Version 0110

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 16 juni 2021

Quinyx arbetar ständigt för att stärka informationssäkerheten och kontinuerligt förbättra åtgärder för att skydda data. Som en del av detta arbete har vi uppdaterat vår översikt över informationssäkerhet för att återspegla policyer, mekanismer, styrprocesser och organisationsstruktur som utgör vårt åtagande att skydda dina data. Den uppdaterade versionen finns sida vid sida med den aktuella versionen i avsnittet Informationssäkerhet på vår webbplats och kommer att gälla genom avtal 2 månader från i dag.
När det gäller ovanstående meddelande kommer Quinyx att ändra den aktuella lösenordspolicyn i lanseringen av version 0111, planerad till 30/6. Den aktuella policyn finns här . Den nuvarande standardlösenordspolicyn kommer att tas bort och den nya standarden kommer att ersättas med en modifierad högversion.

Ny lösenordspolicy nivå 30/6 kräver att alla lösenord måste:

• Innehålla minst 12 tecken (max 128)
  • Innehålla minst två numeriska tecken
  • Innehålla minst två bokstäver

Om en chef återställer en anställds lösenord eller om den anställde väljer att återställa lösenordet kräver systemet att du väljer ett nytt lösenord när du loggar in.

Användarkontot kommer att blockeras efter 6 misslyckade inloggningsförsök. En chef måste sedan återaktivera kontot.

Lösenordet måste uppdateras nästa gång användaren återställer lösenordet eller chefen anger ett lösenord för användaren.
Nuvarande lösenord påverkas inte. Ovanstående gäller endast lösenord som ändras eller återställs.

Ny funktionalitet

Schema

Lägg till / redigera frånvaro

I den här utgåvan har vi gjort några förbättringar så att det inte är möjligt att skapa en frånvaro som varar längre än 12 månader.

När du lägger till eller redigerar en frånvaro ser du nu att datumen efter 12 månader är nedtonade och att det inte går att välja dem. En text visas som förklarar varför du inte kan välja datum när du för muspekaren över dem:

Optimering

I den här utgåvan har vi kombinerat all information från artiklarna Variable Settings, Input Data och Forecast Configuration till en artikel med namnet "Variable Settings & Forecast Configurations". Du kan läsa mer om det här .

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Lagstadgade / icke-lagstadgade saldon enligt definierade datum

Vi har lagt till möjligheten att visa lagstadgade och icke-lagstadgade semestertimmar per dag innan de går ut. Denna funktion är ansluten till Time Trackers som är inställda på "först att löpa ut" OCH har visningsbalansen per "månad / dag" .

När dessa villkor är uppfyllda visas de lagstadgade och icke-lagstadgade saldona enligt följande datum:

Statutory hours current year (2021) - Show as per 2022-06-30 (current year+1 : June 30)

Non - Statutory hours (2021) - Show as per 2026-12-31 (current year +5 years : December 31)

Statutory hours year - 1 (2020) - Show as per 2021-06-30 (year -1 +1 year : June 30)

Non - Statutory hours (2020) - Show as per 2025-12-31 (year -1 +5 year : December 31)

Non - Statutory hours (2019) - Show as per 2024-12-31 (year -2 +5 year : December 31)

Non - Statutory hours (2018) - Show as per 2023-12-31 (year -3 +5 year : December 31)

Non - Statutory hours (2017) - Show as per 2022-12-31 (year -4 +5 year : December 31)

Non - Statutory hours (2016) - Show as per 2021-12-31 (year -5 +5 year : December 31)

Ur ett användarperspektiv betyder det att nästa förekomst av valda datum inte kommer att beaktas alls . Så alla periodiserade Time Trackers som ställts in för att löpa ut OCH visar saldo per månad / dag kommer att ha samma hårdkodade datum. Läs mer om "holländska semestrar" här .

Avtal ändras vid skift

När ett avtal ändras på ett skift ärvs det valda avtalet nu också till den tillhörande stämplingen.

Bug fixar

• Löst ett problem med ytterligare frånvaro samma dag i kombination med långvarig frånvaro av samma typ skapade en extra "karensdag".
  • Löste ett problem som orsakade saknad åtkomstkontroll på uppdatera lösenords funktionaliteten.
  • Löste ett problem som hindrade en enhet från att sparas om en anställd, med rollen chef, som satt som chef på enheten, senare fick chefsrollen borttagen.
  • Löste ett problem som gjorde det möjligt för chefer att godkänna sina egna stämplingar även när "Tillåt attest av egna stämplingar" avmarkerades.
  • Löste ett problem som visade en frånvaro längre än tre månader i schemat men inte på Tid-kortet.
  • Löste ett 400-fel när en chefsroll togs bort från en anställd efter att ha tilldelats en enhet.
  • Löste ett problem som förhindrade att enhetsintegreringsnycklar matades in.
  • Löste ett problem med skift över dygnsbryt som gjorde att anställda som använde grundschema som övertid felaktigt fick övertid för alla skift när skift som översteg midnatt hade rullats ut den sista dagen i utrullningsperioden.
  • Löste ett schemaläggningsproblem som gjorde att frånvaro / skift inte visades som otillgänglighet på sektionsnivå när månadsvy valdes.
  • Löste ett problem med grupphantering som förhindrade att en integrationsnyckel för en enhet sparades.
  • Löste ett problem som förhindrade att en frånvaroskift omfördelades om frånvaron ägde rum under en lång tidsperiod.
  • Löste ett problem där den arbetade / nominella anställdes mått felaktigt betraktade frånvaroskiften "Räkna som schemalagda timmar", vilket orsakade problem när man försökte analysera varför anställda får övertidsersättning. Nu ser samma mätvärde istället till frånvaroskiften "Räkna som arbetade timmar".
  • Löste ett problem med duplicerade färdighetskategorier som returnerades från wsdlGetSkillCategories
  • Löste ett problem med tidszoner i webbpunch med oplanerade stansar.

Nya HelpDocs-artiklar

Observera att under de kommande veckorna kommer vi att ordna om HelpDocs för att bättre anpassa sig till hur vår webbapp är strukturerad. Vårt mål är att göra det lättare för dig att hitta den dokumentation du behöver. Håll dig uppdaterad!

REST API / webbtjänstuppdateringar

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

WsdlUpdateEmployee : ny valfri flagga läggs till throwExceptionOnHomeUnitEndDate

Detta är en boolesk flagga som starkt föreslås att den ska ställas in på Sant. Då får du ett undantag om du uppdaterar roller och den roll du uppdaterar är den enda befintliga rollen på anställdas hemenhet.

Slutpunkter avskaffas och tas bort

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021 . De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Quinyx Forecast eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6,6 wsdlUpdateForecastV2

6,8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6,9 wsdlGetSalesDataV2

6,7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- inte tillämpligt för Quinyx WFM

Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarkod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.