Version 0098

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 29 december 2020

Kommande släppdatum

För att säkerställa bästa möjliga support för våra kunder för utgåvor till RC och produktion under jul- och nyårsferien har vi gjort följande ändringar i release-kalendern:

• Core-391 / Neo-98-release till RC flyttades från 24 december till 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98 släpptes till produktion flyttade från 30 december till 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99 släpps till RC från 7 januari till 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99 släpps till produktionen orörd och förblir som planerat 13 januari 2021

Ny funktionalitet

Tid

Filter för personalkategori

Vi har lagt till alternativet att filtrera på personalkategori till panelen Justera på fliken Tid. Detta gör att du kan överföra till lön efter personalkategori. Om det här fältet är tomt väljs alla personalkategorier, dvs ingen filtrering av personalkategorin tillämpas. Om du väljer flera personalkategorier i det här fältet hämtar Quinyx löneposter för alla anställda som har någon av de valda personalkategorierna. Listrutan för det här fältet innehåller alla personalkategorier som definierats i din organisations Quinyx-konto.

Fältet visas under fältet Rapporter till och ovanför fältet Lönefil:

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi lade till två nya behörigheter för mobilappen: Split punch och Modify-avtal.
  • Vi lade till ett fält för landskod under avancerade enhetsinställningar.
  • Tidszoner innehåller en fullständig sökbar lista över tidszoner. Läs mer om redigering av enheter här .

Schema

Skift överlappande med frånvaro

Vi fortsätter att släppa funktioner relaterade till frånvarohantering. I den tidigare versionen, version 0097 , har vi lagt till support så att du kan ha ett skift som överlappar varandra. Från och med den här utgåvan lägger vi till stöd för överlappande skift med frånvaro när du väljer flytta / kopiera hela raden (se bilden nedan) OCH när du kopierar / flyttar ett skift med snabb åtgärd.

Flytta flera skift med batchoperation där det redan finns frånvaro

1. Anställd A har heltidsfrånvaro med frånvaroskift.
  1. Kopiera / flytta skift från anställd B till anställd A.
    1. OM det redan finns en frånvaroskift och om överenskommelse "tillåt åsidosättning vid överlappande skift" = PÅ, övergår övergången, frånvaro / frånvaroskift. OM Avtalets inställning "tillåt åsidosättning vid överlappande skift" = AV, är det inte möjligt att lägga till skiftet.
    2. OM det inte finns någon frånvaroförskjutning (endast frånvaro) överlappar övergången och frånvaron.

Om du vill att skiftet ska dela upp frånvaron är det också möjligt, men då måste du välja det alternativet på det faktiska skiftet efter att frånvaron och skiftet överlappar varandra.

Bestäm om du vill byta ut / överlappa skift och frånvaro vid snabb åtgärd

När du kopierar eller flyttar ett skift med "snabbåtgärdsfunktionaliteten" och du väljer att kopiera eller flytta skiftet till en plats där det redan finns en frånvaro / frånvaro-skift, kommer du, om inställningen tillåter det, att kunna välj om skiftet ska överlappa eller dela upp frånvaron.

Avsnitt om globala skifttyper

I release-anteckningarna för version 0095 informerade vi dig om en planerad rensning av data som orsakade problem med intyg (bifogade avsnitt till globala skifttyper). Vi har nu fixat det till den punkt där du kan lägga till en punch utan problem, men att redigera en redan existerande punch med en global shift-typ kommer att resultera i ett fel. För att lösa problemet måste du välja ett giltigt avsnitt på skiftet.

Grundläggande information för anställda i schema och basschema

Vi har lagt till grundläggande information om den anställde i schema och basschema. Klicka på den anställdes profilbild i schemat och basschemat så kan du se följande information:

• Statistik över anställda
  • Emblem nummer
  • För-och efternamn
  • Nominella / schemalagda timmar
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Hemtrakt
  • Hem enhet

Alla åtgärder som finns under de tre punkterna finns också i popup-fönstret.

Observera att det inte finns någon åtkomstkontroll på e-post, telefonnummer och mobilnummer den första dagen / dagarna i RC-miljön, men vi kommer att lägga till det så snart det är klart på RC och innan det släpps till produktion. Framöver, om behörigheten "Personuppgifter" är avstängd, kommer e-post, telefonnummer och mobilnummer inte att visas i schema och basschema.

Bug fixar

• Skiftkolumnen visas nu korrekt när rapporten Lönedetaljer genereras från Neo.
  • Löste en prognosöversiktsproblem som fick kontopanelen att döljas bakom justeringsvyn.
  • Löste ett schemaläggningsproblem som orsakade att avancerade inställningar för frånvaroskift inte beaktades i medarbetarstatistiken.
  • Löste ett problem med schemat som gjorde att skiftmeddelanden skickades till anställda under en opublicerad period.
  • Löste ett schemafråga som orsakade att alternativet "Unattest all" förblir aktiverat i informationspanelen för anställda när det inte fanns någon attesterad stans i raden.
  • Löste ett frånvaroproblem, där det är möjligt att ändra slutdatum, frånvarotyp, radera och intyga trots att slutdatumet inte ligger inom en låst tidsperiod.
  • Korrigering av Time Tracker minsta / maximala värdebegränsningar har inte tillämpats.

API / webbtjänstuppdateringar

Se release-anteckningar för klassisk version 391 för mer information om uppdateringar av API och webbtjänster.

Nya artiklar i HelpDocs