Visa, lägg till, redigera och arkivera kostnadsställen

Uppdaterad 28/6/21 av Leigh Hutchens

Du kan visa, skapa och uppdatera kostnadsställen.

Visa kostnadsställen

För att se en lista över alla befintliga kostnadsställen, navigera till kontoinställningar och klicka på "Kostnadsställen" under rubriken "Kostnadsbärare" eller "Taggar och kostnadsbärare" i menyn till vänster.

En ny sida öppnas och du kan se en lista över alla befintliga kostnadsställen.

Du kommer att kunna se följande kolumner:

  • Namn : Kostnadsställets namn.
  • Referens : Hänvisning till kostnadsstället.
  • Senast ändrad : Datum och tidpunkt för när kostnadsstället senast ändrades.
  • Webpunch : Huruvida kostnadscentret är synligt i Webpunch.
  • Åtgärder : Klicka för att redigera eller arkivera kostnadsstället.

Det är möjligt att sortera listan efter namn, referens eller senast ändrad.

Sök

Du ser ett sökfält högst upp på sidorna för kostnadsställe och projekt:

När du börjar skriva ditt sökord kommer listan att begränsas och sökresultatet markeras i gult:

Paginering

Quinyx visar 100 artiklar per sida för kostnadsställen och projekt. Om du har mer än 100 objekt ser du antalet sidor i det övre högra hörnet och du kan använda pilarna för att hoppa mellan sidorna:

Lägg till kostnadsställen

Du kan lägga till nya kostnadsställen genom att klicka på den gröna knappen "Lägg till kostnadsställe". En ny popup visas och du kan börja lägga till nya kostnadsställen.

  • Namn : Ange ett namn för kostnadsstället.
  • Referens : Ange en referens för kostnadsstället.
  • Visa i webbpunch : Välj om kostnadsstället ska vara synligt i webbpunch.

Du har två alternativ:

  • Spara och stäng : popup-fönstret stängs och du ser ett meddelande i det övre högra hörnet som meddelar att kostnadsstället har sparats.
  • Lägg till mer : Kostnadsstället sparas och visas omedelbart i listan över kostnadsställen. Du kommer att meddelas med ett meddelande i popup-fönstret som anger att kostnadsstället har lagts till. Du kan fortsätta lägga till fler kostnadsställen genom att upprepa stegen ovan.
 För att kunna lägga kostnadsställen behöver du skrivåtkomst i funktionsgruppens kontoinställningar. Om du bara har läs tillgång, kommer du att kunna se en lista över samtliga kostnadsställen, men du kommer inte att kunna lägga till eller redigera.

Redigera kostnadsställen

För att redigera ett befintligt kostnadsställe, klicka på pennikonen under "Åtgärder". En ny popup visas där du kan redigera namn, referens och om kostnadsstället ska vara synligt i Webpunch.

Klicka på spara när du är klar med dina ändringar. Pop-up stängs och du ser ett meddelande i det övre högra hörnet som meddelar att ändringarna sparats.

 För att kunna redigera kostnadsställen behöver du skrivåtkomst i funktionsgruppens kontoinställningar. Om du bara har läs tillgång, kommer du att kunna se en lista över samtliga kostnadsställen, men du kommer inte att kunna lägga till eller redigera.

Du kan redigera kostnadsställen manuellt när de ärvts från någon form av Quinyx-enhet (avsnitt, skifttyp, personalkort, enhet). Du kan rensa det aktuella valet av kostnadsställe för att antingen lämna det tomt eller ersätta det med ett annat kostnadsställevärde.

Kostnadscentret som tillämpades när skiftet i fråga faktiskt skapades visas fortfarande i fältet för kostnadscenter:

Arkivera kostnadsställen

Om ett kostnadsställe inte längre används är det möjligt att arkivera det. Detta döljer kostnadsstället från alla urvalsmenyer i applikationen och från listan över kostnadsställen under kontoinställningar.

Klicka på arkivikonen under åtgärder, så försvinner kostnadsstället från listan.

För att se tidigare arkiverade kostnadsställen, klicka på menyn med tre punkter längst upp till höger och välj "Visa arkiverade kostnadsställen". De arkiverade kostnadsställena visas sedan i listan. De blir nedtonade och arkivikonen korsad så att du enkelt kan se vilka kostnadsställen som har arkiverats.

För att avarkivera kostnadsstället klickar du bara på arkivsymbolen så blir kostnadsstället aktivt igen.

Om du inte längre vill se arkiverade kostnadsställen i listan går du till menyn med tre punkter igen och väljer "Dölj arkiverade kostnadsställen".

Att arkivera ett kostnadsställe gör det omöjligt att välja kostnadsställe för nya schemalagda poster. Emellertid behåller alla befintliga schemalagda anslutningar till kostnadsstället. Om du till exempel har ställt in ett kostnadsställe för en skifttyp, om du senare arkiverar det kostnadsstället, kommer det fortfarande att vara anslutet till skifttypen. Om du skapar en ny skifttyp går det dock inte att välja det arkiverade kostnadsstället.


Fick du hjälp?