boolean">true</resetSection>

Slutpunkter fasas ut och tas bort

Inga slutpunkter för närvarande utfasade och planerade för borttagning.

Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API:er samtidigt som vi utökar vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de följande åren kommer eventuella gränser att byggas in i API:et. Se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer .