Version 0120

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 9 november 2021

Kommande funktionalitet

Kommande ändring av schemastatistik

Vi utvecklar för närvarande funktionalitet för att skapa visningsgrupper i Schemastatistik, liknande den som vi redan har stöd för på fliken Prognos. Detta gör att du kan välja vilka variabler du vill visa i Schemastatistik, Dashboard och Prognosöversikt, samt gruppera olika datatyper och variabler på en enda graf.

Denna extra flexibilitet innebär att när den här funktionen släpps kommer användarna att behöva ställa in visningsgrupper för att definiera vilka data som är tillgängliga i Schemastatistik innan de kan se några variabler i Schemastatistik, inklusive optimal bemanning . Detta måste göras av någon med tillgång till Kontoinställningar > Variabla inställningar . Vi kommer att ge mer information om hur detta kan konfigureras närmare release.

Ny funktionalitet

Mobil skiftbytesflik för godkännande och uppföljning

I den här utgåvan har vi implementerat en "Skiftbytesflik" i våra mobilappar där du kan få en överblick över allt som rör skiftbyten. Vi har också implementerat möjligheten för användare att godkänna skiftbytesförfrågningar som initierats av kollegor. Skiftbytestavlan ger dig följande möjligheter:

• Du kommer att kunna godkänna eller neka alla skiftbytesförfrågningar som dina kollegor skickade till dig innan de godkänns eller gå till din chef för godkännande.
  • Du kommer att kunna se alla skiftbytesförfrågningar och deras status, både skiftbytesförfrågningar som du har initierat och de som dina kollegor skickat till dig för godkännande.
  • Du kommer att kunna skicka en påminnelse till dina kollegor om de inte godkänner din begäran om skiftbyte.
  • Du kommer att kunna dra tillbaka en begäran om skiftbyte som inte har godkänts eller nekats av din kollega i tid.

Du kan också skriva ett meddelande för begäran om skiftbyte i den här versionen.

Med version 3.11 stöder vi inte längre skiftbytesgodkännanden på fliken Manager i mobilappen. Gå till web.quinyx.com Schema > Aviseringar för att godkänna förfrågningar om skiftbyte. Du kan också godkänna skiftbytesförfrågningar från web.quinyx.com på din smartphone.

Aviseringspanel

Vi arbetar för närvarande med en ny och förbättrad aviseringspanel i webbapplikationen och som ett första steg har vi flyttat meddelandepanelen (och ikonen) till vänster sida av schemavyn. Vi har också gjort en ändring så att när du öppnar aviseringarna kommer schemat att tryckas till höger och panelen förblir öppen så att du kan se dina aviseringar och samtidigt se schemat.

Förbättrad meddelandepanel

När du öppnar schemavyn ser du nu ikonen (klockan) för aviseringar till vänster:

När du trycker på den ikonen kommer schemat att skjutas åt höger och panelen öppnas på vänster sida:

Du kan nu hantera dina aviseringar och se schemat samtidigt. Tryck på vänsterpilen eller klockikonen för att stänga meddelandepanelen igen.

I de kommande utgåvorna kommer vi att göra några fler förbättringar inuti meddelandepanelen för att göra det ännu enklare att arbeta med. Håll utkik!

Filter 2.0 - Filtrering för schema

Detta är bara en teaser för Filters 2.0. Läs mer om hur du använder filter här.

I den här versionen implementerar vi den första versionen av Filters 2.0, en övergripande förbättring av de nuvarande Schedule-filtren.

Den största andelen i den här utgåvan är de NYA grupperingsfiltren > grupperingar för relaterade fält, vilket gör det enkelt för användare att veta vilket filter de behöver och vilket som har använts.

Listan över förbättringar som Filters 2.0 har är:

• Förbättringar relaterade till fältet "Anställd har".
  • Förbättring av logiken som tillämpas över men även inom fält (OCH och ELLER logik).
  • Schema - Anonyma filter: Tillåter användare att när de lämnar schemavyn och navigerar någon annanstans i vår lösning komma tillbaka till samma tillämpade schemavy som de hade innan de lämnade.
  • Redan "sparade filter" kommer att migreras.
  • Stora förbättringar i statistik när du använder Filter 2.0 så att de respekterar filterval.
Obs: Filter 2.0 - Filtrering för grundschema planeras för framtida utgåvor.
Notera att med releasen av Filters 2.0 så har inställningen för "visa veckonummer" under visningsalternativ bockats ur och du behöver bocka i den igen för att se veckonummer i schemavyn

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Ingen just nu.

Bug fixar

• Löste ett visningsproblem som hindrade avtalsmallens namn från att visas och istället visade "ny mall" i rubriken på avtalsmallen.
  • Löste ett GetLeaveApplicationsV2-problem som gav noll för beräknade timmar för frånvaro istället för den korrekta summan.
  • Löste ett problem med skiftbemanningsrapport som inte visade anställda som hade skift under rapportdatumintervallet om deras anställningsperiod hade avslutats.
  • Löste ett problem som orsakade felaktig alfabetisering när du körde rapporten Löneinformation från fliken Tid.

Nya HelpDocs-artiklar

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

Slutpunkter fasas ut och tas bort

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att upphöra och tas bort från Quinyx WFM november 2021. De används för närvarande inte och är inte relevanta för den aktuella versionen av Quinyx WFM.

• wsdlGetUnassignedShifts
  • wsdlInsertTimeRecords
Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi utökar vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de följande åren kommer eventuella gränser att byggas in i API:et. Se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.