Split punch beteende för oplanerade uppgifter FAQ

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Q: Vad är en splittad stämpling?

A: En splittad stämpling inträffar när en enda stämpling (tidsregistrering) delas upp i flera poster. Detta sker vanligtvis när en ny uppgift läggs till under ett skift, vilket skapar en separat stämpling kopplad till den uppgiften.

Q: Hur fungerar splitta stämplings-funktionen för planerade uppgifter?

A: När uppgifter planeras i förväg (dvs. läggs till när skiftet skapas) delas stämpeln för den arbetsuppgiften upp i enlighet med detta. Planerade uppgifter och stämplingar beter sig konsekvent, och skapandet av skift integrerar de splittade stämplingarna.

Q: Hur fungerar splitta stämplings-funktionen för oplanerade uppgifter?

A: Beteendet är något annorlunda för oplanerade uppgifter (dvs. uppgifter som läggs till efter att stämplingen har skapats). När en oplanerad uppgift läggs till under avvikelsesrapportering:

• Stämplingen delas upp och kopplas till den nya uppgiften.
  • Om den oplanerade uppgiften senare tas bort kommer den splittade stämplingen att förbli visuellt uppdelad men återanslutas till huvudskiftet. Detta beteende är förväntat, eftersom endast skift-ID:t som stämplingen är kopplad till uppdateras.
Q: Varför förblir stämplingen splittrad efter att en oplanerad uppgift har tagits bort?

A: När en oplanerad uppgift tas bort, sammanfogar inte systemet stämplingarna tillbaka till en. Istället behåller det stämplingarna visuellt splittrade. Stämplings-ID:na uppdateras så att de splittrade stämplingarna nu är anslutna till huvudskiftet, men varje stämpling förblir som en separat stämpling.

Till exempel, om du börjar med en stämpling och sedan lägger till en oplanerad uppgift, kommer du att sluta med tre separata stämplingar, var och en med ett unikt stämplings-ID, alla anslutna till huvudskiftet.

Om en oplanerad uppgift läggs till, splittras stämplingen och stämplingen är ansluten till en uppgift:

Om en oplanerad uppgift tas bort, återansluts den tidigare splittrade stämplingen till huvudskiftet:

Stämplingarna förblir splittrade även när uppgiften tas bort, som visas i bilden ovan. Detta är förväntat beteende.

Vad är ett exempel på förväntat beteende för splittade stämplingar på uppgifter?

Här är ett exempel på hur splittade stämplingar fungerar:

Sarah börjar sitt skift kl. 10:00 och stämplingen görs. Systemet registrerar denna stämpling som en del av hennes schemalagda skift från kl. 10:00 till 16:00. Kl. 13:00 tilldelar Sarahs chef henne en cateringuppgift utanför hennes vanliga ansvarsområden. Den oplanerade uppgiften läggs till i systemet och hennes stämpling "splittras." Nu återspeglar Sarahs stämpling två separata block: ett för hennes vanliga serverarbete och ett för cateringuppgiften. Senare inser Sarahs chef att cateringuppgiften inte borde ha loggats separat. De tar bort den oplanerade uppgiften från systemet. När detta sker, återansluts den tidigare splittrade stämplingen till Sarahs huvudskift.

Även om cateringuppgiften raderades, förblir Sarahs stämpling visuellt uppdelad. Systemet visar nu tre separata stämplingar med olika stämplings-ID:

• En för hennes servitörsuppgifter före cateringuppgiften (10:00 - 13:00).
  • En för cateringuppgiften (13:00 - 14:30).
  • En för hennes servitörsuppgifter efter cateringuppgiften (14:30 - 16:00).

Detta beteende är förväntat och återspeglar hur systemet hanterar skiftförändringar. Trots att den oplanerade uppgiften togs bort, förblir Sarahs stämpling uppdelad i tre distinkta stämplingar med unika stämplings-ID, alla kopplade till hennes huvudskift från 10:00 till 16:00. Detta säkerställer noggrann spårning av hennes arbetade tid, även när uppgifterna ändras under skiftet.

Läs mer om uppdelade stämplingar på uppgifter här.