Version 0119

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Kommande funktioner

Kommande ändring av schemastatistik

Vi utvecklar för närvarande funktioner för att skapa visningsgrupper i schemastatistik, liknande den som vi redan har stött på fliken Prognos. Detta gör att du kan välja vilka variabler du vill visa i schemastatistik, instrumentpanel och prognosöversikt, samt gruppera olika datatyper och variabler på en enda graf.

Denna extra flexibilitet innebär att när denna funktionalitet släpps kommer användarna att behöva ställa in visningsgrupper för att definiera vilken data som är tillgänglig i Schemaläggningsstatistik innan de kan se några variabler i Schemaläggningsstatistik, inklusive optimal bemanning beräkningar. Detta måste göras av någon som har tillgång till Kontoinställningar > Variabla inställningar . Vi kommer att ge mer information om hur detta kan konfigureras närmare release.

Ny funktionalitet

Släppdatum 26 oktober 2021

Deltids frånvaro

I den här versionen har vi lagt till ett nytt sätt att dela upp skift under deltidsfrånvaro när en anställd har flera skift per dag. Det är nu möjligt att dela dessa skift per dag istället för per skift.

Dela per dag

I exemplet nedan kommer vi att lägga till en frånvaro på deltid för en anställd som har två skift per dag under tre dagar:

När du lägger till en frånvaro och anger en deltidsprocent kommer du nu att få ett nytt alternativ Split per dag :

När du har valt att dela upp skiften per dag presenteras dessa alternativ i rullgardinsmenyn där du väljer vad som ska hända med skiften:

Behåll början på dagen :Frånvaron kommer att läggas till skiften i slutet av dagen baserat på den valda procentsatsen.

Behåll slutet av dagen : Frånvaron kommer att läggas till i skiftet i början av dagen baserat på vald procentandel.

När du har valt ett av alternativen ovan och sparat, kommer frånvaron att läggas till och ditt skift delas upp i enlighet därmed:

När du väljer delning per dag är det inte möjligt att välja olika åtgärder för olika dagar. Alla dagar kommer att delas lika.
När du väljer delning per skift kommer Quinyx att dela upp skiftet på samma sätt som det gjorde före den här utgåvan.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Vi har gjort en förbättring för att förhindra att duplikatskift skapas när du tar bort en frånvaro.

Bug fixar

• Löste ett problem som gav felmeddelandet "Du kan inte byta hemmaenhet" när du försökte ändra hemmaenheten på en lokal chef som hade personalkategori inställd på Personal.
  • Löste ett problem som förhindrade att en anställd kunde få en roll efter att denne skapades om rollen lades till samma dag eller senare än startdatumet när UTC +02:00 användes.
  • Löste ett problem som genererade fel löneart på tidskortet med flera manuella regler i kombination med "Alla lönearter inkl. OB".
  • Löste ett problem som gav varningen "Kan inte ersätta överlappande frånvaro" när du försöker ersätta en gammal frånvaro med en ny.
  • Löste ett problem som gjorde att en stämpling tappade taggar när en deltidsfrånvaro lades till.
  • Löste ett problem som fick månadsanställda att visas i lönefilen för frånvaro som endast borde ha inkluderat timanställda.
  • Löste ett problem som innebar att en löneart inte skapades av en helgdagregel när "Ledig dag" valdes som parameter.
  • Löste ett problem som kopplade ett frånvaroschema till fel avtal.
  • Löste ett problem med "Stämplade timmar"-rapporten som fick de nominella timmarna att visa två decimaler när "Gruppera på dag" användes, men när "Gruppera på vald period" användes visade de nominella timmarna inte decimaler.
  • Löste ett problem med sommartid i grundschemat som gjorde att skift som passerade 00:00 midnatt fick en extra timme.
  • Löste ett filtreringsproblem som orsakade att det inte filtrerades korrekt när Uppgift valdes för "Anställd har".
  • Löste ett filtreringsproblem som orsakade att skift och stämplingar togs bort från schemavyn när stämplingsgruppering avmarkerades.

Support

Vi strävar alltid efter att hantera dina supportförfrågningar så korrekt och snabbt som möjligt. Du är alltid välkommen att skicka in dina förfrågningar på engelska, svenska, danska, finska, norska och tyska. Observera att engelska supportförfrågningar vanligtvis har en snabbare svarstid eftersom alla våra supportagenter talar engelska, medan andra språk kan begränsas till specifika agenter. Läs vår HelpDocs-artikel för mer information.

Nya HelpDocs-artiklar

API -dokumentation

REST API / Web service-uppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / Web service-uppdateringar

Ingen just nu.

Slutpunkter som fasas ut och tas bort

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att fasas ut och tas bort från Quinyx WFM under november 2021. De används för närvarande inte och är inte relevanta för den aktuella versionen av Quinyx WFM.

• wsdlGetUnassignedShifts
  • wsdlInsertTimeRecords
Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer webbtjänstinformation här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att upprätthålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API:er samtidigt som vi ökar vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att implementera en gräns för samtidiga anrop per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en "backoff - retry"-mekanism för att hantera begränsningen. Observera att begränsningen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till REST under de följande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.