Version 0093

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 21 oktober 2020

Ny funktionalitet

Personalportal

Boka skift / gör skift tillgängliga

Det är nu möjligt att göra dina egna skift tillgängliga för andra att boka. Det är också möjligt att boka skift som är lediga eller gjorts tillgängliga för andra, att boka, i schemat. Du kan boka ett ledigt/kollegas skift genom att klicka på "boka skift" i skiftets detaljpanel. Du gör dina egna skift tillgängliga på samma sätt i detaljpanelen fast knappen då heter "gör tillgängligt".

Frånvaroansökningar

I denna version gör vi det möjligt att se alla godkända, väntande och nekade frånvaroansökningar. Det är också möjligt att skapa en ny frånvaroansökan eller editera en väntande.

Personalportalen följer mobilapparnas rättigheter.

Schema

Deltidsfrånvaro på individuella frånvaroskift

Vi fortsätter att lägga till ytterligare frånvarofunktionalitet i denna sprint. Nu är det möjligt att tillämpa deltidsfrånvaro per individuell frånvaroskift.

Hur:

1. Lägg till frånvaro, välj anställd, från och till, frånvarotyp.
  2. Ange grad av frånvaro under Deltidsfrånvaro:
  1. Välj vad du vill göra med frånvaroskiften.
    1. Alla skift på en gång:
    eller
    1. Per enskilt skift:
  2. Välj vilken åtgärd du vill tillämpa på frånvaroskift:
    1. Håll början på skiftet :
      1. Ta bort tilldelningen av den sista delen av skiftet.
      2. Ta bort den sista delen av skiftet.
    2. Håll slutet på skiftet:
      1. Ta bort tilldelningen av den första delen av skiftet.
      2. Ta bort den första delen av skiftet.
    3. Redigera hela skiftet:
      1. Håll hela skiftet.
      2. Avdela hela skiftet.
      3. Radera hela skiftet.
Observera att du kan kringgå deltidsprocenten genom att välja c) i, ii, iii ovan (detta är aktuellt för vissa utav våra norska kunder som vill få med procentsatsen i lönefilen samtidigt som de vill behålla hela frånvaroskiftet intakt).
Det är inte möjligt att tillämpa olika procentsatser på samma frånvaro
Från och med den här releasen så är det möjligt att ändra datum på en deltidsfrånvaro

Min / max värde i Time Tracker saldo

I en tidigare version lade vi till en visuell indikation för Time Tracker saldot för att visa om värdet var över eller under det definierade värdet. Nu kan vi ge mer exakt information 1) Värde är större än maxvärde eller, 2) Värde är mindre än minvärde och också vad det definierade värdet är inom parentes:

Kalkyleringsperiod för nyckeltal i Schema

Från och med den här utgåvan kan du bestämma vilken period som ska visas i medarbetarstatistiken för alla anställda i den vänstra marginalen i schemavyn. Detta ställs in i panelen för visning av medarbetarlistor som vi släppte i version 0092 :

De valbara perioderna är:

• Vald period : Det här är vilken period du för närvarande visar i Schema.
  • Schemaperiod : Detta konfigureras i Avtal> Avtalsmall.
  • Avtalsperiod : Detta konfigureras i Avtal> Avtalsmall.

Precis som före den här versionen är schemaperioden standard.

Som ett resultat av feedback som vi fått från några av er (tack!) Håller vi på att byta namn på anställdas KPI till anställdes mått; Observera att för en release eller så kan du se båda visas i Quinyx.
Quinyx kommer inte ihåg ditt val om du lämnar vyn och kommer tillbaka eller om du byter period. Detta är dock planerat för våra filterförbättringar - se ETA för "Filtrering - förbättrad" under avsnittet "Schema" i vår externa roadmap!
Kalkyleringsperiod för nyckeltal i Grundschema

Vi har även lagt till motsvarande funktionalitet i grundschemat:

Eftersom grundscheman inte har datum har du två alternativ här:

• Vald period
    • När det här alternativet är valt kommer nyckeltalen att återspegla timmarna på dagen eller veckan du för närvarande visar för den anställde i fråga.
  • Repetitionsmönster
    • När detta alternativ är valt kommer nyckeltalen att återspegla timmarna för hela grundschemat för den anställde i fråga.

