Version 0135

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 1 juni 2022

Ny funktionalitet

Tillgänglighet

Nu kör vi igen med några nya fantastiska saker för vår tillgänglighetsfunktion! Den här gången har vi lagt till tillgänglighetstimmar till anställdas statistik/visningsalternativ och gjort det möjligt att lägga till tillgänglighet från +-ikonen i schemavyn.

Tillgänglighetsmått

När du öppnar visningsalternativ i Schemavyn ser du nu att det är möjligt att välja Tillgängliga timmar/min. begär tillgänglighetstimmar under Visningsalternativ. Om du väljer det här alternativet visar Quinyx de anställdas inskickade tillgänglighet för den valda beräkningsperioden vs. de Minsta nödvändiga tillgänglighetstimmar från de anställdas huvudavtal i nyckeltalen till vänster i schemat.

Du kan lagra dessa val i ett sparat filter.
Snabbt tillägg

För att göra det enklare för chefer att lägga till tillgänglighet har Quinyx nu tillgänglighet som ett alternativ i snabbmenyn i schemavyn.

När du klickar på + ikonen som visas i schemacellerna ser du nu Lägg till tillgänglighet som ett alternativ.

Klicka på den så öppnas panelen för att lägga till tillgänglighet.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har gjort om en del "under huven"-logik i Schema. Vi förväntar oss att detta kommer att förbättra prestandan i schemavyn när du väljer eller avmarkerar någon av dina sparade vyer, samt när du redigerar något av de värden som Quinyx kommer ihåg åt dig.
  • Nu kommer tillgänglighetsobjekt endast att visas den dag de börjar (för fall när de passerar gryningen).
  • Chefer kan nu lägga till/redigera tillgänglighet inom en period som är låst med autolåsfunktionen.
  • Vi har gjort allmänna UX-förbättringar i panelen Lägg till tillgänglighet för chefer.
  • Om ett skift har en kommentar visar Quinyx nu den vanliga kommentarsikonen. Den faktiska kommentaren kommer att visas i ett verktygstips när du håller muspekaren över ikonen. Vi gör denna förändring för att få ett mer konsekvent utseende och känsla i schemavyn (vi har redan det här beteendet för stämplingar, tillgänglighet etc)
  • I Kontoinställningar > Time Trackers > Redigera Time Trackers finns ett fält som heter Decimaler. Det här fältet styr hur många decimaler dina anställdas Time Trackers-saldo visas med. Före den här versionen övervägdes den här inställningen på tidskortet men inte på panelen frånvaro eller från panelen frånvaroansökan. Från och med den här versionen övervägs den på alla dessa tre platser.
  • Att skapa och lägga till variabler till visningsgrupper är inte längre beroende av prognosmodulen men det kan nu göras av icke-prognostiserade kunder.

Anställdas nyckeltal: Förbättrad logik för förväntade timmar

Från och med den här versionen har logiken bakom nyckeltalet Förväntade timmar för anställda förbättrats. Anledningen till detta är delvis för att den tidigare logiken inte återspeglade verkligheten tillräckligt bra för att uppfylla sitt syfte (se exemplet nedan för en illustration av detta). En annan anledning är att det fanns oregelbundenheter i logiken bakom det med avseende på statistikvariabeln Förväntade kostnader. Förväntade timmar och förväntade kostnader är båda två delar av information som du sannolikt vill titta på tillsammans med varandra, så av den anledningen ämnar denna nya förbättring också att minska oregelbundenheten mellan dem.

Vi använder ett exempel för att förtydliga förbättringen.

Hur det fungerade före release 0135

Lauren Reed har ett avtal på 40 timmar/vecka. Hon är schemalagd att arbeta sina 40 timmar under veckan 9 - 15 maj. Nedan är anställningsmåttet som visas under hennes namn det för schemalagda timmar:

Schemalagda timmar - anställdas nyckeltal

Nedan har vi ändrat det inställda måttet som visas under Laurens namn till att vara det för förväntade timmar:

Förväntade timmar - anställdas nyckeltal

Som du kan se visar måtten på de två bilderna väldigt olika siffror. Anledningen till detta är att före release 0135 så räknade nyckeltalet Förväntade timmar endast de aktuella timmarna av stämplingen för alla skift som har en öppen stämpling. Så skillnaden i vårt exempel härstammar från det faktum att Lauren har en öppen stämpling i skrivande stund (onsdag 11).

Ovanstående beteende blir problematiskt när det finns ett otilldelat pass på lördag som du som chef söker en arbetstagare till. Du tittar sedan på förväntade timmar för alla dina anställda och ser att Lauren "gör bra ifrån sig", det verkar t.o.m. som om hon har några timmar över. Du tilldelar henne sedan tidigarenämnda lördagsskift - men det här är vad som händer då:

Schemalagda timmar - anställdas nyckeltal

Förväntade timmar - anställdas nyckeltal

Som du kan se är Lauren nu över sin avtalstid för veckan, vilket innebär att hon sannolikt kommer att få övertid (beroende på Quinyx-inställningen för kontot i fråga, naturligtvis) - men på grund av de förväntade timmarna kan det ha felaktigt fått dig att tro motsatsen.