När det gäller hur avtalade arbetsdagar översätts till nominella timmar och du tittar på nyckeltalen för en viss dag gäller samma principer i grundschemat som i schemat:

• Om arbetsdagar är konfigurerade till 7 så ser Quinyx varje dag som en arbetsdag.
  • Om arbetsdagar är 6 så ser Quinyx måndag till lördag som arbetsdagar.
  • Om arbetsdagar är 5 så ser Quinyx måndag till fredag som arbetsdagar.
  • Om arbetsdagar är färre än 5 så saknar Quinyx för närvarande stöd för att avgöra vilka vardagar som är arbetsdagar. Därför, till exempel, om arbetsdagar är 4 och nominella timmar 21 i avtalet så visas de nominella timmarna för varje dag du tittar på som 21.

När du flyttar mellan olika dagar eller veckor i ditt grundschema kommer Quinyx ihåg den valda kalkyleringsperioden. Men när du lämnar grundschemat och kommer tillbaka så kommer ditt val av kalkyleringsperiod att återställas - vi planerar naturligtvis att förbättra detta i kommande utgåvor.

De nominella timmarna som visas i nyckeltalen gäller för närvarande alltid endast för huvudavtalet. Detta innebär att systemet tittar på antalet arbetsdagar som definierats i avtalet som är konfigurerat som huvudavtal per dagens datum.
Arbetade / utrullade timmar

I medarbetarpanelen lägger vi till ett nytt mått: arbetade timmar kontra utrullade timmar. Det här måttet kommer att vara särskilt användbart för de av er som syftar till att använda grundschemat som en övertidsmetod (när vi släpper denna funktion inom kort), men det är också användbart för alla som vill följa upp en anställds arbetade timmar när det gäller rullade grundschemat .

Uppgifterna som används i arbetade timmar är exakt samma som de i arbetade timmarna jämfört med nominella timmar. Uppgifterna som används under utrullade timmar är en ögonblicksbild av grundschemats timmar för den senaste utrullningen av ett basschema som rullas ut för den givna medarbetaren.

Några detaljer angående utrullade timmarna:

• Det här måttet tar hänsyn tillminskning av helgdagar, som kan konfigureras till var som helst mellan 0% och 100%. Detta innebär att om du rullar ut 10 schemalagda timmar på en helgdag som är konfigurerad till 70% minskning, kommer detta att räknas som 3 timmar mot slutpunkten för utrullade timmar. För att inte motverka syftet med att överväga den inställningen beaktar inte måttet inställningen för "Schemalägg helgdagar".
  • Denna beräkning tar hänsyn till inställningen "Räkna som schemalagda timmar" på skift / skifttyper, liksom inställningen för "Beräkna raster som arbetstid".
  • Om du har rullat ut ett flera grundschema under samma period för en viss anställd ingår timmarna från var och ett av dessa grundscheman.
  • Uppgifterna återspeglar den period du visar timmarna för (vald period / schemaperiod / avstämningsperiod), precis som med de andra mätvärdena.
  • Om den anställde har ett basschema men det inte har rullats ut, kommer utrullade timmar att vara 0.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Ingen just nu.

Bug fixar

• För ett obemannat skift tas inte OB-lönen med i beräkningen för schemalagd och förväntad kostnad.
  • Löst en fråga som drar av semestersaldot från innevarande år istället för det senaste året när man ansöker om semester till en viss period.
  • Löst ett problem som hindrade en ny anställd från att ställa in ett nytt lösenord när de loggar in första gången efter att en chef har ställt in ett engångslösenord.
  • Löste ett problem som övervägde gamla frånvaroskift när man utvidgade frånvaron till nya skift.
  • Löste ett problem som förhindrade att en avtalsmall sparades när det fanns ett mellanslag i en integreringsnyckel.
  • Löste ett problem som påverkade ändring av frånvaro som visade ett meddelande som föreslog att man skulle ta bort skiftet istället för att tilldela skiftet.
  • Löste ett problem som inte inaktiverade en frånvaroprocent på rätt sätt när du skapade en deltidsfrånvaro.

API / webbtjänstuppdateringar

Mer information om API- och webbtjänstuppdateringar finns i release-anteckningar för klassisk version 386 .