Hur det fungerar efter release 0135

Schemalagda timmar - anställdas nyckeltal

Förväntade timmar - anställdas nyckeltal

Från och med 0135 fungerar nyckeltalet Förväntade timmar för anställda som det gjorde tidigare, men med den extra förbättringen att den nu även räknar skiftets timmar för öppna stämplingar. Observera att även om en anställd har stämplat in tidigt så kommer förväntade timmar fortfarande att återspegla skiftets skifttimmar eftersom Quinyx inte kan göra några antaganden om när stämplingen från den anställde kommer att inträffa.

När stämplingen blir "stängd" kommer nyckeltalet Förväntade timmar att växla till att räkna antalet stämplingstimmar istället. Tänk på att Quinyx gör denna "switch" endast varje hel timme. Så om utstämplingen äger rum 20:16 så kommer Förväntade timmar att återspegla det skiftets skifttimmar tills din klocka når 21:00. När klockan har nått 21:00 kommer förväntade timmar istället att återspegla skiftets stämplade timmar.

Ovanstående beskrivning används med "skift", men detsamma gäller för uppgifter om du stämplar på uppgifter.

För stämplingar utan skift eller uppgift fortsätter vi att räkna tiden från starttiden för stämpeln fram till aktuell tid, som vi alltid har gjort.

Bug fixar

• Löste ett problem med att skärmen ibland hoppade i vyn Schema och basschema.
  • Löste ett problem i avtalsmallar där lönearter inte kunde ställas in på ett negativt värde och återställdes till 0.
  • Löste ett problem där du fick ett ogiltigt svar när du använde API-anropet wsdlGetScheduleTasks.
  • Löste ett problem där en raderad stämpling inte alltid returnerades av API-anropet wsdlGetTimePunches .
  • Löste ett problem med den återkommande tillgänglighetsfunktionen där om ett datum ändrades så att det föregick det ursprungliga startdatumet, så blev den sista händelsen i serien raderad eller en ny lades till.
  • Löste ett problem med skift som genererade lönekostnader i Schema trots att löneartsutfallet var satt till 0.
  • Löste ett problem med skifttyper som inte kunde visualisera det sparade värdet i fältet Belopp: Max under löneartsregler.
  • Löste ett problem där utrullning av ett grundschema inte gav någon varning om överlappande skift.
  • Löste ett problem med helgdagsersättning där en dag inte ingick i beräkningen av nästa dag om det fanns flera avtal.
  • Löste ett problem där du behövde uppdatera sidan för att se nya timmar under anställdas namn när ändringar hade gjorts.
  • Löste ett problem med att sökresultaten var beroende av användningen av versaler.
  • Löste ett problem som förhindrade att välja ett från-datum före till-datumet.
  • Löste ett problem som orsakade ett felmeddelande när fältet Övertid olika första timmar på en helgdag ställdes in till ett värde större än 99,99 eller lägre än -99,99.
  • Löste ett problem där inte alla stämplingar visades som specificerat i filtren, vilket gjorde att schemastatistiken inte överensstämde Arbetade timmar exkl. frånvaro och slagen som de facto visas i schemat.
  • Löste ett problem där borttagning av en frånvaro som hade underliggande skift återställde uppgifter trots att användaren har valt att inte tilldela om frånvaroskiftet vid borttagning.
  • Löste ett problem där statistikens kostnadsvariabler - faktisk kostnad, förväntad kostnad, schemalagd kostnad - felaktigt inkluderade minustid från en enhet i statistiken för en annan enhet.
  • Löste ett problem med SAML Cors i extapi som påverkar nya SAML-leverantörer.
  • Löste ett schemaproblem som gav en Överskridande arbetstid utan rast-varning när ingen arbetstid överskridits.
  • Löste ett problem som gav en varning för överskridande av arbetstid utan rast när ett otilldelat skift lades till i ett grundschema efter att inställningarna på enhetskortet faktiskt inte bröt mot regeln.
  • Löste ett problem som gjorde att arvslogik inte följdes som förväntat för kostnadsställe på uppgift.
  • Löste ett problem som gjorde att ingen data visades i schemastatistik för en anställd som hade schemalagda och arbetade timmar under den valda perioden.

Nya HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

Slutpunkter fasas ut och tas bort

Inga slutpunkter är för närvarande utfasade och planerade för borttagning.

Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och för att se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi utökar vår kund- och användarbas, har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. Vid övergång från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella gränser att byggas in i API:et.

Se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer .

Ge oss din feedback!

Vi skulle vilja att du recenserar vår produkt på G2, den ledande webbplatsen för mjukvarugranskning där tusentals användare skriver recensioner om plattformar och verktyg de använder på jobbet.

När användare som du skriver recensioner om Quinyx hjälper det potentiella kunder och användare att förstå värdet vår produkt ger. Tack vare recensioner vi har fått hittills utses vi till G2:s bästa HR-programvara 2022 .

Vi skulle uppskatta ditt omdöme. Det tar bara cirka 5 minuter. Och... för att tacka dig för din tid kommer du att få ett Visa- eller Amazon eGift-kort värt $25 (eller motsvarande lokal valuta).

För att starta granskningsprocessen, välj bara från alternativen nedan: